Döntetlent játszottunk az olaszokkal Telkiben

2013. június. 13., 13:51   |    

Döntetlent játszottunk az olaszokkal Telkiben

U15-ös válogatottunk a szünetben még vezetett az olaszok elleni felkészülési meccsen, de a második félidőben hátrányból mentette döntetlenre a találkozót.

Az utóbbi hónapokban az olaszok nem győzni jártak Telkibe, ősszel az U17-es válogatottunk győzte le őket Eb-selejtezőn 3-2-re, tavasszal pedig az U18-as csapat mért 5-2-es verést rájuk az MLSZ edzőközpontjában. Most az U15-ös válogatottjuk próbált javítani a mérlegen, míg a mieink a keddi, dorogi 3-2-es vereségért próbáltak visszavágni. Szepessy László szövetségi edző több helyen is változtatott keddi kezdőcsapatán, ezúttal a Balogh Péter - Nemes Barna (Czeglédy Levente, 22.), Patik Márton (csk), Szalai Attila, Mészáros Dominik (Gergényi Bence, 69.) - Cseszlai Bence, Tajti Mátyás (Koncsag Martin, 34.), Szőke Dániel - Szász Balázs (Vogyicska Bálint, 78.), Bíró Bence (Németh Levente, 20.), Bíró Ákos (Kovács Dávid, 37.) összetételű együttest küldte pályára.

Az első félidő nagy csatát, jó iramot és kiegyenlített játékot hozott, a szünet előtt néhány perccel sikerült megszereznünk a vezetést, egy bal oldali beadás után Bíró Bence fejelt 10 méterről a bal alsó sarokba (1-0). A második félidőben a vendégek játszottak enyhe fölényben, de komolyabb helyzeteket nem tudtak kialakítani. Az 58. percben a játékvezető kezezésért büntetőt ítélt az olaszok javára, ezt Patrick Cutreno értékesítette (1-1). Öt perccel később egy magyar szabadrúgás után a vendégek labdát szereztek saját kapujuk előtt, és egy gyors kontra végén Fabio Morselli talált a kapuba, ezzel már náluk volt az előny (1-2). A mieink nem adták fel, és a 74. percben Szőke Dániel okos szabadrúgásgóljával sikerült kiegyenlíteni (2-2). A hajrában mindent megtettünk a győztes gól megszerzéséért, de az eredmény már nem változott, döntetlennel ért véget a mérkőzés.

- Kiváló meccsen, óriási küzdelemben, értünk el jó eredményt az európai elitbe tartozó olaszok ellen - mondta a meccs után Szepessy László. - A két meccs alapján azért megállapítható, hogy van még tanulnivalónk, de a mostani eredmény mindenképpen dicséri a csapatot. A következő időszak feladata az lesz, hogy kijavítsuk a hiányosságainkat, és mind játékban, mind küzdeni tudásban végig egyenrangú ellenfelei legyünk a legerősebb ellenfeleknek is. A kiválasztási folyamat még nem ért véget, ezért igyekeztünk minél több játékosnak lehetőséget adni. Köszönöm a csapatnak és a stábnak az egész féléves teljesítményét, úgy gondolom, sokat léptünk előre a tavasz folyamán.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS