Derbit nyert a Megyeri úton a Ferencváros

2020. május. 27., 22:13   |    

Derbit nyert a Megyeri úton a Ferencváros
Fotó: fradi.hu

Akárcsak ősszel, ezúttal is Franck Boli találatával múlta felül az ősi rivális Újpest FC-t a Ferencváros az OTP Bank Liga 20. fordulójából elhalasztott összecsapáson. A zöld-fehérek a Szusza Ferenc Stadionban elért 1-0-s sikerükkel 9 pontra növelték előnyüket a tabella élén.

Az OTP Bank Liga a hétvégén a 26. fordulóval folytatódik, a Ferencváros azonban egy héttel korábban kezdte a bajnokik sorát: bepótolta a DVSC és az Újpest ellen elmaradt mérkőzéseit. A DVSC ellen múlt szombaton sikerült nyernie, így friss sikerélménnyel felvértezve készülhetett az ős-rivális Újpest FC elleni idegenbeli összecsapásra.

A Fradi győzelmével indult be a hazai futballélet

A Fradi győzelmével indult be a hazai futballélet

Bár vezetett 1–0-ra a Debrecen, Sigér Dávid duplájával fordított és 2–1-re nyert a Ferencváros az OTP Bank Liga 1. fordulójából elhalasztott és most pótolt mérkőzésen. A csapatok rendhagyó körülmények között csaptak össze, a koronavírus-járvány miatt ugyanis szigorú intézkedéseket kellett betartaniuk, ezek közül a leglátványosabb az üres lelátók voltak.

Tovább

A Ferencváros a 7. percben a találkozó első helyzetéből megszerezte a vezetést: gyors összjáték után Boli 19 méterről, középről már üresen lőtt a jobb alsó sarokba. A folytatásban a ritmust olykor felpörgető vendégek Boli kiugratásaival veszélyeztettek, eközben az egyre inkább magára találó hazai együttes Simon lövéseivel - a szélső a 26. percben távolról a lécet találta el - keltett zavart Dibusz kapuja előtt.

A szünet után is nyílt maradt a játék, amelyben a korábbinál magasabb sebességi fokozatba kapcsolt Újpest húsz percen át irányított, de lehetőségeit nem tudta egyenlítésre váltani. A Ferencváros idővel átvette a  kezdeményezést, teljesen ellenőrzése alatt tartotta a meccset. A vendégek előtt több helyzet adódott, hogy újabb góllal lezárják a mérkőzést, de könnyelmű hibákat vétettek, így nem változott az eredmény. A hajrában Burekovic felrúgta Lovrencsicset a vendégek 16-osánál, ezért megkapta második sárga lapját, és idő előtt mehetett az öltözőbe.

Ahogy ősszel, úgy ezúttal is Boli egyetlen találata döntötte el a fővárosi derbit. A Ferencváros ezzel a találkozóval utolérte a mezőnyt, az éllovas előnye a tabellán kilenc pontra nőtt a második helyezett MOL Fehérvárral szemben. Az Újpest rossz sorozata tovább folytatódott a Ferencváros ellen: a lilák 2015 december közepe óta nem tudták legyőzni a zöldeket.

Újpest FC-Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Berke
Gólszerző: Boli (7.)
Piros lap: Burekovic (92.)
Újpest: Pajovic - Balázs B., Heris, Ristevski, Burekovic - Nwobodo, Onovo (Koszta, 85.) - Simon (Perosevic, 79.), Rácz (Zsótér, 64.), Pauljevic (Calcan, 64.) - Novothny
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic - Haratin, Sigér (Vécsei, 89.) - Zubkov (Skvarka, 83.), Isael, Nguen (Somália, 68.) - Boli (Szihnyevics, 83.)

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS