Eb-sorsolás után - ismét munkában a válogatott

2014. február. 24., 17:09   |    

Eb-sorsolás után - ismét munkában a válogatott

Hétfőn egynapos összetartáson vettek részt az A-válogatottnál számításba vett itthon játszó labdarúgók.

Pintér Attila két edzést tartott a keret tagjainak, a második gyakorlás előtt sajtótájékoztatón állt a média képviselőinek rendelkezésére. A kapitány a vasárnapi Eb-selejtező sorsolást követően ismét elmondta: a legfontosabb feladat, hogy minél jobban felkészítse saját együttesét, miközben a következő hónapokban igyekszik a lehető legjobban feltérképezni az ellenfeleket is.

- Továbbra is tartom, hogy elsősorban saját magunkkal kell foglalkoznunk, hogy szeptemberig minél erősebb, bátrabb, eredményesebb csapatunk legyen - mondta Pintér Attila. - Nem latolgatni kell az esélyeket, hanem tenni kell azért, hogy minél jobbak legyünk a sorozat kezdetére. A felkészülési mérkőzéseinken bizonyára előjönnek hibák a játékunkban, ezeket kell kijavítanunk szeptemberre, hogy ne veszítsünk pontokat olyan hiányosságok miatt, amiket meg lehet előzni a feladatok begyakorlásával, a csapatjáték felépítésével. Az Eb-selejtezős esélyeket illetően azért is korai lenne bármit mondani, mert minden ellenfélnél változhat a keret szeptemberig, cserélődhetnek a játékosok, változhat a játékrendszerük. Ezeket a változásokat folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk, és a begyűjtött információk alapján eredményes stratégiát felépíteni minden egyes mérkőzésre.

Azzal kapcsolatban, hogy március 5-én éppen egy csoportellenféllel, a finn válogatottal játszik felkészülési meccset a válogatott, Pintér Attila így fogalmazott:

- Ez a meccs részben megmutatja, hogy hol tartunk egyik riválisunkhoz képest, láthatjuk, hogy mire vagyunk képesek a finnek ellen. Pozitívnak értékelem, hogy így hozta a sors, de biztos vagyok benne, hogy őszig mindkét oldalon változik majd a keret, ezért teljesen más lesz a mostani és a szeptemberi meccs - fogalmazott a kapitány.

A játékosok közül Juhász Roland, Rudolf Gergely és Nikolics Nemanja vett részt a sajtótájékoztatón. A Videoton FC támadója elmondta: szerencsésnek ítéli meg a válogatott Eb-selejtezős sorsolását, de a játékosoknak nem az ellenfelekre, hanem saját magukra kell figyelniük.

- Elegendő idő áll rendelkezésre a felkészüléshez, nekünk az a feladatunk, hogy minden meccsen úgy jöjjünk le a pályáról, hogy mindent megtettünk a győzelemért. Ha ezt megvalósítjuk, kijuthatunk az Eb-re - fogalmazott Nikolics.

Juhász Roland az összetartások kapcsán kiemelte: más országok válogatottjai korábban már bizonyították, hogy nagyon hasznosak a rendszeres közös edzések: - A rendszeres összetartásokat nagyon jó kezdeményezésnek tartom. Amikor nyolc éve kikaptunk Máltától, akkor az ellenfelünk játékosai a meccs előtt hétről hétre együtt edzettek, érezhető volt, hogy rengeteget fejlődtek a korábbi, egymás elleni meccsünkhöz képest. Bízom benne, hogy nálunk is meghozzák az eredményüket az edzőtáborozások.

A hétfői összetartás kerete:

Kapusok:

Balogh János (Nyíregyháza)
Horváth Tamás (Mezőkövesd)
Verpecz István (DVSC-Teva)

Védők:

Lázár Pál (DVSC-Teva)
Laczkó Zsolt (Ferencváros)
Juhász Roland (Videoton FC)
Lipták Zoltán (Győri ETO)
Korhut Mihály (DVSC-Teva)
Heffler Tibor (MVM Paks)
Lang Ádám (Győri ETO)
Kádár Tamás (DVTK)
Predrag Bosnjak (Haladás)
Guzmics Richárd (Haladás)
Völgyi Dániel (Győri ETO)

Középpályások:

Pátkai Máté (Győri ETO)
Vass Ádám (MTK Budapest)
Pölöskei Zsolt (MTK Budapest)
Gyurcsó Ádám (Videoton FC)
Szakály Péter (DVSC-Teva)
Sándor György (Videoton FC)
Gyömbér Gábor (Ferencváros)
Bartha László (MVM Paks)
Vécsei Bálint (Budapest Honvéd)
Elek Ákos (DVTK)
Simon Krisztián (Újpest FC)
Kovács István (Videoton FC)

Támadók:

Rudolf Gergely (Győri ETO)
Varga Roland (Győri ETO)
Böde Dániel (Ferencváros)
Nikolics Nemanja (Videoton FC)
Lencse László (Puskás Akadémia)
Futács Márkó (DVTK)
Orosz Márk (Lombard Pápa)
Szatmári Lóránd (PMFC-Matias)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS