Gyirmóton vendégszerepel a DEAC a Merkantil Bank Ligában

2020. szeptember. 12., 16:51   |    

Gyirmóton vendégszerepel a DEAC a Merkantil Bank Ligában

Vasárnap rendezik meg a Merkantil Bank Liga, az NB II teljes nyolcadik fordulóját. Két mérkőzés délután fél ötkor, a többi ötkor kezdődik. A listavezető Debreceni VSC otthon fogadja az Ajkát.

BUDAÖRS–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
(Tatabánya, 16.30)
A pályaválasztóként továbbra is a Grosics Gyuláról elnevezett stadionban szereplő Budaörs megnyerte a legutóbbi három mérkőzését, az egyedüli csapat a mezőnyben, amelyik ebben a szakaszban kilenc pontot gyűjtött. Tatabányán legutóbb 3–1-re megverte asz erősebb játékosállománnyal rendelkező Vasast. A Rákóczi még nyeretlen, igaz, a legtöbb döntetlent játszotta a mezőnyben, így „csak” kétszer kapott ki. Ezen a mérkőzésen mutatkozik be a csapat élén a Waltner Róbert helyére szerződtetett új vezetőedző, Várhidi Péter.

SZENTLŐRINC SE–SOROKSÁR SC
(Kozármisleny, 16.30)
A forduló az első két mérkőzésén albérletben fogadja ellenfelét a pályaválasztó. A
szentlőrinci pálya felújítása miatt az újonc ezúttal is Kozármislenyben rendezi soros hazai találkozóját. A helyszín eddig „bevált”, csak a Vasas tudott ott nyerni, a Gyirmót és a Kaposvár ellen győzött a Szentlőrinc SE. A gárda hét forduló alatt hét pontot szerzett, a 14. helyen áll. A Soroksár egy ponttal és két hellyel megelőzi vasárnapi ellenfelét, a legutóbbi két fordulóban négy pontot is gyűjtött. Vendégként még nyeretlen az idényben, Dorogon kikapott 1–0-ra, majd a Győri ETO és a Békéscsaba ellen is 1–1-re végzett.

GYIRMÓT FC GYŐR–DEBRECENI EGYETEMI AC
(Gyirmót, 17.00)
A gyirmótiak egy nagyon jó periódus után visszaestek, a legutóbbi két fordulóban öt pontot veszítettek. Így is a harmadik helyen állnak a táblázaton, egyetlen pontra a listavezetőtől és a második, még feljutó helytől is. Otthon három győzelemmel kezdtek, majd legutóbb döntetlent játszottak a kiválóan rajtoló Szolnokkal. A DEAC nehezen lendült bele, a hét meccséből ötöt elveszített, de akadt két szép győzelme, a Nyíregyháza, majd a Győri ETO ellen. Vendégként
még nem szerzett pontot.

SZOLNOKI MÁV FC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Szolnok, 17.00)
Nem túlzás a szolnokiakat az idény eddigi nagy meglepetésének titulálni, hiszen a szezon negyedéhez közeledve a második helyen állnak, méghozzá egyetlen vereséggel, a listavezetővel azonos pontszámmal. Hazai pályán különösen félelmetes a csapat eddigi mérlege: négy mérkőzés, négy győzelem. Ezekből háromszor 1–0-ra győztek a kék-fehérek, csak egyszer, a DEAC ellen kaptak gólt, de akkor „cserébe” hármat is lőttek. A Szeged-Csanád eddig nagy csalódást okoz híveinek, kiesőhelyen áll, tizennyolcadik. Az egyetlen pozitívum, hogy a legutóbbi fordulóban megszerezte első győzelmét, mégpedig a Siófok ellen. Idegenben a csákvári döntetlen után kétszer kikapott.

BFC SIÓFOK–VASAS FC
(Siófok, 17.00)
Mind a két csapat elmarad a várakozásoktól, a Siófok hét pontot szerezve a tizenharmadik helyen áll, a Vasas – még nagyobb meglepetésre – csak a tizenegyedik, miután a legutóbbi három fordulóban győzelem nélkül maradt. A piros-kékek edzőt váltottak, Bene Ferenc helyére Schindler Szabolcs került. A Siófok pályaválasztóként az első két meccsén öt pontot elveszített, ellenben a következő kettőt, a DEAC és a Gyirmót ellen, megnyerte. A legutóbbi fordulóban kikapott Szegeden. A Vasas vendégként Békéscsabán döntetlent játszott, aztán
győzött a Szentlőrinc ellen, majd kikapott a Budaörstől. Helyezése alapján a mezőny második felét vezeti, de mindössze négy pont a hátránya a listavezető DVSC-vel szemben. 

DEBRECENI VASUTAS SC–FC AJKA
(Debrecen, 17.00)
A Loki vezeti a mezőnyt, de nagy a különbség a hazai és az idegenbeli teljesítménye között. Vagy még pontosabban: a debreceni és a Nagyerdei Stadiontól távoli produkciója között. A megszokott környezetben, ideértve a DEAC elleni, „idegenbeli” meccset, százszázalékos a csapat, ráadásul kapott gól nélkül. A város határain kívül ellenben nem megy: három meccsen két döntetlen, egy vereség a mérlege. Most hazai mérkőzés következik, mégpedig az Ajka
ellen. A vendégek a hatodik helyen állnak, sőt „csak” a hatodik helyen állnak, miután pont nélkül maradtak a legutóbbi két mérkőzésükön. Így is csupán két pont a hátrányuk a DVSC-vel szemben. 

SZOMBATHELYI HALADÁS–PÉCSI MFC
(Szombathely, 17.00)
Ez az egyike a forduló azon négy párharcának, amelyet vívtak már a legmagasabb osztályban is. A Haladás és a PMFC is 12 pontot gyűjtött eddig, mindkettőnek három győzelem és három döntetlen áll egyetlen vereség mellett a neve mellett. A hazaiak négy, a vendégek öt forduló óta veretlenek.
A zöld-fehérek otthon döntetlennel kezdtek, azóta kétszer nyertek. A pécsiek vendégként vereség–győzelem–döntetlen sorozatban vannak. 

AQVITAL FC CSÁKVÁR–DOROGI FC
(Csákvár, 17.00)
A csákváriak az utolsó helyen állnak, még nyeretlenek, a legtöbb gólt kapták az egész mezőnyt tekintve. Otthon kétszer döntetlent játszottak, közben beleszaladtak egy súlyos vereségbe az Ajka ellen. A Dorog az első fordulóban elszenvedett 4–0-s pécsi vereség után kiválóan szerepelt, de miután a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szerzett, visszacsúszott a tizedik helyre. Így is csupán három pont a hátránya a listavezetővel szemben. Idegenben a legutóbbi két mérkőzése 1–1-re végződött Nyíregyházán, majd Kazincbarcikán.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Békéscsaba, 17.00)
Schindler Szabolcs önkéntes távozása után a békéscsabai labdarúgás első számú legendája, Pásztor József vette át ideiglenesen a csapat irányítását a két klub szurkolói számára mindig nagyon fontos, kelet-magyarországi rangadó előtt. A lila-fehérek az ötödik, a nyírségiek a negyedik helyen állnak, azonos pontszámmal, egyetlen ponttal az első helyezett DVSC mögött. A Békéscsabának – a Merkantil Bank Liga 2020–2021-es idénye egyetlen még veretlen csapatának – a hazai mérlege javításra szorul, 2020-ban még nem nyert otthon
bajnoki mérkőzést, a legutóbbi öt találkozója döntetlenre végződött. A Nyíregyháza jellemzően nagyon szoros mérkőzéseket játszik, az első hét fordulóban csak egy olyan találkozója akadt (a PMFC elleni 2–0), amelyen legalább az egyik csapat két gólig jutott. A további hatból öt 1–0-ra végződött, ezekből hármat megnyert a Szpari, kettőt pedig elveszített.
 
KOLORCITY KAZINCBARCIKA–WKW ETO FC GYŐR
(Kazincbarcika, 17.00)
A borsodiak a tizenhatodik helyen állnak, hat pontot szereztek eddig. Nagy meglepetés, hogy az ETO is ugyanezzel a pontszámmal, ráadásul egy hellyel még hátrább áll. Csató Sándor személyében a klub korábbi játékosa került vezetőedzőként a győriek élére a bajnoki szünetben, irányításával próbál meg elindulni felfelé a csapat a tabellán. Az ETO vendégként nagyon gyengén szerepelt eddig, négy mérkőzésből hármat elveszített, csak Pécsről vitt el egy
pontot. Mind a négy találkozón legalább két gólt kapott. A Kazincbarcika mindössze kétszer játszott eddig otthon, az előző idénnyel szemben nem Putnokon, hanem saját, felújított pályáján. A Pécstől kikapott, a Doroggal döntetlent játszott.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS