Eb 2016: már csak egy hétig lehet jegyeket igényelni

2016. január. 17., 10:29   |    

Eb 2016: már csak egy hétig lehet jegyeket igényelni

Az Európa-bajnokság magyar érdekeltségű mérkőzéseire most megvásárolt jegyeket a későbbiekben már nem lehet értékesíteni.

Január 18-án délig lehet jegyeket igényelni a franciaországi Európa-bajnokság magyar érdekeltségű mérkőzéseire. A jegyigényléskor a rendszer nem tesz különbséget a korábban és később regisztrálók között, így aki a határidő utolsó napjáig kivár, ugyanannyi eséllyel juthat belépőkhöz, mint aki az első napokban jelentkezett jegyekért.

Nem tanácsos több jegyet igényelni, mint amennyit fel tud használni az igénylő, mert a megnyert jegyeket visszaváltani, eladni nem lehet, azok árát az UEFA a belépők kiosztását követően azonnal levonja, és a későbbiekben nem téríti vissza. Az európai szövetség tavasszal elindít ugyan egy hivatalos jegybörzét, de azon kizárólag a tavaly nyáron, a jegyértékesítés első szakaszában, "vakon" megvásárolt belépőket lehet adni-venni. A most megvásárolt belépőket tehát itt nem lehet értékesíteni, de akinek a februári sorsoláskor nem sikerül jegyhez jutnia, ezen a platformon később még beszerezheti belépőjét (a börzén nemcsak a magyar érdekeltségű meccsekre lehet vásárolni jegyeket).

Az UEFA a fentieknek megfelelően felhívta a szurkolók figyelmét, hogy csak annyi jegyet igényeljenek, amennyire valóban szükségük van, mert a megnyert, de feleslegessé vált jegyeket semmilyen fórumon nem lehet a későbbiekben eladni! A francia rendezők a stadionba való belépéskor ellenőrizhetik a jegyek tulajdonosának személyazonosságát, és amennyiben az nem egyezik a jegy vásárlójával, megtagadhatják a stadionba való belépést.

A január 18-i határidőig a korábban leadott igényléseket bármikor lehet módosítani. Érdemes ismét átnézni az adatokat, különösen a vásárlásra használt (VISA vagy Mastercard) bankkártyája adatait, valamint gondoskodni arról, hogy február elejétől folyamatosan rendelkezésre álljon rajta a jegyek megvásárlásához szükséges összeg (itt figyelembe kell venni, hogy a jegyárhoz a kiszállítás költsége is hozzáadódik). Az UEFA a jelentkezések sikerességéről februárban értesíti az igénylőket, ekkor hajtja végre a tranzakciókat is. Amennyiben a bankkártyás fizetés valami miatt meghiúsul, az igénylő automatikusan kiesik a rendszerből, helyére más jelentkezőt sorsolnak. Aki nem biztos abban, hogy kártyájával kezdeményezhet-e euróban online fizetést, annak érdemes egyeztetnie bankjával kártyája felhasználásáról.

Az Európa-bajnokságon helyszíni jegyértékesítés nem lesz, ezért aki a csoportból való továbbjutás esetén az egyenes kieséses szakaszban is követné a magyar válogatottat, annak érdemes a Follow My Team típusú jegyeket igényelnie, és bejelölni, hogy a kieséses szakasz mely fázisáig szeretné megnézni a csapat mérkőzéseit.

Mindhárom csoportmeccsünkre igaz, hogy a két legolcsóbb (3-as és 4-es) kategóriájú jegyek iránt nagyon nagy a kereslet, míg a 2-es kategóriában jobbak az igénylők esélyei. Mint ismert, ha a rendelkezésre álló helyeknél többen jelentkeznek jegyért egy adott mérkőzésre, akkor sorsolás útján választják ki a szerencséseket, akik vásárolhatnak belépőket. A fentiek miatt az igényléskor érdemes bejelölni, hogy adott esetben az eggyel magasabb kategóriájú jegyekből is vásárolna az igénylő, így ha az elsődleges kategóriában nem jár sikerrel a sorsoláson, akkor bekerül az eggyel magasabb árkategória sorsolására is, vagyis növeli saját nyerési esélyeit.



AZ UEFA RÉSZLETES JEGYINFORMÁCIÓS DOKUMENTUMA

A jegyvásárlásról szóló kérdéseket az ebjegy@mlsz.hu e-mail címre várjuk.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS