A Haladás nagy csatában hódította el a futsal Magyar Kupát

2020. február. 23., 16:55   |    

A Haladás nagy csatában hódította el a futsal Magyar Kupát

A szombathelyiek saját közönségük előtt kétgólos előnyt szereztek a mérkőzés elején, de a Berettyóújfalu a szünetre egyenlített. A második félidei Haladás-gólokra viszont már nem érkezett válasz a másik oldalról.

A férfi Magyar Kupa szombati elődöntőiben a bajnoki tabella első két helyezettje megnyerte mérkőzését, így létrejött a várt álomdöntő: a címvédő MVFC Berettyóújfalu a 5 Stars Érdi VSE 6-3-as legyőzésével, a Haladás a Veszprém elleni 4-0-s diadallal jutott a vasárnapi fináléba.

Futsal Magyar Kupa: mindkét címvédő döntőbe jutott Szombathelyen

Futsal Magyar Kupa: mindkét címvédő döntőbe jutott Szombathelyen

Szombaton lejátszották a női és férfi futsal Magyar Kupa-elődöntőket a szombathelyi Aréna Savariában. A nőknél az Astra Bulls és a Szekszárd, a férfiaknál a Haladás és az MVFC Berettyóújfalu csapatai jutottak a vasárnapi döntőbe.

Tovább

A döntőre több ezer szurkoló kilátogatott a szombathelyi Aréna Savariába, ami természetesen a Haladásnak kedvezett, de Berettyóújfaluból is érkeztek szurkolók az összecsapásra. A meccs a várt nagy csatát hozta, bár eleinte úgy tűnt, a Haladás gyorsan dűlőre viheti a dolgot, a 8. percben Dávid Richárd, a 12. percben Horváth Péter vette be az MVFC kapuját. A Berettyóújfalut azonban nem törte meg a kétgólos hátrány, és Gál István találatával előbb szépített, majd a szünet előtt Yubero góljával egyenlíteni tudott, így döntetlen állásnál ért véget a félidő.

A fordulás után mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek a vezetés megszerzésére, végül a 26. percben Caetano de Abreu a Haladásnak szerzett előnyt. Az MVFC nem tudott egyenlíteni, hiába cserélte mezőnyjátékosra kapusát az utolsó öt percre, ráadásul a végső dudaszó előtti pillanatokban egy labdaszerzés után Vas Ádám végleg eldöntötte a meccset üres kapuba lőtt góljával. 

A Haladás története második futsal kupagyőzelmét szerezte, a Berettyóújfalu pedig a bajnokságban vehet revánsot a szombathelyieken, a jelenlegi állás szerint nagy az esély arra, hogy ez a két csapat játssza a bajnoki finálét is.

Férfi Magyar Kupa, döntő:

Haladás-MVFC Berettyóújfalu 4-2

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS