Fiatalokkal a csapatban készülnek az újoncok az NB I-re

2021. július. 29., 09:47   |    

Fiatalokkal a csapatban készülnek az újoncok az NB I-re
Fotó: dvsc.hu

Pénteken rajtol az OTP Bank Liga 2021–2022-es idénye. Második összeállításunkban az előző idény 7–10. helyezettjével és a két újonccal foglalkozunk - megnéztük, eddig hogyan alakulnak az NB I-es keretek.

NB I: Az érkezők mellett fiatalokkal is erősödtek a keretek

NB I: Az érkezők mellett fiatalokkal is erősödtek a keretek

Pénteken rajtol az OTP Bank Liga 2021–2022-es idénye. A kezdés előtt összefoglaljuk, mi történt a csapatokkal az elmúlt időszakban, hogyan állnak eddig a keretek. Első összeállításunkban az előző idény első hat helyezettjével foglalkozunk.

Tovább

MTK BUDAPEST (Az 1. fordulóban: július 30-án, pénteken, 20.30-tól, Gyirmót FC–MTK)

Az MTK vezetőedzőt váltott az idényzárás után, Michael Borist az Európa-bajnoki felkészítés kezdetén bejelentett Giovanni Costantino követte. A tavaszi támadószekcióból két válogatott csatár is külföldre távozott, Schön Szabolcs az FC Dallas, Varga Roland az al-Ittihad játékosa lett. Két korábbi válogatott, Kanta József és Pintér Ádám befejezte játékos-pályafutását. Barna Szabolcs a győri ETO-hoz, Cseke Benjámin Mezőkövesdre igazolt és távozott Patrick Ikenne-King is.

Gazdag az érkezők listája: az utánpótlás-válogatott Kosznovszky Márk (Parma), valamint Gheorghe Grozav (Diósgyőri VTK), Kocsis Bence (Puskás Akadémia), Kovácsréti Márk (Kisvárda), James Weir (FK Pohroni), Ylber Ramadani (BK Vejle).

A kék-fehérek keretében több 2000-ben vagy később született játékos lesz az új idényben. Így a szerb Filip Antonijevics, a ghánai Osei Clinton, a bosnyák Andrija Drljo, az észak-macedón Hrisztijan Georgievszki; valamint a magyarok közül több utánpótlásválogatott is erősíti a csapatot, úgy mint Kata Mihály, Kocsis Bence, Kosznovszky Márk, Kovácsréti Márk, Mezei Szabolcs, Vancsa Zalán és Varju Benedek.

Kata Mihály végigjárta a korosztályos ranglétrát a válogatottnál és végül az U21-es Eb-n is szerepelhetett.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY (Az 1. fordulóban: július 30-án, pénteken, 18.15-től, Paks–Mezőkövesd)

Sokan távoztak az előző tavaszi keretből, így Barczi Dávid (III. Kerületi TVE), Bencze Márk (Csákvár), Konsztantinosz Dimitriu (Panszerraikosz), Eperjesi Gábor és Szeles Tamás (mindkettő Diósgyőri VTK), Karlo Kamenár (HSK Zrinjski Mostar), Nodar Kavtaradze (Dinamo Tbiliszi),  Andrij Neszterov (Polisszja Zsitomir), Szappanos Péter (Bp. Honvéd), Tóth Máté (Haladás), valamint Manuel Martic és Guzmics Richárd.

Megújult Pintér Attila kerete, érkezett Antal Botond és Sztefan Drazsics (Diósgyőri VTK), Bősz Levente és Andreias Calcan (Poli Iasi), Cseke Benjámin (MTK), Derekas Zoltán (Ferencváros), Kocsis Gergő (Podbeskidzie Bielsko-Biala), Madarász Márk (Puskás Akadémia), Riccardo Piscitelli (CD Nacional), Szépe János (ZTE FC) és Vági András (Paks).

ZALAEGERSZEGI TE FC (Az 1. fordulóban: augusztus 1-én, vasárnap, 17.45-től, Zalaegerszegi TE FC–MOL Fehérvár FC)

A válogatott Könyves Norbert Diósgyőrbe, Vass Patrik Nyíregyházára, Szépe János Mezőkövesdre, Szalai Dániel Budafokra igazolt. Kölcsönszerződése lejártával távozott Artyom Favorov (Puskás Akadémia) és az utánpótlás-válogatott Szánthó Regő (Ferencváros). Már nem a keret tagja a nigériai Orji Chukwuma és a portugál Sandro Semedo sem. Megszerezte a ZTE Beke Pétert (Hamburger SV), Emir Halilovicot (Bandirmaspor – Törökország), a hazatérő Majnovics Martint (St. Pölten), valamint Eros Grezdát (NK Osijek). Érkezett két fiatal észak-macedón játékos Goran Pandev akadémiájáról, Daniel Milovanovikj és Nikola Szerafimov. Hárman is érkeztek kölcsönbe, Huszti András és Skribek Alen a Puskás Akadémiáról, Josip Spoljaric az NK Osijektől. Az U17-es válogatott Csóka Dominik felkerült az első csapat keretéhez.

A bő keretből tizenöten is a kétezres években születtek, így Bedő Roland, Beke Péter, Csóka Dominik, Hegedűs Olivér, Huszti András, Köcse Bence, Kovács Barnabás, Majnovics Martin, Molnár Dominik, Németh Dániel, Németh Erik, Papp László, Sebestyén Lóránt, Skribek Alen és Szalay Szabolcs.

Skribek Alen az U21-es Eb-n topcsapatok ellen szerzett tapasztalatot.

BUDAPEST HONVÉD (Az 1. fordulóban: július 31-én, szombaton, 20 órától, Bp. Honvéd–Debreceni VSC)

A Bozsik Arénába visszatérő kispestiektől tizenegyen távoztak, köztük olyan kulcsemberek, mint Gazdag Dániel (Philadelphia Union) és Szendrei Norbert (MOL Fehérvár FC). Ugyancsak eligazolt Naser Aliji, Csörgő Viktor (Gyirmót FC Győr), Erdélyi Botond (Szentlőrinc SE), Horváth András (Budafoki MTE), Kesztyűs Barna (Paksi FC), Kovács Dominik (Gyirmót FC Győr), Lukács Dániel (Kecskeméti TE), valamint Nagy Sándor és Eke Uzoma. Érkezett Nono, azaz José Antonio Delgado Villar (Slovan Bratislava), Dusan Pantelics (Radnicski Nis), Szappanos Péter (Mezőkövesd), valamint kölcsönbe Talys Oliveira (NK Osijek). A klub nemrég jelentete be a szerb Nenad Lukics (Topolya) érkezését is, aki  szerb gólkirályi címet is szerzett, összesen pedig 92 mérkőzésen 47 gól és 30 gólpassz a mérlege.

A bő keretben akadnak utánpótláskorú játékosok, így Thierry Gale, Keresztes Noel, Kerezsi Zalán, Kocsis Dominik és Tóth-Gábor Kristóf.

DEBRECENI VASUTAS SC (Az 1. fordulóban: július 31-én, szombaton, 20 órától, Bp. Honvéd–Debreceni VSC)

Az NB II-es idény keretéből Kinyik Ákos Paksra, Szatmári Csaba Diósgyőrbe igazolt. Érkezett David Babunszki (Viitorul Constanta), Sylvain Deslandes (FC Arges), Marko Nikolics (Budafoki MTE), Soltész Dominik (Bp. Honvéd) és Charleston Silva (FC Sfintul). Gróf Dávid pedig kölcsönszerződése után is a klubnál maradt.

Gyönyörű Gergő felkerült az első keretbe. Rajta kívül is többen a kétezres években születtek a DVSC első keretének játékosai közül, így Balla Mátyás, Bárány Donát, Baráth Péter, Bényei Ágoston, Füzfői Márk, Kalafat Álmos, Kusnyir Erik, Lakatos Benjámin, Pintér Ádám, Szabó Árpád és Talpalló Norbert.

A Loki házi gólkirálya is bemutatkozott az U21-es Eb-n. Bárány Donát nemrég az AS Roma elleni felkészülési mérkőzésen a DVSC vezető találatát szerezte.

GYIRMÓT FC GYŐR (Az 1. fordulóban: július 30-án, pénteken, 20.30-tól, Gyirmót FC–MTK)

Pálfi Donát elment az ETO-hoz, Lustyik Leventének lejárt a kölcsönszerződése, visszatért az MTK-hoz. Érkezett Csörgő Viktor (Bp. Honvéd), Cornel Ene (Kisvárda), Florent Hasani (Hapoel Kfar Saba), Kovács Dominik (Bp. Honvéd), Major Martin (Mol Fehérvár, kölcsön után végleg) és Medgyes Zoltán (Szombathelyi Haladás). A Fraditól kölcsönben csatlakozott a győtiekhez az utánpótlás-válogatott Csonka András. Szintén kölcsönbe érkezett Radics Márton (Puskás Akadémia, ismét kölcsönbe) és Zeke Márió (Mol Fehérvár).

A keret tagjai közül a 2000-es években született Csonka András, Csörgő Viktor, Kiss Barna, Kovács Dominik, Major Martin, Mayer Ádám, Mayer Máté, Nagy Kristóf, Radics Márton, Somogyi-Bakos Bence és Zeke Márió.

Szeptemberig elkészült az OTP Bank Liga menetrendje

Szeptemberig elkészült az OTP Bank Liga menetrendje

A második fordulót egy újonc együttes mérkőzése nyitja az OTP Bank Ligában: a Gyirmót FC Győr Kisvárdára látogat. A Ferencváros MOL Fehérvár elleni, idegenbeli csatáját a csapat nemzetközi szereplését segítve szeptemberre halasztották. A találokzókat az M4 Sport és az M4 Sport+ közvetíti!

Tovább


Bemutatkozik a VAR az OTP Bank Ligában

Az NB I 2021-2022-es szezonjától Magyarországon is működik a VAR-rendszer. A MLSZ közel két évvel ezelőtt, 2019 augusztusában kezdte el a VAR-projekt megvalósítását. Az elmúlt időszakban az NB I-ben szereplő csapatok stadionjait technikailag alkalmassá tették a VAR fogadására, és a bajnoki rajtra a VAR-rendszer használatára kiválasztott játékvezetők felkészítése is befejeződött.

A VAR-buszokban hárman ülnek majd, a videóbíró, a videóbíró-asszisztens, valamint a visszajátszás-kezelő operátor. Videóbírónak összesen 16, videóbíró-asszisztensnek 15 főt képeztek ki, míg a visszajátszásokért felelő operátorokból 14-en állnak rendelkezésre júliustól. A VAR-rendszer bevezetésével párhuzamosan az alapvonali játékvezetők alkalmazása megszűnik az NB I-ben.

A VAR július végétől négy típusú, a mérkőzést befolyásoló döntés meghozatalában segíti a játékvezetőket az OTP Bank Ligában: gólok, büntetők, közvetlen piros lapok, hibás azonosítás esetén. A lesek esetében, vagy amikor kérdéses, hogy egy szabálytalanság a büntetőterületen belül vagy kívül történt, közvetlenül a VAR tesz javasaltot a játékvezetőnek, ilyen esetekben nem lesz szükség a játékvezető újabb felülvizsgálatára. Az OTP Bank Liga-mérkőzésekre kilátogató szurkolók a következő időszakban a következő videóval találkoznak majd a stadionokban:

A VAR bevezetésétől azt várjuk, hogy igazságosabb ítéletek születnek, de természetesen ez nem jelenti azt, hogy a rendszer bevezetésével egy csapásra eltűnnek az érzelmeket, vitákat kiváltó ítéletek.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS