Futsal: bravúrra van szükség Azerbajdzsán ellen

2017-04-10 13:20:35

A magyar futsalválogatott két játéknap után négy ponttal várja a csoport legerősebb csapata, a házigazda azeriek elleni mérkőzést a bakui Európa-bajnoki selejtező tornán.

Futsal: bravúrra van szükség Azerbajdzsán ellen
A Sito Rivera vezette együttes két izgalmas, szoros meccsen van túl Bakuban, az albánok és a bosnyákok ellen is alaposan meg kellett küzdenie a célként kitűzött győzelemért. Míg Albánia ellen sikerült is begyűjteni a három pontot, a bosnyákokkal szemben kétgólos vezetésről be kellett érnünk a döntetlennel, így az utolsó játéknap előtt nem dőlt el semmi a továbbjutást illetően – Azerbajdzsán legyőzésével lehetünk még akár csoportelsők, egy vereséggel viszont visszacsúszhatunk a harmadik helyre is.

– Két meccs után nem állunk rosszul, de ha azt nézzük, hogy a bosnyákok ellen már két góllal is vezettünk, van némi hiányérzetünk. Ezen a mérkőzésen egyértelműen jobban játszottunk, mint Albánia ellen, de támadásban kissé bátortalanok voltunk, nem rúgtuk be a helyzeteinket. Örülök, hogy mindkét találkozón góllal tudtam segíteni a csapatot, bízom benne, hogy az azeriek kapuját is be tudom venni, és egy bravúros eredményhez járulhatok hozzá ezzel – mondta az mlsz.hu-nak az első két meccsen egyaránt szép gólt szerző Horváth Norbert.

A világranglista 10. helyén álló, félcsapatnyi honosított brazil futsalossal felálló azeriek esélyesként várják a meccset, főleg úgy, hogy a hazai pálya előnye is mellettük szól: eddigi mindkét meccsüket telt ház előtt játszották le a Baku Sports Hallban. Ez persze nem jelenti azt, hogy legyőzhetetlen a csapatuk, ezt jelzi, hogy a bosnyákok kétszer is vezettek ellenük, és végül csak egy góllal maradtak alul.

– Az azeriek technikás, kombinatív játékosokkal rendelkeznek, egyénileg kiválóak, viszont nem igazán szeretnek védekezni, az első meccseiken is kiderült, hogy feltörhető a védelmük. Arra számítunk, hogy ugyanolyan szoros meccs vár ránk ellenük, mint a bosnyákok ellen, és ha a helyzetek kihasználásában javulni tudunk, okozhatunk meglepetést -– tette hozzá a Dunaújváros futsalosa.

DSC_0306|

Miközben a szakmai stáb nagy energiát fordít az azeriek elemzésére, a taktikai megbeszéléseken az első két mérkőzés hibáinak javítása is nagy hangsúlyt kap. A bosnyákok ellen jobban védekeztünk, mint az első meccsünkön, ezt jelzi az is, hogy azonos létszámban nem kaptunk gólt, viszont az öt a négy elleni játékban kétszer elcsúszott a védekezésünk, és ez elég volt ahhoz, hogy ellenfelünk megcsípje az egyik pontot.

A második mérkőzésen már jól működött a letámadásunk, hosszabb periódusokban kézben tudtuk tartani a játékot és érvényesíteni tudtuk az akaratunkat, viszont helyzetkihasználásban egyértelműen fejlődnünk kell – fogalmazott Klacsák Bence, a jelenlegi keret legfiatalabb játékosa. – Nagyon sok helyzetet kihagytunk, ma már sokkal kiegyenlítettebbek a nemzetközi erőviszonyok annál, hogy ez beleférjen, bárki is az ellenfél. Ezzel együtt az első két meccs között sokat javult a játékunk, ha ezt a javulást tartjuk, akkor nagyon jó meccset játszunk kedden este. Pörgős, jó iramú összecsapást várok az azeriek ellen, ahol az összeszokottság, a küzdeni tudás lehet a legnagyobb fegyverünk. Ellenfelünknél nemrégiben kapitányváltás történt, sok új játékos került a keretbe, ezért még nem működik igazán egységes csapatként a válogatottjuk. Láttuk, hogy a házigazdáknak is vannak hiányosságaik, viszont egyénileg nagyon erősek, ezért keményen meg kell majd dolgoznunk a jó eredmény eléréséért.

Az Azerbajdzsán elleni bravúrgyőzelem azt jelentené, hogy csoportelsőként bebiztosítanánk a helyünket a szlovéniai Európa-bajnokságra, egy esetleges döntetlennel pedig biztos lenne a pótselejtezőt érő második helyünk. Vereség esetén a bosnyák–albán mérkőzés eredményétől függően a második vagy a harmadik helyen zárjuk a csoportot. Ha utóbbi forgatókönyv valósul meg, akkor sem lenne minden veszve, mert – a többi csoport eddigi eredményeit megvizsgálva – jók az esélyek arra, hogy négy ponttal, és nullához közeli gólkülönbséggel, legjobb harmadikként, be lehet kerülni a pótselejtezős körbe.

Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokság / Kupák
Teremtornával kezdik az évet a női élvonal csapatai
Bajnokság / Kupák
Szilveszteri múltidézés: bombagólok és mókás jelenetek
Bajnokság / Kupák
A Vidi a szezon elején, a Fradi a végén húzott bele
Bajnokság / Kupák
Futsal Magyar Kupa: Kiesett a címvédő Rába ETO

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • MOL

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • Förch
  • Jet Sol