Diósgyőri siker a borsodi derbin

2020. május. 29., 22:18   |    

Diósgyőri siker a borsodi derbin
Fotó: MTI

Az OTP Bank Liga 26. fordulójának első mérkőzésén a ZTE FC már a szünetben 5-0-ra vezetett a Kaposvár otthonában, végül 6-0-ra győzte le riválisát.

Paksi FC-MOL Fehérvár FC 0-0
Paksi FC: Rácz G. - Osváth (Poór, 89.), Szélpál, Kelemen, Szabó J. - Szakály D. (Bartha, 69.), Windecker (Kecskés, 69.), Balogh B. - Könyves (Hahn, 60.), Böde, Haraszti (Kulcsár, 69.)
MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Fiola (Rus, 22.), Juhász, Vinícius, Stopira - Pátkai, Houri (Nikolics, 66.) - Nego, Kovács I., Petrjak (Nikolov, 79.) - Hodzic (Szabó L., 79.)

A Paks kezdte aktívabban a találkozót, többször is eljutott a fehérvári kapu előterébe, igaz, veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani. A vendégek a gyors ellentámadásokra építettek, de ezek nem jártak sikerrel, Rácz kapust nem igazán tesztelték. Fiola sérülése és kényszerű kiválása, majd az ivószünet után sem változott a játék képe, s mivel a védelem mindkét oldalon jól működött, a szünetig nem született gólt.  A második félidő fehérvári helyzetekkel indult, majd a vendégek a folytatásban is többet birtokolták a labdát. Akaratukat azonban nem tudták ráerőltetni a házigazdákra, akik többször is kijöttek a térfelükről, bár a kaput nem veszélyeztették. A hajrára visszaesett az iram, gólszerzési lehetőség pedig már nem alakult ki egyik oldalon sem.

Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Iszlai (83., 11-esből)
Kiállítva: Karnyickij (88.)
DVTK: Danilovic - Sesztakov, Polgár, Szűcs, Vági - Márkvárt, Iszlai - Haszani (Egerszegi, 87.), Rui Pedro (Molnár, 72.), Kiss T. (Korbély, 93.) - Ivanovszki (Tabakovic, 72.)
Mezőkövesd:  Szappanos - Farkas D., Szeles (Karnyickij, a szünetben), Pillár, Vadnai - Pekár (Cseri, a szünetben), Meszhi, Berecz, Vajda (Takács T., 84.) - Jurina (Zivzivadze, a szünetben), Nagy D. (Besirovic, 57.)

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő, melynek túlnyomó részében a mezőnyben folyt a harc a labdáért. Igazán komoly gólszerzési lehetőség egyik kapu előtt sem alakult ki, a hivatalos statisztika szerint a hazaiak négyszer, a vendégek pedig kétszer próbálkoztak kapura lövéssel. Fordulás után sem változott jelentősen a meccs és a játék képe, pedig Kuttor Attila vezetőedző a szünetben hármas cserével igyekezett frissíteni a kövesdi együttesen. A vendégek sorra gyűjtötték a sárga lapos figyelmeztetéseket, miközben a játék lassításával, tördelésével próbálkoztak. Ez a hajrában megbosszulta magát, a DVTK ugyanis tizenegyeshez jutott - bár a szabálytalanságot lesállás előzte meg -, a 30. születésnapját pénteken ünneplő Iszlai pedig értékesítette a büntetőt, és ezzel el is döntötte a három pont sorsát. A DVTK sorozatban hatodik bajnoki meccsén maradt veretlen, hazai pályán pedig egymás után harmadik NB I-es összecsapását nyerte meg, és öt pontra megközelítette a kövesdi csapatot, amely a találkozót emberhátrányban fejezte be.

Kisvárda Master Good-Újpest FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Bumba (63.)
Piros lap: Calcan (56.)
Kisvárda Master Good: Dombó - Protic, Rubus, Cukalasz (Tischler, 62.), Lucas - Ene, Melnyik - Karaszjuk, Bumba (Obradovic, 96.), Viana (Simovic, 82.) - Gosztonyi (Sassa, 62.)
Újpest FC: Banai - Pauljevic, Ristevski, Heris, Balázs B. - Sedlacek (Perosevic, 84.), Onovo - Simon K. (Bacsa, 80.), Rácz B. (Calcan, a szünetben), Nwobodo - Novothny
    
A kisvárdai klub tájékoztatása szerint valamennyi jegyet értékesítették, amit a jelenlegi járványügyi korlátozások közepette áruba bocsátottak. A találkozó elején a két 16-os közötti mezőnyjátékkal telt az idő, helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. Az ivószünet után viszont a Kisvárda magához ragadta a kezdeményezést, Banai több nagy védéssel akadályozta meg a hazai vezetést. A gólszerzéshez mégis az Újpest állt közelebb, a szünet előtti hajrában Novothny próbálkozását Dombó bravúrral  hárította, majd a kipattanóból Rácz a kapufát találta el. A folytatásban a Kisvárda volt aktívabb, mezőnyfölényét pedig csak fokozta, hogy a szünetben csereként beállt Calcant alig tíz perc után kiállította a játékvezető. Az emberelőnyt hamar gólra váltotta a hazai együttes. A vezetés ellenére a Kisvárda nem vett vissza a tempóból, továbbra is irányította a játékot, az Újpest erejéből nemhogy egyenlítésre, de még helyzetekre sem futotta. A lila-fehérek végül csak a hatperces hosszabbításban tudták beszorítani ellenfelüket, a ráadásban Dombónak kétszer is nagyot kellett védenie, hogy csapata megtartsa minimális előnyét a lefújásig.

Kaposvári Rákóczi FC-ZTE FC 0-6 (0-5)
Gólszerzők: Radó (6., 35.), Bőle (21., 31.), Barczi (28.), Lesjak (52.)
Kaposvár: Pogacsics - Vachtler, Ur, Fodor (Nagy T., a szünetben), Hadaró - Nagy J., (Bévárdi, 24.), Trebotic (Farkas, 83.) - Szakály A., Pintér, Nagy R. (Borbély, 73.) - Ádám (Keresztes, 73.)
ZTE: Demjén - Bolla, Szépe, Katanec (Bobál D., 57.), Tamás K. - Lesjak, Mitrovic  (Ostrek, 67.) - Radó, Barczi (Babati, 43.), Bőle (Kocsis, 56.) - Bobál G. (Ikoba, 67.)

Az újraindult bajnokság első teljes fordulójának nyitó találkozóján a rendező klub 850 helyet tudott biztosítani a szurkolóknak, és bár érkeztek szép számmal nézők, azért akadtak üresen maradt lelátórészek, de így is folyamatos volt a biztatás - elsősorban zalai részről. Gyorsan megszerezte a vezetést a ZTE, amely többször könnyedén jutott el a hazaiak kapujáig. Stabilan védekezett középen a vendégcsapat, labdaszerzés után pedig gyorsan vezette támadásait és összességében sokkal határozottabban futballozott. Ennek eredménye volt, hogy potyogtak a gólok, a 35. percben már 0-5 volt az állás. A Kaposvár bizonytalanul játszott hátul, érdemi támadást pedig nem tudott vezetni. A szünet után sem változott a mérkőzés képe, az újabb vendéggólt követően a kaposváriak nem nagyon hittek abban, hogy javíthatnak a helyzetükön, ezzel együtt néhányszor már eljutottak a zalaiak kapujáig, de így is kevés veszélyt tudtak csak teremteni. Az egerszegiek az egész mérkőzésen sokkal jobban játszottak, megérdemelten arattak nagy különbségű győzelmet. A Kaposvár sorozatban kilencedszer kapott ki a bajnokságban.

Tabella

Nézők előtt indul be a nagyüzem az OTP Bank Ligában

Nézők előtt indul be a nagyüzem az OTP Bank Ligában

Péntektől vasárnap estig tart az OTP Bank Liga 26. fordulója, a mérkőzések sora a két újonc találkozójával kezdődik. Az M4 Sport minden találkozót élőben közvetít, korlátozott számban – s az egészségügyi szabályokat betartva – mind a hat meccsre bemehetnek a nézők.

Tovább


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS