Döntetlen született az MTK és a DVSC találkozóján

2021. október. 30., 22:05   |    

Döntetlen született az MTK és a DVSC találkozóján

A címvédő Ferencváros 2-0-ra győzött a Gyirmót FC Győr vendégeként, az MTK Budapest 1-1-es döntetlent játszott a vendég Debrecennel, míg a sereghajtó Újpest 2-2-es döntetlent játszott Mezőkövesden az OTP Bank Liga 11. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC–Újpest FC 2–2 (1–1)
Mezőkövesd, v.: Solymosi
gólszerzők: Jurina (18.), Kutrumpisz (61., öngól), illetve Kocsis (26., öngól), Bjelos (81.)
sárga lap: Kocsis (37.), Lakveheliani (41.), illetve Kutrumpisz (53.), Mack (89.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai – Farkas, Kocsis, Szépe, Lakveheliani (Vadnai, 78.) – Karnyicki, Cseke (Chrien, 60.) – Nagy D. (Calcan, 30.), Vojtus (Drazic, 60.), Cseri (Madarász, 78.) – Jurina
Újpest FC: Banai – Kastrati (Simon K., 79.), Diaby, Kutrumpisz, Antonov – Mitrovic, Mack – Beridze (Viana, 65.), Katona (Bjelos, 65.), Csongvai – Kone (Tallo, 65.)

Noha az Újpest már az első percben kapura lövéssel veszélyeztetett, mégis a Mezőkövesd kezdte jobban a mérkőzést, mivel nemcsak többet birtokolta a labdát, hanem irányította is a játékot. Jurina vezető találata után visszavett a tempóból a hazai csapat, ez pedig megbosszulta magát, mert Kocsis egy szerencsétlen mozdulattal saját kapujába fejelte a labdát, így egyenlített az Újpest. A fővárosiak a szünetben akár már vezethettek volna is, de Kone a kapufát találta el.

A második félidő a két büntetőterület közötti mezőnyjátékkal telt, mígnem a Mezőkövesd egy megpattanó lövéssel ismét előnybe került. Hátrányban Michael Oenning vezetőedző hármas cserével próbálta felrázni az együttesét, amely a frissítés hatására nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt. A lila-fehérek a hajrában kifejezetten veszélyesen futballoztak, előbb újabb kapufáig jutottak, majd az egyenlítés is összejött. Az utolsó percekben mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt, de az Újpest a harmadik kapufája után még 11-esből sem tudott betalálni, így maradt a pontosztozkodás.

MTK Budapest–Debreceni VSC 1–1 (1–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion,v.: Káprály
gólszerzők: Miovski (12.), illetve Ferenczi (65.)
sárga lap: Herrera (50.), Balázs B. (58.), Weir (69.), illetve Bévárdi (57.)
 
MTK: Mijatovic – Balázs B., Varju, Ferreira, Herrera – Ramadani, Weir – Kovácsréti (Vancsa, 67.), Dimitrov (Mezei Sz., 63.), Grozav – Miovski
Debrecen: Gróf – M. Nikolic, Deslandes, Korhut (Szujó, 87.) – Bévárdi, Baráth, Varga J. (Gyönyörű, 87.), Ferenczi – Ugrai (Tischler, 60.) – Pintér (Soltész, 72.), Sós (Babunski, 87.)
 
Bátran, de sok hibával kezdett a vendégcsapat, és 12. percben vezetéshez is jutott a házigazda Miovski révén. A folytatásban az MTK kontroll alatt tartotta a mérkőzést, de játékát sok pontatlanság jellemezte, miként a Debrecennek sem sikerült javulni. A labda ritkán került a kapuk elé, így a szünetig csupán Ugrai és Miovski egy-egy veszélyes lövését láthatták a nézők.

A fordulás után jobb összpontosítással mezőnyfölényhez jutott, és beszorította ellenfelét a DVSC, amely a 65. percben Ferenczi góljával egyenlített. Támadásban maradt a vendégcsapat, az MTK a hajráig saját térfelén a védekezésre koncentrált, akkor azonban feljebb tudta tolni a játékát, de lefújásig már csak két lehetőség adódott a hazaiak előtt, az eredmény nem változott.

A Debrecen immár öt forduló óta nyeretlen az NB I-ben, ami jelenleg leghosszabb aktív nyeretlenségi sorozat a magyar bajnokságban. A DVSC – amelyet a hétközi edzőmenesztés után már nem a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor páros, hanem ideiglenes megbízatással a Jeremiás Gergő, Dombi Tibor duó irányított – ebben a szakaszban három vereség mellett másodszor ért el döntetlent.

Gyirmót FC Győr–Ferencvárosi TC 0–2 (0–0)
Gyirmót, Alcufer stadion, v.: Pintér
gólszerzők: Uzuni (47.), Nguen (85.)
sárga lap: Szegi (5.), Zeke (83.), illetve Besic (92.)
    
Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Ikic, Széles, Zeke – Radics (Kovács, 90.), Nagy P. (Csonka, 68.), Hasani (Mayer, 90.), Hajdú (Lencse, 81.) – Medgyes, Simon (Varga, 68.)
Ferencváros: Bogdán – Somalia, Blazic, S. Mmaee, Civic – Vécsei (Loncar, 87.), Laidouni – Mak (Marin, 70.), Nguen (Besic, 87.), Zachariassen (Boli, 61.), Uzuni
        
A címvédő fővárosiak – akik a hazai kupában szerdán 7–0-ra verték a megyei első osztályú Tökölt – a második, míg a hazaiak a 11., utolsó előtti helyről kezdték a szombati meccset. 

A csütörtöki, Celtic elleni Európa-liga-mérkőzésre készülő Ferencváros rögtön magához ragadta a kezdeményezést, nagy tempót diktált, ám az első félórában csak egy nagy helyzetig jutott Mmaee révén. A házigazdák állták a sarat, és hősiesen védekeztek, a félidő hajrájában az FTC nagy "tűzijátékot" rendezett Hársfalvi kapuja előtt, ennek ellenére gól nélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

Fordulás után egy kapu előtti kavarodásból Uzuni juttatta vezetéshez a vendégeket, majd ezt követően is jobbára a Ferencváros birtokolta a labdát. A hazaiak Szegi fejesénél álltak a legközelebb az egyenlítéshez, a találkozó és a három pont sorsa a 85. percben dőlt el Nguen remek egyéni alakítása és pontos lövése révén.

A Gyirmót az élvonal negatív rekordereként a hatodik vereségét szenvedte el az idény során, míg a Ferencváros sorozatban 21. idegenbeli bajnokiján maradt veretlen.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS