Gyirmóti döntetlennel, Vasas-vereséggel, szolnoki győzelemmel indult a Merkantil Bank Liga

2019. augusztus. 02., 22:18   |    

Gyirmóti döntetlennel, Vasas-vereséggel, szolnoki győzelemmel indult a Merkantil Bank Liga
Fotó: facebook.com/gyirmotfcgyor

Az NB II 2019-20-as kiírása a Gyirmót és a Haladás 1-1-es mérkőzésével kezdődött. Győzött az ETO és a Budafok, a Nyíregyháza idegenben szerzett három pontot.

Lázár Patrik szerezte az első találatot a Merkantil Bank Liga új idényében: a gyirmóti labdarúgó Heffler Norbert bal oldali beadásából fejelt a Haladás kapujába a nyitómérkőzés 10. percében (1–0).  A vezetést viszont nem sikerült sokáig tartania a hazai együttesnek, a 23. percben Gaál Bálint visszagurított labdájából Holdampf Gergő 19 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1–1).

Szintén 1–1-es döntetlent ért el egymás ellen a Soroksár és a Kazincbarcika. A vezetést a hazaiak szerezték meg Lőrinczy Attila révén, aki a 76. percben büntetőből volt eredményes. Sokáig úgy tűnt, a Soroksár bezsebeli a három pontot, de a 92. percben Lukács Raymond döntetlenre mentette a találkozót.

A Dorog már a szünetben 2–0-ra vezetett a Vasas ellen, hazai pályán: mindét találatot Paudits Patrik érte el (3., 45.). A vendégeknél Birtalan Botond a hosszabbításban, tizenegyesből tudott szépíteni.

A Budaörs a Nyíregyháza csapatát fogadta és veszített 2–0-ra. Mindkét félidőre egy vendég gól jutott, előbb Hornyák Marcell (34.), majd Kovács Norbert volt eredményes.

A Szeged a Budafok ellen kezdett az NB II-ben. A fővárosiak már a 6. percben előnyhöz jutottak Kovács Dávid tizenegyese révén. Nem sokkal később Kulcsár Kornél (19.) szinten büntetőből volt eredményes. A 3–0-s végeredményt Szabó Máté a 43. percben állította be. 

Az ETO FC Győr az Ajka vendége volt, és Bagi István 23. percben lőtt góljával győzött 1–0-ra. Ugyanez lett az eredmény a BékéscsabaTiszakécske mérkőzésen, ott Kirchner Krisztián szerezte a vendégek gólját az 54. percben.

A Csákvár 3–2-re legyőzte az előző szezonban még az OTP Bank Ligában szereplő MTK-t. A hazai alakulatnál Sejben Viktor a 15. percben megszerezte a vezetést, amire Szatmár István a 22. percben válaszolt. A játékrész vége előtt még Baracskai Roland (30.) és Kiprich Dávid (41.) is betalált, utóbbi tizenegyesből. Így hiába szerzett gólt Bognár István az 59. percben, az már csak a szépítésre volt elég. A budapestiek dolgát kiállítás is nehezítette, Deák Istvánt a 35. percben küldte le a játékvezető.

A Szolnok a Vácot fogadta, és az 1–1-es első félidő után (Szenes Bence révén a vendégek jutottak vezetéshez a 19. percben, de Földi Marcell a 19. percben egyenlített) Simon Attila (65.) döntött, ezzel a Szolnok győzött 2–1-re.

A Siófok és a Balmazújváros mérkőzésén nem született gól a Balaton-parton.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS