Dunántúli sikerek az OTP Bank Ligában

2022. szeptember. 10., 22:11   |    

Dunántúli sikerek az OTP Bank Ligában

A Paksi FC a DVSC-t, a MOL Fehérvár FC a Mezőkövesdet győzte le az OTP Bank Liga 8. fordulójának szombati játéknapján. A KTE és a Bp. Honvéd kispesti mérkőzésén nem született gól.

Paksi FC-Debreceni VSC 1-0 (1-0)
Gólszerző: Balogh B. (18.)
Paks: Rácz - Kinyik, Lenzsér, Kádár (Szélpál, 87.), Osváth - Windecker, Balogh B. (Gyurkits, 81.) - Hahn (Bőle, 87.), Papp, Nagy R. (Szabó B., 52.) - Varga B.
DVSC: Hrabina - Bévárdi, Romancsuk, Deslandes, Ferenczi - Baráth, Dzsudzsák, Varga J. (Lagator, 28.) - Szécsi, Do. Babunski (Olawale, 68.), Kiziridisz (Sós, 81.)

Az első félidőben a labdabirtoklást és a támadásokat tekintve is kiegyenlített volt a küzdelem, a hazaiak azonban valamivel pontosabbak voltak, és az egyik lehetőségüket gólra váltották. Fordulás után a Debrecen futballozott veszélyesebben, a hajdúságiak megpróbáltak sokat tenni az egyenlítésért, miközben a hazaiak elsősorban az eredmény megőrzésére koncentráltak. A hajrában egyre nagyobb nyomás nehezedett a paksi kapura, de a védelem állta a sarat, s a hazaiak végül a lefújásig megőrizték minimális előnyüket. A Tolna megyei együttes két vereség után tudott javítani, míg a hajdúságiaknak ez sorozatban a harmadik vereségük idegenben, vendégként változatlanul nyeretlenek.

Budapest Honvéd-Kecskeméti TE 0-0
Budapest Honvéd: Szappanos - Szabó A., Prenga, Cirkovic (Lovric, 71.), Tamás K. - Bocskay, Gomis, Mitrovic (Plakuscsenko, 68.) - Kocsis D. (Domingues, 68.), Lukic (Ennin, a szünetben), Samperio
Kecskeméti TE: Varga Á. - Szabó A., Belényesi, Szalai G. - Vágó - Katona (Szabó L., 59.), Nagy K., Szuhodovszki (Rjasko, 93.), Zeke - Tóth B., Banó-Szabó (Gréczi, 88.)

A találkozó előtt a legendás Puskás Ferenc testvérére, a hétfőn 93 évesen elhunyt Puskás Évára emlékeztek. Az első félidőben mindkét csapat elsősorban a biztos védekezésre koncentrált, gyors ellentámadásokban reménykedve, de igazán nagy gólszerzési lehetőség egyik kapu előtt sem alakult ki. Az alacsony színvonalú mérkőzés a fordulást követően sem pörgött fel, az 59. percben volt az első említésre méltó esemény, ekkor Banó-Szabó távoli lövése a felső lécen csattant. Láthatóan mindkét gárda elégedett volt az egy ponttal, egyikük sem kockáztatott a győzelem reményében.

MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Kodro (25., 81.), illetve Drazic (49.)
MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Nego, Serafimov, Larsen, Stopira, Hangya (Zivzivadze, 70.) - Rúben Pinto, Pokorny (Lednyev, 63.) - Kastrati II., Kodro (Makarenko, 88.), Dárdai P. (Heister, 88.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli - Kállai K. (Kállai Z., a szünetben), Pillár, Lukic, Schmiedl (Molnár G., 87.) - Vajda S., Karnyickij (Selmani, 90.), Nagy G., Besirovic, Cseri - Drazic (Bobál G., 79.)

A szezont rosszul kezdő csapatok mérkőztek Székesfehérváron: a forduló előtt a Fehérvár a 9., a Mezőkövesd a 10. helyen állt, utóbbi fel is bontotta Supka Attila vezetőedző szerződését, megbízott vezetőedzőként Híres Gábor irányította a csapatot. A meccs eleje kiegyenlített játékot hozott, a Vidinek volt egy les miatt érvénytelenített gólja, míg a vendégeknek néhány veszélyes fejese. A félidő közepén Kodro megszerezte a vezetést a fehérváriaknak, a szünetig a Mezőkövesdnek erre nem volt válasza    Nem úgy a fordulást követően, amikor néhány perc után Stefan Drazic kiegyenlített. A góltól megélénkült a vendégek játéka, a Fehérvár pedig megzavarodott. A hajrához közeledve szerkezetet váltott a hazai csapat, jöttek a helyzetek is, amelyek közül egyet Kodro értékesített, ezzel beállította a végeredményt. Győzelmével a Fehérvár - egy meccsel kevesebbet játszva - fellépett a tabella 7. helyére, a Mezőkövesd maradt tizedik.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS