Fradi-győzelem a bajnoki döntő első felvonásában

2019. május. 27., 16:49   |    

Fradi-győzelem a bajnoki döntő első felvonásában

Az 1-1-es első félidei állást követően Allegra Poljak döntötte el a Ferencváros-MTK találkozót, a Jet-Sol Liga bajnoki döntőjének első mérkőzését.

A Jet-Sol Liga alapszakaszát 16 pontos előnnyel megnyerő FTC-Telekom csapata fogadta a második helyezett MTK-t a Kocsis Sándor Sportközpontban hétfő délután.

Jet-Sol Liga: Kezdődik a rájátszás

Jet-Sol Liga: Kezdődik a rájátszás

A következő mérkőzéseken el dől el a legfontosabb helyezések sorsa a női élvonalban: a bajnoki címért a Fradi és az MTK, a bronzért a DVTK és a Haladás-Viktória csap össze; míg a feljutásért a Kelen SC és a MOL Vidi FC küzd meg.

Tovább

A bajnoki döntő első felvonását – amelyet az M4 Sport élőben közvetített – a hazaiak kezdték aktívabban. Az addigi legnagyobb helyzet a 22. percben maradt ki, amikor egy középre ívelt labdából Inna Zlidnis többször is próbálkozott. Az MTK azonnal válaszolt: Nagy Lilla a jobb oldalon kapta a labdát, tisztára játszotta magát és Magyarics Zoéhoz passzolt, aki – csapata addigi egyetlen igazán komoly helyzetéből – a kapuba bombázott (0–1).

A 30. percben tizenegyeshez jutott a Ferencváros, amelyet a csapatkapitány, Mosdóczi Evelin magabiztosan értékesített (1–1).

A második félidő első perceiben a RangAdó Gálán a női NB I felfedezettjének választott Pusztai Sára lőtt közelről, de Szőcs Réka nagyot mentett. 

A fordítás a 70. percben sikerült a hazaiaknak: Allegra Poljak talált be Fenyvesi Evelin – aki a női NB I legjobb játékosának járó díjat vehette át a RangAdó Gálán – passzából (2–1). Nem sokkal később Csiki Anna szabadrúgásából Csigi Eszter talált a kapuba, de a gólt les miatt érvénytelenítette a játékvezető. 

A hátralevő időben helyzeteket igen, de újabb gólt már nem láthatott a közönség, így ferencvárosi győzelemmel ért véget a bajnoki döntő első találkozója.

– Saját magunknak tettük nehézzé ezt a mérkőzést. De ez most nem érdekel, csak az, hogy megvan a győzelem. A jelenlegi kiírás szerint hiába dolgoztunk 51. héten keresztül keményen a bajnokságban, a végén minden elúszhat, így persze van nyomás mindkét csapaton, az alapszakasz győztesén egy kicsit talán több is. Biztos vagyok benne, hogy az MTK stadionjában jobban fogunk futballozni, most nálunk van az előny, két meccsből már csak egyet kell megnyernünk – nyilatkozta az FTC-Telekom vezetőedzője a lefújást követően.

A visszavágót az Új Hidegkuti Nándor Stadionban vasárnap, 14.00 órától játsszák a csapatok, amit szintén élőben követhetnek az M4 Sporton.

A bajnoki cím elnyeréséhez két győztes mérkőzésre van szükség, ha a párharc nem dőlne el a hétvégén, a harmadik találkozó június 5-én, 20.00 órakor kezdődne. 

Természetesen nyerni szerettünk volna. A Ferencvárosnak már a vezető gólunk előtt is volt helyzete, megérdemelten nyert, gratulálok a csapatnak. Az előrefelé játékunk volt gyenge, több támadást kellett volna vezetnünk. A játékosok nagyot küzdöttek, a hozzáállásukra egy szavam nem lehet. Van még néhány napunk, ki kell találnunk valamit, amivel meg tudjuk verni a Ferencvárost, mert továbbra is bajnokok akarunk lenni – mondta Cseh András, a címvédő MTK Hungária FC vezetőedzője. 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS