Férfi futsal NB II: A Tiszaföldvár és a TFSE is kiemelkedően teljesít

2024. március. 01., 13:14   |    

Férfi futsal NB II: A Tiszaföldvár és a TFSE is kiemelkedően teljesít

A Tiszaföldvár és a TFSE is kiemelkedően teljesített a másodosztály alapszakaszában, és mindketten állnak még a Magyar Kupában is. A földváriak az élvonalbeli Maglóddal találkoznak a kupasorozat negyeddöntőjében, a TFSE pedig szoros mérkőzésen búcsúzott a legjobb 16 között az Újpest NB I-es csapata ellen.

A másodosztály keleti csoportjának alapszakaszát 14 sikerrel, három döntetlennel és mindössze egy vereséggel zárta a Tiszaföldvári együttes, amely az egyetlen még versenyben maradt NB II-es csapat az MK-ban. A sorozat harmadik fordulójában a Nyíregyházát búcsúztatta, ezzel borította a papírformát.

„Ezekért a pillanatokért, az ilyen mérkőzésekért érdemes ezt a sportágat űzni” – mondta Bozsó László, a TISE játékos-edzője a csapat Facebook-oldalán, majd hozzátette, az ellenfél tudósítója szerint csak „nyomozták a labdát”, de így is megmutatták, hogy ellenük egy pillanatra sem szabad kiengedni.

„Mindenki parádésan játszott a csapatunkban egytől egyig, bele sem merek gondolni, ha annyit edzenénk mint a Nyíregyháza, akkor milyen eredményeket érhetnénk el” – jegyezte meg Bozsó.

A feljutásért harcoló TISE számára nem ismeretlen a következő ellenfél, mivel tavaly kétszer legyőzte, majd kétszer kikapott a Maglódtól, amely végül feljutott az első osztályba.

A Tiszaföldvár tavaly a második helyen fordult a rájátszásra, azonban hét vereséggel mindössze az ötödik helyen zárt. Ebben a kiírásban viszont az első körben rangadót nyert a Csenger otthonában, ahol a szurkolók elkötelezetten gondoskodnak a jó hangulatról, a hétfői folytatásban pedig az Airnergy FC-t fogadja a csapat a Kunszentmártoni Sportcsarnokban.

A nyugati csoportban hasonlóan jó teljesítményt nyújt a TFSE, amely 13 győzelme mellett két vereséget és három döntetlent jegyzett az alapszakasz során, a MK nyolcaddöntőjében pedig az utolsó másodpercekig kiélezett találkozón 5-4-re maradt alul az élvonalbeli Újpesttel szemben. 

„Büszke vagyok a srácokra, kicsit több szerencsének örültünk volna, de jó tanulópénz volt ez a meccs! Az az érzésem, hogy az élet most elvett tőlünk, de ezt később majd valahol visszaadja, és teszünk is érte, hogy így legyen” – idézte Németh Pétert a TFSE honlapja, aki a bajnoki menetelésükről megjegyezte, hogy kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel, de jól sikerült az alapszakasz, viszont a rájátszásban új fejezet kezdődik. Németh szerint több csapat új igazolásokkal vág neki a folytatásnak, ezért minden mérkőzésen meg kell majd küzdeni a sikerért.

A TFSE a rájátszás első fordulójában 4-3-ra legyőzte az ELTE-BEAC együttesét, ezzel öt pontra növelte előnyét a tabellán, hétfőn pedig az UTE második csapatát fogadja.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS