Futsal: amikor jót tesz a kapott gól, és a vesztes sem elégedetlen

2017. február. 13., 15:21   |    

Futsal: amikor jót tesz a kapott gól, és a vesztes sem elégedetlen

Bár végül a győriek örülhettek, a vasárnapi, veszprémi futsal MK-döntőt nem intézhetjük el annyival, hogy érvényesült a papírforma, és az esélyesebb Rába ETO legyőzte a Haladást.

A címvédő Rába ETO színvonalas, pörgős meccsen, a vártnál nagyobb küzdelemben győzte le a Haladást a futsal Magyar Kupa vasárnapi, veszprémi fináléjában. A semleges nézők számára is rendkívül szórakoztató, izgalmas összecsapás után a győriek felszabadultan ünnepelték a klub történetének hetedik Magyar Kupa-diadalát, míg a Haladás játékosai némileg csalódottan konstatálták, hogy bár közel jártak, nem sikerült elérniük az áhított bravúrt.

Harnisch Ákos, az ETO válogatott futsalosa mind a hét győri kupagyőzelemnek részese volt, így szinte megszokta, hogy évente bővül aranyérem-gyűjteménye. Ezúttal még édesebb lett a siker, hiszen keményen meg kellett dolgoznia érte a csapatnak, egy olyan mérkőzésen, ahol már 40 másodperc után időt kellett kérnie a győriek szakvezetőjének, Marcos Angulónak, mert a Haladás gyorsan kétgólos előnyre tett szert.

- Nem emlékszem olyan esetre pályafutásom során, hogy már negyven másodperc után kétgólos hátrányba kerültünk volna bármilyen ellenféllel szemben, és az első percben időt kellett kérnie az edzőnknek - mondta a fináléban gólt is szerző Harnisch Ákos az mlsz.hu-nak a találkozót követően. - Nagy pofonnal indult a döntő, de végül nemcsak a meccsnek, hanem nekünk is jót tett a két kapott gól, mert kénytelenek voltunk gyorsan összeszedni magunkat, és végül még a szünetig megfordítottuk az állást. Nem arról volt szó, hogy bennmaradtunk az öltözőben, vagy nem vettük kellően komolyan a mérkőzést, inkább a Haladás dicsérete, hogy két gyors gólt szerzett. A második félidőben kicsit túlzottan is magabiztossá váltunk, ezért nem tudtuk hamarabb eldönteni a meccset, a végén a szombathelyiek öt a négyben nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért. Nagy gratuláció jár a Haladásnak, mert nagyszerűen helytállt. A játékosai eddig is megvoltak, hazai szinten nagyszerű keretük van, de nemrégiben kinevezett Turzó József mostanra kiválóan összerakta a csapatot, látszott, hogy tudják, mit szeretnének játszani. A mostani finálé is megmutatta, hogy a kupadöntő mindig különleges mérkőzést hoz, egy meccsen bármikor borulhat a papírforma. Míg a bajnokságot csak nagyon nehezen bukhatjuk el, a kupában elég egy pillanatnyi kihagyás, és máris kétgólos hátrányból kell felállni, én éppen ezért kedvelem jobban a kupa lebonyolítási formáját./em>

futsalkupa3|Nagyszerűen helytáll a Haladás a hazai mezőnyből kimagasló ETO ellen

Bár meg kellett elégedniük az ezüstéremmel, néhány hét múlva már alighanem a Haladás játékosa is jó szívvel emlékeznek majd vissza a mérkőzésre. A szombathelyiek második és harmadik gólját szerző Hegyesi Zsolt szerint egy ilyen szoros, izgalmas finálé után senki sem lehet elégedetlen a második hellyel.

- Az esélyek a győriek győzelmét ígérték, de csapatunkból mindenki hitt benne, hogy elérhetjük a bravúrt - fogalmazott a válogatott bővebb keretében is számításba vett Hegyesi Zsolt. - Sikerült meglepnünk az ETO-t, de ahogy fogyott el az erőnk, úgy kerekedett fölénk az ellenfél. El kell ismerni, hogy a Győrnek jobb játékosai vannak, emellett több lehetősége van az edzésekre is, mi leginkább a lelkesedésünkkel próbáltuk meg felvenni a versenyt. Mindkét félidő végére elfáradtunk, ezért sikerült az első játékrész végén fordítania az ellenfélnek, és a meccs végén ezért nem sikerült begyötörnünk az egyenlítő találatot. Ezzel a teljesítménnyel ki lehet kapni, egy ilyen döntő után nem lehetünk elégedetlenek a teljesítményünkkel, még ha a vereség miatt csalódottak is vagyunk. Végig a Győr diktálta a tempót, de ameddig bírtuk erővel, egyenrangú ellenfelek voltunk, és erre büszkék lehetünk.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS