Derbit nyert a Ferencváros és a Puskás Akadémia

2022. január. 30., 22:22   |    

Derbit nyert a Ferencváros és a Puskás Akadémia

Az OTP Bank Liga 18. fordulójában a Ferencváros egy szerencsés góllal tudott felülkerekedni az Újpesten a Megyeri úton, míg a Fejér megyei rangadót a Puskás Akadémia 1-0-ra nyerte meg a MOL Fehérvár FC ellen. Az MTK Budapest pontot szerzett Mezőkövesden, de így is visszacsúszott az utolsó helyre a tabellán.

Puskás Akadémia FC - MOL Fehérvár FC 1-0 (0-0)G
Gólszerző: Favorov (66.)
Puskás Akadémia: Markek - Mezghrani, Joao Nunes, Spandler, Szolnoki - Favorov (Urblík, 89.), van Nieff - Slagveer (Skribek, 70.), Baluta (Corbu, 74.), Nagy Zs. - Kozák (Komáromi, 70.)
Fehérvár: Kovács D. - Nego, Lüftner, Rus, Heister - Zulj, Makarenko - Lednyev (Nikolics 86.), Dárdai (Géresi, 70.), Petrjak (Bamgboye, 80.) - Kodro
    
A forduló rangadóját a Fehérvár kezdte jobban, aztán fokozatosan átvette az irányítást a Puskás Akadémia, Nagy Zsoltnak több nagy helyzete volt. A szünetig is inkább a hazaiak akarata érvényesült, a fehérváriak nem tudtak mit kezdeni a szervezett felcsúti védekezéssel. Fordulást követően - a hatalmas széltől támogatva - felpörgött a Vidi, és nyomás alatt tartotta a hazai kaput. A Puskás Akadémia sokáig a félpályán sem tudta átvinni a labdát, amikor ez sikerült Artyom Favorov révén megszerezte a vezetést. A folytatásban is a Fehérvár támadott többet, de a felcsútiak magabiztosan megőrizték előnyüket, és egy újabb nagy skalpot begyűjtve átmenetileg feljöttek az első helyre, de azt néhány órával később vissza kellett adniuk a Ferencvárosnak.

Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Babati (9.), illetve Futács (51.)
Mezőkövesd: Tordai - Farkas, Pillár, Lukic, Granecny - Karnyicki (Calcan, 58.), Kocsis - Cseri (Besirovic, 58.) - Babati (Ikene-King, 67.), Jurina, Nagy D. (Qaka, 58.)
MTK Budapest: Mijatovic - Kadlec, Várkonyi, Szépe, Sluka - Ramadani, Mezei (Spirovski, 71.) - Palincsár (Miknyóczki, 86.), Szakály (Kovács M., 71.), Miovski (Grozav, 86.) - Futács

Az MTK lehetőségeivel indult a mérkőzés, mégis a Mezőkövesd szerzett vezetést szűk tíz perc elteltével. A vendégeknek a lendületes kezdésük után sokáig nem sikerült eljutniuk a hazaiak kapujához. A kövesdiek egyes szakaszokban feltolták a védekezésüket, eredményesen támadtak le, amivel nem tudott mit kezdeni az MTK, igaz hazai részről sem alakultak ki komoly helyzetek. Szünet után gyorsan hazai lehetőségek adódtak, majd egy labdavesztést követően az MTK egyenlített. Még a hatvanadik perc előtt három cserét hajtott végre Supka Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője, hogy frissítse csapatát. Ezután kiegyenlített játék folyt a pályán, szépen végigvitt támadások, tervszerűen kidolgozott akciók nem nagyon voltak, de nagy helyzetek így is szép számmal adódtak - többek között kapufa itt is, ott is -, az eredmény azonban már nem változott.

Újpest FC-Ferencvárosi TC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Loncar (78.)
Újpest: Banai - Kastrati, Kutrumpisz, Diaby, Antonov - Mitrovic, Csongvai  (Viana, 83.) - Yahaha (Katona, 33.), Croizet, Pauljevic - Mory Koné (Kuusk, 70.)
Ferencváros: Dibusz - Botka (Wingo, 52.), Blazic, Kovacevic, Civic - Vécsei, Nguen - Zubkov (Szánthó, 89.), Marin (Loncar, 52.), Mak (Boli, 64.) - Bassey
 
Az első felvonásban a tulajdonosváltás előtt álló újpestiek jó iramú, nyílt sisakos játékot vívtak ellenfelükkel, a Ferencváros azonban hamar mezőnyfölényt harcolt ki. A vendégcsapat a szünetig annyi veszélyes helyzetet dolgozott ki, illetve puskázott el, amellyel többgólos előnyt kovácsolhatott volna. Nguen átlövésénél és Bassey ziccerénél a léc mentett, továbbá Banainak is voltak védései, közte két bravúrral. Az Újpest kapura minimális veszélyt jelentett, csupán Croizet átlövései kecsegtettek némi reménnyel. A szünet után bátrabb támadójátékra váltott az Újpest, a hazaiak egyértelműen több veszélyt jelentettek a kapura, mint a vendégek, akiknél Dibuszt sokszor tesztelték. A hazaiak lendülete a második félidő közepére elfogyott, a 78. percben pedig vezetést szerzett a Ferencváros: Loncar lövése perdült fel a blokkolni szándékozó Kuusk lábán, a nagy ívű labda Banai felett jutott az újpesti kapuba. A hátralévő időben az Újpest már nem tudott kellő erőt kifejteni az egyenlítés érdekében, a vendégek rutinosan őrizték előnyüket. Milos Kruscic ezzel a hazai vereséggel mutatkozott be az Újpest kispadján, míg ferencvárosi kollégája, Sztanyiszlav Csercseszov a premieren, a Puskás Akadémiától elszenvedett vereséget követően először nyert új csapatával. Tovább tart az Újpest nyeretlenségi szériája a Ferencvárossal szemben, a lilák sorozatban 18. egymás elleni meccsükön nem tudták legyőzni a zöldeket, azóta öt döntetlen mellett 13. alkalommal maradtak alul. Az FTC a legutóbbi kilenc találkozón legyőzte ellenlábasát, ezeken hetedszer gólt sem kapott.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS