Diósgyőrben is pontot szerzett a ZTE, nagyot hajrázott a Paks

2020. június. 10., 21:10   |    

Diósgyőrben is pontot szerzett a ZTE, nagyot hajrázott a Paks
Fotó: MTI

Az OTP Bank Liga 28. fordulójának szerdai játéknapján a ZTE 1-1-re végzett a DVTK otthonában, a Puskás Akadémia hajrágóllal nyert a Kaposvár ellen. A Ferencváros a 90. percben még 2-0-ra vezetett Pakson, mégsem szerezte meg a három pontot.

Paksi FC-Ferencvárosi TC 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Windecker (92., 11-esből), Sajbán (96.), illetve Blazic (56.), Haratyin (81.)
Paksi FC: Rácz G. - Osváth, Lenzsér, Gévay, Poór (Szabó J., 75.) - Windecker, Haraszti (Bartha, 63.), Bertus - Hahn (Sajbán, 81.), Böde (Kulcsár D., 62.), Könyves
Ferencvárosi TC: Dibusz - Lovrencsics (Botka, 65.), Blazic, Otigba, Heister - Sigér (Vécsei, 81.), Haratyin - Zubkov, Isael (Somália, 65.), Tokmac (Skvarka, 76.) - Boli (Szihnyevics, 76.)

Nagy fölényben futballozott a címvédő fővárosi csapat, több helyzetet is kialakított az első félidőben, de ezeket nem tudta kihasználni. A fordulást követően nem sokkal előnybe került a Ferencváros, az előre húzódó Blazic talált közvetlen közelről a kapuba. A folytatásban is inkább a vendégek akarata érvényesült, és a 81. percben egy pontrúgást követően úgy tűnt, eldöntötte a három pont sorsát. A 92. percben büntetőből szépített a Paks, majd a ráadás utolsó percében a csereként beállt Sajbán egy jobb oldali beadásból egyenlített, beállítva a 2-2-es végeredményt.

Puskás Akadémia FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Knezevic (8., 11-esből), Tamás N. (90.), illetve Szakály A. (23.)
Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Szolnoki (Radics, 29.), Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. - van Nieff - Slagveer (Tamás N., 75.), Favorov (Urblík, 60.), Knezevic, Gyurcsó (Nagy Zs., 75.) - Vanecek (Mebrahtu, 60.)
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics - Vachtler (Nagy J., 74.), Ur, Szabó A., Hadaró (Fodor M., 30.) - Nagy T. (Csiki, 61.), Trebotic - Pintér Á. (Borbély, a szünetben), Szakály A., Palic (Balázs Zs., 61.) - Ádám

A mérkőzés elején rögtön támadólag léptek fel a hazaiak, sorra alakították ki a helyzeteket, majd Josip Knezevic büntetőjével a vezetést is megszerezték. A Puskás Akadémia kezdeti lendülete teljesen eltűnt, míg a Kaposvár hátrányba kerülve felpörgött és a félidő közepén Szakály Attila találatával egyenlített. A szünetig hátralévő időben kiegyenlített játék folyt a pályán, a kapuk nem forogtak veszélyben. Fordulást követően mezőnyfölénybe került a hazai együttes, de sok veszélyt nem jelentett a somogyi gárda kapujára. Az első osztályú bajnokságtól biztosan búcsúzó Kaposvár nem játszott alárendelt szerepet, amikor lehetősége volt rá, bátran lendült támadásba. A Puskás Akadémia elkeseredetten küzdött a győzelmet jelentő találatért, amelyet a csereként beállt Tamás Nándor a rendes játékidő utolsó pillanataiban megszerzett.

Diósgyőri VTK-ZTE FC 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Szépe (68., öngól), illetve Bolla (80.)
Diósgyőr: Danilovic - Sesztakov (Vági, 79.), Polgár, Brkovic, Memolla - Hasani (Korbély, 60.), Adukor (Márkvárt, 60.), Molnár G., Iszlai, Kiss T. (Cortes, 82.) - Ivanovszki (Tabakovic, 60.)
ZTE FC: Demjén - Bobál D., Szépe, Katanec, Tamás K. (Mitrovic, 70.) - Lesjak (Bolla, 60.), Babati (Bobál G., 70.), Bedi, Ostrek (Bőle, 60.) - Ikoba (Radó, 60.)

Mindkét fél részéről óvatos játékkal kezdődött, majd azzal is folytatódott a találkozó. Leginkább a mezőnyben folyt a küzdelem, labdabirtoklási fölényt egyik csapat sem tudott kialakítani és sokáig helyzetet sem nagyon láthatott a közönség. A első félidőben mindkét együttesnek mindössze egy-egy kaput eltaláló lövése akadt. A fordulás után sem változott sokat a játék képe, majd a 60. percben mindkét edző hármat-hármat cserélt. Ezután úgy tűnt, aktívabbá válik a ZTE, a vezetést azonban mégis a Diósgyőr szerezte meg: egy szögletet követően a menteni igyekvő vendég védő, Szépe védhetetlenül fejelt a saját kapujába. A gól felpörgette az iramot, a hazaiak szerették volna megduplázni előnyüket, a zalaegerszegiek pedig hajtottak az egyenlítésre, és ez össze is jött nekik. A hajrá is lendületes, izgalmas játékot hozott, mindkét együttes meg akarta szerezni a győzelmet, de több gól már nem született. A kiesés ellen küzdő vendégeknek ezzel megszakadt a hárommeccses győzelmi sorozatuk, de így is hat találkozó óta veretlenek a bajnokságban.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS