Egy győzelemre a kupadöntőtől!

2021. április. 13., 17:22   |    

Egy győzelemre a kupadöntőtől!

Egymáshoz a bajnokságban közel álló csapatok párharcával, szerdán és csütörtökön jön a MOL Magyar Kupa két elődöntője. Előbb a Kisvárda fogadja az Újpestet, majd az MTK a MOL Fehérvárt. Ebben a szakaszban is egy találkozón dől el a továbbjutás!

MTK-MOL Fehérvár és Kisvárda-Újpest a kupaelődöntőben

MTK-MOL Fehérvár és Kisvárda-Újpest a kupaelődöntőben

A szerdai mérkőzések után kisorsolták a MOL Magyar Kupa áprilisi elődöntőjének párosításait.

Tovább

KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC
(Szerda, Kisvárda, 17.30)

Az OTP Bank Ligában három pont választja el a két csapatot, annyi, amennyivel a Kisvárda többet szerzett az előző fordulóban, miután legyőzte idegenben a Mezőkövesdet, míg az Újpest súlyos vereséget szenvedett az ugyancsak kupaelődöntős MOL Fehérvár otthonában. A két csapat legutóbb éppen egy hónapja találkozott egymással, akkor a lila-fehérek simán, 3–0-ra nyertek a Megyeri úton, ellenben Kisvárdán csak egyszer, 2018. november 10-én nyertek. Legutóbb 1–1-re végeztek Szabolcsban.

Érdekes, hogy az immár Michael Oenning által dirigált gárda a mostani kupasorozatban játszott öt mérkőzéséből mindössze egyet játszott pályaválasztóként, a negyeddöntőben, a Mezőkövesd ellen. Az az egyetlen mérkőzés, amelyet nem nyert meg a rendes játékidőben, tizenegyespárbajban jutott tovább. Vendégként búcsúztatta az Iváncsa, a Dunaújváros, a Szolnoki MÁV és a Puskás Akadémia gárdáját is. A Kisvárda másodszor játszik otthon, az előző fordulóban 6–1-re verte a ZTE nagyon tartalékosan felálló csapatát. Az előző fordulókban a Kecskédet, a Kecskeméti TE-t, a Soroksárt és a Haladást ejtette ki. A Kisvárda élén ráadásul olyan szakember áll Supka Attila személyében, aki már háromszor is kupadöntőbe vezette aktuális csapatát. 

 A szerencsének, vagyis a sorsolásnak nyilván megvan a szerepe, és ez nagyobb is, mint mondjuk egy bajnoki szezonban, de azt azért nem mondanám, hogy csak a szerencsének köszönhetően jutottunk el idáig. Nyáron nagyon jó kis csapatot raktunk össze, és az őszi szezonban bizonyítottuk, hogy a legjobbakkal is álljuk a versenyt. Magunknak köszönhetjük, hogy a döntő kapujában állunk –  fogalmazott a várdaiak vezetőedzője. – A bajnokság előtt megfogalmazott célt, a bennmaradást el fogjuk érni, ebben biztos vagyok, mert vagyunk olyan erősek, hogy kiharcoljuk. A MOL Magyar Kupában ugyanakkor nem volt előre eldöntött cél a csapat előtt, úgy voltunk vele, mindig az ellenfél ismeretében határozzuk meg, mit szeretnénk elérni.

MTK BUDAPEST FC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Csütörtök, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 18.30)

E két csapat között sincsen nagy különbség a helyezési számokat tekintve az OTP Bank Ligában, a kék-fehérek az ötödik, a fehérváriak a harmadik helyen állnak, öt pont a „távolság”. Az MTK, amely az előző kiírásban az elődöntőbe jutott második ligás csapatként, az elmúlt időszakban többször is tört már borsot a Vidi orra alá, a mostani bajnoki idényben mindkét eddigi találkozót megnyerte, Budapesten 3–1-re, Székesfehérváron 2–1-re nyert.

A kupasorozatban a MOL Fehérvár a nyolcaddöntőben idegenben a Ferencvárost búcsúztatta, majd hazai pályán kiejtette a Budafokot. A korábbi szakaszban alacsonyabb osztályú csapatokkal mérkőzött, búcsúztatta a Tiszaföldvárt, a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő alakulatát és a Vasast is. Az MTK most először játszik pályaválasztóként és most először játszik az OTP Bank Ligában szereplő rivális ellen. Korábbi ellenfelei a 43. sz. Építők, a Bátaszék, a Kazincbarcika, a Tállya és a Debreceni VSC voltak.

– Abban a helyzetben, amiben most van a Vidi, minden találkozónak döntő jelentősége van, és ez természetesen fokozottan igaz a kupameccsre – mondta a molkupa.hu-nak Szabics Imre, aki bemutatkozó mérkőzésén a Fehérvár kispadján – szűk egy órát emberhátrányban játszva – gólnélküli döntetlent játszott idegenben, majd hazai pályán földbe döngölte az Újpestet (4–0). – A célunk természetesen a Magyar Kupa megnyerése, és mindent meg is fogunk tenni érte. Sportemberként kötelességünk a győzelemért harcolni, különösen úgy, hogy véleményem szerint az MTK a továbbjutás esélyese. Ahogy mondtam, mi jól rajtoltunk ugyan, de még csak néhány közös lépésen vagyunk túl a fiúkkal, ezért gondolom úgy, hogy komoly tett lenne a csapatomtól, ha sikerülne kiejteni a kiváló játékosokból álló MTK-t.

Május 3-án rendezik a MOL Magyar Kupa döntőjét

Május 3-án rendezik a MOL Magyar Kupa döntőjét

Az első számú hazai kupasorozat fináléját a Puskás Arénában rendezik meg május első hétfőjén, 20.00 órakor.

Tovább

OTP Bank Liga NB I. 29. forduló

Sorsolás
04-20 14:30
2024. 04. 20. 14:30
Puskás Akadémia Pancho Aréna
04-20 17:00
2024. 04. 20. 17:00
Groupama Aréna
04-20 19:30
2024. 04. 20. 19:30
DVTK Stadion
04-21 14:05
2024. 04. 21. 14:05
Kecskeméti Széktói Stadion
04-21 16:00
2024. 04. 21. 16:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
04-21 18:30
2024. 04. 21. 18:30
Szusza Ferenc Stadion


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS