Fradi-MTK a bajnoki döntőben, búcsúzott az MLE

2019. május. 07., 15:55   |    

Fradi-MTK a bajnoki döntőben, búcsúzott az MLE

Ferencvárosi TC–Győri ETO FC 2–1 (1–1)
Gólszerzők: Csiki Anna (6.), Allegra Poljak (81.), illetve Horváth Cintia (42.)

A Ferencváros az ETO-t fogadta az utolsó előtti bajnoki mérkőzésén. A sorozatot toronymagasan vezető hazai gárda a magyar válogatott Csiki Anna (6.) góljával nagyon korán megszerezte a vezetést, amire még válaszoltak a győriek (Horváth Cintia, 42.), de a hajrában Allegra Poljak (81.) eldöntötte, a Ferencváros zsinórban nyolcadszor is győzelmet ünnepelhet, a teljes kiírást tekintve pedig ez volt a 19. találkozó, amikor begyűjtötték mindhárom pontot.  

DVTK–MTK Hungária FC 0–3 (0–1)
Gólszerzők: Csányi Diána (3.), Oláh Adrienn (83.), Nagy Lilla (90.)

Az MTK a DVTK vendégeként fontos győzelmet aratott: a címvédő Csányi Diána (3.), Oláh Adrienn (83.) és Nagy Lilla (90.) góljaival biztosította második, bajnoki döntőt érő helyét a tabellán.

A diósgyőri alakulat így a bronzéremért küzd tovább. A jelenleg harmadik helyen álló csapat három győztes meccs után kapott újra ki. A bronzmeccsen a jelenleg nála 5 ponttal rosszabbul álló Haladás-Viktória lesz az ellenfele.

MLE–Haladás-Viktória 1–5 (0–1)
Gólszerzők: Maja Joscak (51.), illetve Szakonyi Emese (12., 85.), Horti Boglárka (49.), Siklér Kinga (65.), Tálosi Szabina (72.)

A szombathelyiek idegenben 5–1-re legyőzték az MLE csapatát, így a Jet-Sol Liga 20. fordulójában az is eldőlt, hogy a baranyai csapat egy év után ismét a másodosztályban folytatja.

A hazaiak egyetlen gólját Maja Joscak szerezte az 51. percben, de ekkor már kettővel vezetett a Haladás, Szakonyi Emese (12.) és Horti Boglárka (49.) volt eddig eredményes. A kapott gól nem fogta meg a vendégeket, Siklér Kinga (65.), Tálosi Szabina (72.) és Szakonyi Emese (85.) is feliratkozott a gólszerzők közé.

A Jet-Sol Liga utolsó előtti helyét elfoglaló Szent Mihálynak még lesz esélye kivívni a bennmaradást az osztályozóban, ahol a két NB II-es csoport egyik bajnokával fog megmérkőzni.

Szent Mihály–Astra 1–3 (0–0)
Gólszerzők: Török Lilla (84.), illetve Sipos Lilla (65., 87.), Vidács Krisztina (73.)

A Szent Mihály legutóbb éppen az MLE ellen tudott győzni még március végén. Azóta viszont négy mérkőzését is elveszítette, köztük a legutolsót az Astrával szemeben, a hétvégén. A vendégek keretében négy hónap kihagyás után tért vissza Rozmis Gabriella és Godvár Katalin, akik mindketten kezdőként léptek pályára.

A találkozó első gólját Sipos Lilla szerezte a 65. percben, Vidács Krisztina növelte kettőre a csapata előnyét. Hazai oldalon Török Lilla (84.) hozta vissza a meccsbe a gárdát, de egyenlíteni már nem volt idő, sőt Sipos Lilla (87.) volt újra eredményes.  

A bajnoki döntő időpontjai:

1. meccs: 05.27., hétfő, 15:00: FTC–MTK 

2. meccs: 06.02., vasárnap,14:00: MTK–FTC 

3. meccs, ha szükséges: 06.05., szerda, 20:00: FTC–MTK

Az M4Sport mindhárom találkozót élőben közvetíti.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS