Ferencváros-siker a ZTE ellen, hat gól Újpesten

2022. október. 30., 19:52   |    

Ferencváros-siker a ZTE ellen, hat gól Újpesten

Az Újpest FC és a Puskás Akadémia fordulatos mérkőzésen 3-3-as döntetlent játszott egymással az OTP Bank Liga 13. fordulójának vasárnapi játéknapján, a Ferencváros 2-1-re győzött a ZTE ellen a Groupama Arénában.

Újpest FC-Puskás Akadémia FC 3-3 (1-1)
Gólszerzők: Diaby (24.), Antonov (66., 11-esből), Csongvai (83.), illetve Puljic (11.), Zahedi (78., 87.)
Piros lap: Csoboth (33.), illetve Baluta (45.), Spandler (82.)
Újpest FC: Nikolic - Antonov, Diaby, Csongvai, Pauljevic - Mack (Kastrati, 60.), Onovo, Katona (Bjelos, 70.), Szabó B. - Goure (Tallo, 70.), Csoboth
Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Mezgrani, Stronati, Spandler, Ormonde-Ottewill - Kiss T. (Gruber, 76.), Van Nieff (Corbu, 70.), Batik, Nagy Zs. - Baluta, Puljic (Zahedi, 76.)

A csapatok bátran kezdtek, lendületes támadásokat vezettek a széleken, de eleinte a beadások nem okoztak veszélyes szituációt a kapuk előtt. A felcsútiak aztán egy szögletet követően szereztek vezetést bő tíz perc elteltével. A játékrész közepén inkább mezőnyjáték zajlott a pályán, a lila-fehérek mégis éppen ebben a periódusban egyenlítettek Diaby idénybeli negyedik fejes góljával. Ettől ismét megélénkült a mérkőzés, Csobothot kiállítása után a vendégek kerültek mezőny- és létszámfölénybe. Ekkor ismét előnybe kerülhetett volna a Puskás Akadémia, azonban a bal kapufa megmentette a fővárosiakat. A szünet előtti percekben, aztán kiegyenlítődött a létszám, mert Baluta is piros lapot kapott. A folytatás kevésbé volt eseménydús, bár meddő mezőnyfölényben a Puskás Akadémia futballozott, mégis az Újpest szerzett vezetést 11-esből. A vendégek mestere, Hornyák Zsolt kettős cserével próbálta frissíteni az együttesét a hajrára, a húzása pedig azonnal kifizetődött, ugyanis Zahedi első labdaérintéséből egyenlített. A felcsútiak azonban nem örülhettek sokáig, mert Spandler kezezése miatt előbb emberhátrányba kerültek, majd egy perccel később Csongvai bombagóljával az Újpest vezetést is szerzett. A szórakoztató meccs slusszpoénja még hátra volt: Zahedi második gólját is fejjel szerezte, így pontosztozkodással zárult az összecsapás.

Ferencvárosi TC-Zalaegerszegi TE 2-1 (1-0)
Gólszerző: Nguen (13.), Esiti (80.), illetve Ikoba (84.)
Ferencváros: Dibusz - Botka, S. Mmaee, Knoester, Pászka (Wingo 59.) - Besic, Mercier (R. Mmaee 53.), Esiti - Nguen (Laidouni 65.), Boli (Zachariassen 52.), Marquinhos (Auzqui 65.)
Zalaegerszeg: Demjén - Huszti (Lesjak 80.), Kálnoki-Kis (Szalay 80.), Mocsi, Gergényi - Németh D. (Szendrei 57.), Májer (Mim 57.), Tajti, Sankovic (Klausz 95.) - Ubochioma, Ikoba  
    
A két együttes Egyek vagyunk, illetve Mondj nemet a rasszizmusra feliratú pólóban vonult ki a stadionba, és a játékvezetői hármas is hasonló mezt viselt. Ennek azért volt különösen aktualitása, mert az előző fordulóban Ricardo Moniz, a Zalaegerszeg vezetőedzője lehívta csapatát a pályáról a Honvéd szurkolóinak rasszista bekiabálásai miatt. A trénert ennek nyomán nélkülözni volt kénytelen a tabellán ötödik ZTE, mert kedden a szövetség fegyelmi bizottsága egy hónapra eltiltotta. Az Európa-ligában nyolcaddöntős FTC kezdett veszélyesebben és az első negyedóra végén Nguen meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak. Ezután bátrabban támadott a ZTE, egyszer a kapufa mentette meg a Ferencvárost a góltól. A második félidő elején Boli összefejelt Husztival és a hazai játékost hosszas ápolás után hordágyon vitték le a pályáról. A cserék után mozgalmasabbá vált a játék, Nguen két nagy helyzetet is kihagyott, de a vendégeknek is akadtak szép támadásaik. Aztán előbb Zachariassen, majd Esiti talált a kapuba, videózás után a norvég csatár gólját érvénytelenítette a bíró, utóbbiét viszont megadta. Ikoba, a ZTE gólgyárosa gyorsan szépített, de több találat már nem esett, pedig a játékvezető kilenc percet hosszabbított.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS