Derbire készül a jubiláló MTK

2013. november. 09., 11:52   |    

Derbire készül a jubiláló MTK

Öt mérkőzést játszanak ma az OTP Bank Ligában, a Videoton FC-t üldöző csapatok közül a DVSC-Teva otthon, a DVTK idegenben lép pályára. Az alapításának közelgő 125. évfordulóját a mai napon Hidegkuti Nándor szobrának avatásával ünneplő MTK a városi rivális Honvédot fogadja.

DEBRECENI VSC–PUSKÁS AKADÉMIA
(November 9., szombat, 14.00)

Czvitkovics Péter visszatérése Debrecenbe a mérkőzés egyik legérdekesebb faktora, de alkalmasint a Loki szurkolói számára még fontosabb, hogy Kondás Elemér együttese ismét az idény első negyedében látott eredményes hazai játékát tudja-e játszani. A DVSC-Teva az első hat hazai mérkőzését kivétel nélkül megnyerte, ám a legutóbbi két találkozóján csak döntetlent játszott a Paks és a Pápa ellen pedig két-két gólt is szerzett. A csapat az első hat hazai bajnokin mindössze három gólt kapott, a következő kettőn pedig négyet. A Puskás FC a legutóbbi öt fordulóban mindössze egy vereséget szenvedett, mégpedig a Videoton FC-től. Székesfehérvártól távol szeptember 21. óta veretlen az újonc.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–MVM-PAKS
(November 9., szombat, 16.00)

A hazai csapat kilépett a gödörből, a Paks még mindig benne van. Tóth Bálint még éppen a mezőny első felében, a nyolcadik helyen álló alakulata szeptember 14. és október 5. között, minden sorozatot figyelembe véve, csak egyetlen győzelmet aratott, azóta viszont mindössze egyszer kapott ki, hazai pályán az MTK-tól. A legutóbbi három mérkőzéséből kettőt megnyert (legyőzte a Kecskemétet, s előtte MK-mérkőzésen a Várdát), illetve döntetlent harcolt ki az utolsó percekben Debrecenben, az is majdnem felért egy győzelemmel. Mindazonáltal a hazai mérlege feltétlenül javításra szorul: bajnoki találkozón május 11. óta csak kétszer nyertek pályaválasztóként a sárga-kékek, egyszer a Kaposvár, egyszer pedig a KTE ellen. Utóbbi egy négy vereségből, s mindössze egy szerzett gólból álló, 360 perces rossz sorozatot zárt le. A Paks az utóbbi hetekben egyáltalán nem emlékeztet a szezont Újpesten győzelemmel kezdő, az első három forduló után kilenc ponttal álló önmagára. A legutóbbi hat forduló eredményei alapján kiesőhelyen állna a tolnai gárda, csak a Mezőkövesd gyűjtött ebben a szakaszban kevesebb pontot. A két P betűs együttes legutóbbi három pápai mérkőzése szoros eredményeket hozott, egy döntetlen mellett mindkét csapat egyszer nyert, egygólos különbséggel.

GYŐRI ETO FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(November 9., szombat, 16.00)

Legutóbbi ottjártakor a Rákóczi 2-2-re végzett a zöld-fehérekkel Győrben. A mondat igaz, de az is, hogy a két együttes legutóbbi kisalföldi bajnokiját 2-1-re az ETO nyerte. A megfejtés kulcsa a Ferencváros, amellyel az előző idény utolsó fordulójában „ikszelt” a Kaposvár Győrben. A mostani pályaválasztó, Pintér Attila együttese a legutóbbi négy fordulóban veretlen maradt, hasonlót a mezőnyből csak a DVSC, a Haladás és a Honvéd állíthat magáról. A mezőny legsűrűbben döntetlenező csapata hazai pályán legutóbb egy pontot szerzett a Puskás FC ellen, de előtte háromszor is győzött. Egyetlen őszi veresége az ETO Parkban a Ferencváros elleni. A Rákóczi a legutóbbi forduló legnagyobb meglepetését okozta a Videoton FC legyőzésével. A csapat ugyanakkor egy kivételével vendégként az összes mérkőzését elveszítette, csak Mezőkövesden tudott nyerni. A Kaposvári Rákóczi 2004. október 23-án nyert legutóbb bajnoki mérkőzést Győrben. A legutóbbi három alkalommal a Győri ETO nyert, kivétel nélkül két gólt szerezve.

PMFC-MATIAS–DIÓSGYŐRI VTK
(November 9., szombat, 18.00)

Megtört a DVTK lendülete, a sorozatban hét mérkőzést megnyerő, s azokon gólt sem kapó legénység a szombathelyi döntetlen után súlyos vereséget szenvedett hazai pályán a Ferencvárostól. Ám ettől idegenbeli mérlege (is) sokkal jobb, mint volt az előző idényben, s az összes csapatra veszélyes. Vendégként augusztus 11. óta veretlen, a idegenben a legutóbbi négy mérkőzése mindegyikén két gólt szerzett. A PMFC hatból két hazai bajnokiját nyerte meg az idényben, a DVSC-Teva elleni bravúros volt, a Rákóczi elleni „kötelező”, ha az ellenfelek bajnoki helyezéséből indulunk ki. A két csapat legutóbbi pécsi mérkőzését a PMFC, az előzőt a DVTK nyerte meg.

MTK BUDAPEST–BUDAPEST HONVÉD
(November 9., szombat, 20.00)

A két pazar múltú, az ötvenes években a legszűkebb világelithez tartozó együttes közül mostanság a kispestiek vannak jobb formában. A legutóbbi hazai bajnokijukon „csak” döntetlenre játszottak a bajnok Győrrel, de előtte négyet megnyertek. Vendégként a legutóbbi hetekben két nagyon értékes győzelmet arattak, a Ferencvárost és a Videotont is legyőzték. Az MTK szeszélyes, de az ötmérkőzéses vereségsorozata után valamelyest magához tért, azóta csak kétszer (mindkétszer 1-0-ra) kapott ki. Ettől még messze van a jó formától: a legutóbbi öt bajnoki meccséből csak egyet tudott megnyerni. A hazai mérleget tekintve az egyik legnagyobb változás, ráadásul rossz irányba, éppen az MTK-é: a 2012–2013-as idényben nagyszerű hazai mérleggel dicsekedhetett Garami József együttese (11-2-2), ahhoz képest a mostani 2-1-4 finoman szólva is szerény. A Honvéd 2007 októberében nyert legutóbb bajnoki mérkőzést a Hungária körúton.

A további program

Vasárnap:
Ferencváros–Szombathelyi Haladás 16.30
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano–Újpest FC 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS