Egyre jobb idegenben a DVSC

2013. november. 04., 11:08   |    

Egyre jobb idegenben a DVSC

A DVSC 2007 áprilisa óta először nyerte meg két egymást követő idegenbeli bajnoki mérkőzését (legalább) háromgólos különbséggel. Ayub Daud sorozatban a harmadik hazai bajnoki mérkőzésen szerzett gólt, hasonló bravúrra a Honvéd mezében legutóbb 2011 őszén Torghelle Sándor volt képes. Amióta José Gomes a székesfehérváriak edzője, a csapat először veszített el egymás után két bajnoki mérkőzést, a Videoton történetében hasonlóra legutóbb 2012 októberében volt példa.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–KTE-PHOENIX MECANO 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Arszics (22., 52.), Kenesei (49.), illetve Balázs Zs. (37.)

– A Pápa közel három hónap, augusztus 10. után nyert ismét hazai bajnoki mérkőzést.
– Tóth Bálint együttese az idegenbeli találkozókat is beszámítva szeptember 20. után szerzett ismét a bajnokságban három pontot. Az ezt megelőző sikerekor is 3-1-re nyert (Pécsen), s akkor is akadt egy duplázó (Quintero).
– A Lombard az idény során először szerzett Pápán három bajnoki gólt. Legutóbb május 11-én, az Eger ellen jutott el háromig (sőt: akkor hatig!).
– Kenesei Krisztián egymást követő második mérkőzésén is gólt szerzett. Hasonlóra 2012 márciusában volt legutóbb példa, a csatár akkor még a Haladást erősítette.
– A 2010 óta a magyar NB I-ben szereplő Lazar Arszics először duplázott élvonalbeli mérkőzésen.
– A KTE helyzetét nagyban nehezítette Farkas András kiállítása. A 45. percben kiállított fiatal védő mindössze a harmadik élvonalbeli mérkőzését játszotta.
– Balázs Zsolt legutóbb április 23-án, a Győr ellen szerzett bajnoki mérkőzésen gólt.
– A KTE minden idegenbeli mérkőzésén kapott gólt eddig a szezonban, de hármat most először.



DIÓSGYŐRI VTK–FERENCVÁROSTI TORNA CLUB 1-4 (1-1)
Gólszerzők: Futács (1.), illetve Jenner (14.), Böde (46., 86.), Gyömbér (52.)

– Telt házas, több mint tízezer néző előtt játszott mérkőzésen nyert a Ferencváros.
– A Diósgyőr 2012. október 27. óta először kapott ki hazai pályán bajnoki mérkőzésen.
– Tomiszlav Szivics együttese kilenc mérkőzés után maradt ismét pont nélkül az OTP Bank Ligában.
– Legutóbb 2010. május 23-án, az MTK ellen kapott négy gólt a DVTK hazai bajnokin (2-5).
– A Ferencváros négy nyeretlen bajnoki után tudott ismét győzni, az OTP Bank Ligában szeptember 22., az Újpest elleni derbi óta először szerzett három pontot.
– A zöld-fehérek „koreográfiája” kicsit hasonló volt a legutóbbi két győzelemkor: mindkét találkozó telt házas meccs volt, mindkettőn vezetést szerzett az ellenfél az első perc(ek)ben, aztán a Fradi mindkétszer fordított.
– Julian Jenner a harmadik fordulóban, Győrben szerzett ezt megelőzően gólt az őszi bajnoki idényben.
– Gyömbér Gábor a negyedik bajnoki gólját szerezte a Ferencváros mezében, de az elsőt győztes mérkőzésen.
– Tavasszal a két csapat 2-2-re végzett Diósgyőrben, Jenner és Gyömbér akkor is a gólszerzők között voltak!
– Böde Dániel a mostani előtt legutóbb az előző idény utolsó fordulójában, a Kaposvár ellen szerzett bajnoki mérkőzésen két gólt.



MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC–PMFC-MATIAS 0-1 (0-0)
Gólszerző: Fodor (54.)

– Négy nap alatt kétszer verte meg a PMFC-Matias a Mezőkövesdet, előbb Pécsen Magyar Kupa-mérkőzésen 2-1-re, majd Mezőkövesden a bajnokin 1-0-ra.
– A mostani idényben harmadszor nyert idegenbeli bajnokit a PMFC-Matias. A csapat az eddigi 17 pontjából tízet vendégként gyűjtött.
– Minden eddigi őszi fordulóban szerzett gólt a pécsi együttes. Ezt immár egyedül mondhatja el magáról a mezőnyben. Igaz, a 13 fordulóból tízben csak egyet.
– Fodor Ferenc élete első NB I-es gólja győztes találat volt.
– Mindössze másodszor nem kapott gólt a Pécs, érdekes, hogy mindkét találkozó idegenbeli volt. (A másik, az MTK elleni, szintén 1-0-val zárult.)
– A Mezőkövesd az öt eddigi hazai mérkőzéséből négyet elveszített. Az egész mezőnyből a leggyengébb a hazai mérlege.
– Véber György együttese a legutóbbi négy fordulóban csak egyetlen gólra volt képes, igaz, azzal pontot szerzett a Ferencváros otthonában.



KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–VIDEOTON FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Waltner (69., 11-esből)

– A bajnoki tabella utolsó helyezettje verte meg az elsőt.
– A Rákóczi az első hazai győzelmét aratta a bajnoki idényben. A csapat ezt megelőzően legutóbb május 25-én, a Paks ellen győzött Kaposváron, ugyancsak 1-0-ra.
– Waltner Róbert a Rákóczi első büntetőből elért gólját lőtte a bajnoki idényben.
– Az előző fordulóban is eredményes Waltner ezt megelőzően áprilisban szerzett két egymást követő bajnoki mérkőzésen is gólt. A 36 éves csatár első élvonalbeli klubját „büntette” a találatával.
– Prukner László együttese először húzott ki a bajnoki idényben kapott gól nélkül mérkőzést, ráadásul az idény eddigi második leggólerősebb csapata ellen.
– Amióta José Gomes a Videoton FC edzője, a csapata először maradt szerzett gól nélkül bajnoki mérkőzésen.
– A Vidi (igaz, a Debrecenhez hasonlóan minden további csapatnál kevesebb, mindössze öt találkozót játszott eddig idegenben) csak a nyolcadik a vendégként megszerzett pontok alapján összeállított tabellán.
– Amióta José Gomes a székesfehérváriak edzője, a csapat először veszített el egymás után két bajnoki mérkőzést. A Vidi történetében hasonlóra legutóbb 2012 októberében volt példa.



PUSKÁS AKADÉMIA FC–MTK 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Tischler (50.) ill. Varga Sz. (93.)

– Tischler Patrik korábbi klubja ellen szerzett gólt. A csatár augusztus 24. óta először talált a kapuba bajnoki mérkőzésen. Egyébként az akadémisták eddigi 14 bajnoki találatából csak kettőt nem korábbi MTK-játékos (Vaszicsku, U. Nikolics) ért el, a többit Tischler, Lencse és Czvitkovics jegyzi.
– A Puskás FC október 5. óta nyeretlen.
– A sárga-kékek a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésükből hármon kaptak az utolsó három percben gólt. Ugyanakkor most először veszítettek emiatt pontokat.
– Az MTK sorozatban három, szerzett gól nélkül elveszített idegenbeli mérkőzés után másodszor nem kapott ki. A pápai győzelem után ezúttal egy pontot gyűjtött.
– A 18 éves Varga Szabolcs a második gólját érte el NB I-es pályafutása során. Az elsőt, amely pontot ért.
– Garami József csapata harmadszor játszott döntetlenre a bajnoki idényben. Mind a háromszor az MTK szerezte a találkozó utolsó gólját, pontot mentettek a kék-fehérek.
– Mindössze másodszor zárt egy szerzett góllal mérkőzést az MTK a bajnoki idényben. A gyakoribb a nulla, illetve a kettő vagy több három volt.



MVM PAKS–SZOMBATHELYI HALADÁS 0-1 (0-0)
Gólszerző: Halmosi (78.)

– A Haladás másodszor nyert Pakson bajnoki mérkőzést, az első dátuma: 2009. május 23.
– Halmosi Péter a negyedik gólját szerezte a bajnoki idényben, de az elsőt idegenben.
– A vasi zöld-fehérek harmadszor nyertek a szezonban idegenben, mind a háromszor kapott gól nélkül.
– A legutóbbi 12 fordulóban mindössze egyszer (Kispesten) kapott ki a szombathelyi együttes.
– A Paks sorozatban másodszor veszített hazai bajnoki mérkőzést.
– A 2013-as őszi idényben, ha Simon Attila nem szerez gólt, kikap a Paks hazai pályán. De ha szerez, akkor nem.
– Horváth Ferenc együttese szeptember 13. óta nyeretlen. Hat mérkőzéses nyeretlen bajnoki szériája 2011 szeptembere óta nem volt az atomváros futballistáinak.



ÚJPEST FC–DVSC-TEVA 1-4 (0-3)
Gólszerzők: Simon K. (62.), illetve Kulcsár T. (7.), Sidibe (10., 76.), Selim Bouadla (12.)

– A DVSC-Teva sorozatban a második idegenbeli mérkőzését nyerte meg. Ilyenre legutóbb másfél éve, 2012 májusában volt példa.
– Arra, hogy a Loki két egymást követő idegenbeli bajnoki mérkőzését egyaránt (legalább) háromgólos különbséggel nyerje meg, 2007 áprilisa óta először volt példa. Mennyit változott azóta a hazai futballélet! Akkor a két „áldozat” a Videoton FC és a Diósgyőr volt.
– Ibrahima Sidibé legutóbb márciusban, a Pécs elleni hazai mérkőzésen szerzett a bajnokságban két gólt.
– Ibrahima Sidibé hat gólnál jár a bajnokságban, ezzel ő a legeredményesebb, nem magyar állampolgárságú játékos.
– Hasonló mérkőzéskezdést legutóbb 2009. november 29-én, a ZTE ellen produkált a Loki, akkor a 17. percben alakult 3-0-ra az állás. Idegenben 1996. november 3-án, Békéscsabán járt a legközelebb a mostani teljesítményhez a csapat, akkor Sándor Tamás két, Madar Csaba egy gólt szerzett az első negyedórában.
– Az Újpest április 19. óta mindössze egy hazai bajnoki mérkőzését tudta megnyerni.
– A lila-fehérek legutóbb májusban, a Honvéd elleni mérkőzésen kaptak négy gólt a Megyeri úton. Legalább háromgólos különbséggel legutóbb március 2-án, a Paks ellen kaptak ki. (0-6)
– A hajrában előbb Bouadla, majd az újpesti Nego is piros lapot kapott. Az utolsó pillanatokban a debreceni Seydi büntetőjét Balajcza kivédte.



BUDAPEST HONVÉD FC–GYŐRI ETO FC 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Daud (71.), illetve Martinez (84.)

– Megszakadt ugyan a Honvéd négy mérkőzésen át tartó győzelem-sorozata, de a csapat így is immár öt mérkőzés óta veretlen. Mindössze két csapat nem kapott ki a legutóbbi öt fordulóban: a Honvéd és a Debrecen.
– A Bp. Honvéd augusztus 25. óta először játszott döntetlent a bajnokságban.
– A Győri ETO hatodszor játszott döntetlent, többször, mint bármelyik másik csapat.
– Martínez lett (Tischler és Waltner után) a forduló harmadik játékosa, aki korábbi klubjának lőtt gólt.
– Martínez legutóbb augusztus 3-án, a Haladás ellen szerzett bajnoki gólt. Azzal is 1-1-re alakította az állást, de utána még esett egy-egy gól Szombathelyen (2-2).
– Ayub Daud sorozatban a harmadik hazai bajnoki mérkőzésen szerzett gólt. Hasonló bravúrra a Honvéd mezében legutóbb 2011 őszén Torghelle Sándor volt képes.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS