Derbivel folytatódik az OTP Bank Liga

2020. október. 23., 11:39   |    

Derbivel folytatódik az OTP Bank Liga

A hétvége két napján rendezik az OTP Bank Liga 8. fordulóját. A sláger a derbi, a Ferencváros és az Újpest találkozója a Groupama Arénában. Mivel szabadtéri rendezvényeken is kötelező a maszkviselés, ez a szurkolókra is vonatkozik!

Kötelező a maszkviselés a mérkőzéseken!

Kötelező a maszkviselés a mérkőzéseken!

Az október 23-i kormányrendeletnek megfelelően kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken, így a sportrendezvényeken is.

Tovább

MTK BUDAPEST–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 14.45)

A kék-fehér alakulat javuló formát mutatott a legutóbbi fordulóban, három vereség után, a Pancho Arénában nyert. A várdaiak ugyan kikaptak a válogatott mérkőzések miatti szünetet követő fordulóban, de a címvédő és listavezető Ferencvárostól. Egyébként szenzációs az idegenbeli mérlegük, különösen a nagymúltú budapesti csapatok ellen: a Budafok elleni, az első fordulóban elszenvedett vereség után megverték a Honvédot, az Újpestet és hogy a vidéki riválisok se legyenek biztonságban, a Mezőkövesdet is. A két csapat a 2018–2019-es idényben játszott egymás ellen az élvonalban, akkor a Kisvárda mindhárom találkozót 1–0-ra megnyerte.

PAKSI FC–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, Paks, 17.00)

Félelmetes a paksiak teljesítménye az edzőváltás óta: Bognár György irányításával mindhárom bajnoki mérkőzésüket megnyerték. Ennek köszönhetően, bár sok az elmaradt mérkőzés, így a vesztett pontok tekintetében nem állnak ilyen jól, de a tabella harmadik helyét foglalják el. A kispestiekkel, például, akik a szoros mezőnyben a tizedik helyet foglalják el, azonos a vesztett pontjaik száma. Bódog Tamás legénysége kifejezetten rosszul kezdte az idényt, mondhatni, az előző szezonbeli Honvéd-rajtot idézve, de a legutóbbi négy fordulóban hét pontot gyűjtött. A Paks ellen a legutóbbi négy tétmérkőzésén veretlen maradt, de az atomvárosban 2018 májusa óta nyeretlen.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–ÚJPEST FC
(Szombat, Groupama Aréna, 19.30)

Szergej Rebrov együttese rendkívül nehéz sorozatban van: három-négy naponta kell tétmérkőzéseket játszania, nemritkán köztes napok egy részét utazással töltve. A múlt heti, kisvárdai győzelem óta, ki ne tudná, megjárták Barcelonát, most következik a derbi, aztán a Dinamo Kijev elleni meccs, majd a MOL Fehérvár elleni idegenbeli találkozó, aztán fogadják a Juventust és a Mezőkövesdet, ha a következő válogatott szünetig pillantunk előre. A zöld-fehérek 2017 áprilisa óta nem kaptak ki bajnoki mérkőzésen a Groupama Arénában, 2020-ban eddig, pályaválasztóként csak egyszer, február 5-én, a Honvéd ellen játszottak döntetlent is. Az az egyetlen idei hazai bajnokijuk, amelyen nem szereztek gólt. A lila-fehérek ellen a legutóbbi hat hazai bajnokijukat mind megnyerték, az 540 játékperc alatt mindössze egy gólt kaptak. Amióta Franck Boli a csapathoz szerződött, mind a két hazai derbit az ő góljával nyerte meg 1–0-ra a Ferencváros, mint ahogyan az előző idénybeli zárt kapus meccsen, a Megyeri úton is az elefántcsontparti csatár szerezte az egyetlen gólt. Az Újpest az első hét fordulóban három mérkőzést is elveszített, vendégként kétszer nyert, kétszer kikapott.

ZALAEGERSZEGI TE FC–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Zalaegerszeg, 14.30)

A Budafok minden elismerést megérdemel eddigi szerepléséért, hat mérkőzéséből hármat megnyert, a negyedik helyen áll a táblázaton. Vendégként, Újpesten döntetlent játszott, az MTK-t legyőzte, de az egyetlen alkalommal, amikor eddig elhagyta a főváros határait, kikapott, mégpedig Mezőkövesden. A ZTE teljesítménye hullámzó, két döntetlen után jött egy vereség, aztán két győzelem, majd két vereség. Pályaválasztóként az eddigi négy szezonbeli bajnokijából csak a Diósgyőr ellen tudott nyerni, igaz, a másik hármat nemzetközi kupaindulók (MOL Fehérvár, Ferencváros, Honvéd) ellen játszotta.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Mezőkövesd, 17.00)

Nagyon szoros a mezőny, a Mezőkövesd visszacsúszott legutóbbi vereségével a tizenegyedik helyre, de csupán három pont a hátránya a harmadik helyezett Pakssal szemben. Kuttor Attila együttese a legutóbbi három fordulóban nem szerzett pontot, pályaválasztóként az OTP Bank Liga 2020–2021-es idényében eddig egy-egy győzelem–döntetlen–vereség a mérlege. A MOL Fehérvár még veretlen, hat meccséből hármat megnyert, hármon döntetlent játszott. Idegenben viszont március 7. óta csak egyszer, Budafokon tudott nyerni, úgy is fordíthatjuk a mondat folytatását, hogy vidéken nyeretlen. Mezőkövesden a legutóbbi öt tétmeccsén nyeretlen maradt.

DIÓSGYŐRI VTK–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, Diósgyőr, 20.00)

Mind a két csapatra ráférne a javítás. A Diósgyőr az utolsó helyen szerénykedik, az első két mérkőzésén szerzett ugyan négy pontot, de azóta egyet sem. Pályaválasztóként a Mezőkövesd elleni győzelmét követően az MTK-val még „ikszelt”, majd kétszer is kikapott. A Puskás Akadémia még jobban rajtolt, de a legutóbbi két meccsét elveszítette, sőt a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elbukott. Vendégként akadt egy közel egyéves jó sorozata, de a legutóbbi két alkalommal, előbb a MOL Fehérvártól, majd a Ferencvárostól kikapott.

OTP Bank Liga NB I. 8. forduló

Sorsolás
2023. 09. 29. 20:00
ZTE Aréna
2023. 09. 30. 14:30
Paksi FC Stadion
2023. 09. 30. 17:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 09. 30. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 10. 01. 15:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 10. 01. 17:30
DVTK Stadion


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS