El: Hazai pályán játszik a Vidi

2018. november. 06., 15:28   |    

El: Hazai pályán játszik a Vidi
Fotó: molvidi.hu

A görög bajnokságot veretlenül vezető PAOK lesz a MOL Vidi FC következő ellenfele az Európa-ligában csütörtökön. A magyar csapat éppen ellenük szerezte meg első pontjait az El-ben. Szaloniki után Budapesten, a Groupama Arénában csap össze a két együttes.

Csütörtökön ismét a Groupama Arénában játszik a MOL Vidi FC az Európa-ligában 18.55-kor. Ellenfele az a PAOK lesz, amely ellen első győzelmét aratta a magyar bajnok a csoportkörben. Görögországban egy kemény mérkőzésen Huszti Szabolcs (12.) és Stopira (45.) góljával 2–0-ra nyert a Vidi.

Két gólt és három pontot szerzett a MOL Vidi FC a PAOK ellen

Két gólt és három pontot szerzett a MOL Vidi FC a PAOK ellen

A görög PAOK vendégeként megszerezte első győzelmét az Európa-ligában a MOL Vidi FC. A 2–0-s sikerrel reális esélye maradt a csapatnak arra, hogy a csoport első két helyének egyikén végezzen és ezzel kiharcolja a továbbjutást.

Tovább

A jó formában lévő ellenfél megállíthatatlannak tűnik a görög bajnokságban: kilenc forduló után még mindig veretlenül áll az élen, nyolc győzelem és egy döntetlen a mérlege. Érdekesség, hogy a selejtezősorozatban a Vidit búcsúztató AEK csak az ötödik az élvonalban.

Az EL-ben eddig három pontot gyűjtött a csapat, amivel jelen állás szerint a második a 9 pontos Chelsea mögött. Eddig egy győzelmük van, a BATE Boriszovot ütötték meg 4–1-re. A MOL Vidi FC és a BATE is 3-3 pontos egyébként.

A PAOK történetében fontos meccs lesz a budapesti: Fennállásuk óta 40. alkalommal játszanak az El csoportkörében. Ennél többször mindössze két klub, a Salzburg és a román FCSB lépett pályára az európai kupasorozat ezen szakaszában. A görög együttes korábban már hatszor jutott el a csoportkörig, négy alkalommal innen is továbbmentek, de még egyszer sem jutottak túl a párharcon a legjobb 32 között.

A MOL Vidi FC egyszer már szerepelt az Európa-liga csoportkörében, a 2012/13-as kiírásban. Akkor hat pontot gyűjtött a Sporting CP és a Basel elleni hazai találkozókon. A belga Genk csapata ellen azonban veszített. Az egyenes kiesés szakaszba így már nem jutott be.

Marko Nikolics Szalonikiben, az előző mérkőzés előtt úgy fogalmazott, ha a soron következő két találkozón sikerül jó eredményeket elérnie csapatának, akkor akár a továbbjutást jelentő második helyre is van esélye a Vidinek. Az idegenbeli győzelem után ezúttal a szurkolótábor is a csapattal lesz. Még van néhány elérhető jegy a találkozóra, amit a meccsjegy.mlsz.hu oldalon vásárolhatnak meg. Bővebb információt a jegyvásárlásról és a beléptetésről a molvidi.hu weboldalon olvashatnak.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS