Győri derbi a Merkantil Bank Ligában

2020. november. 21., 10:31   |    

Győri derbi a Merkantil Bank Ligában

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 17. fordulóját, Nyíregyházán szerepel a Szeged, a Csákvár a DVSC-t fogadja.

SOROKSÁR SC–FC AJKA
(Soroksár, 13.00)

A Soroksár a kilencedik helyen áll, jó hazai mérleggel, augusztus 23. óta öt mérkőzésen 13 pontot gyűjtött a Szamosi Mihály nevét viselő sporttelepen. Pályaválasztóként sokkal sikeresebb, mint vendégként. Az Ajka a 13. helyen áll, az utóbbi öt bajnoki mérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni. Idegenben az első fordulóban, Csákváron aratott győzelme óta még nem szerzett pontot.

SZENTLŐRINC SE–BUDAÖRS SC
(Kozármisleny, 13.000)

A kiesőhelyen álló Szentlőrinc továbbra is albérletben fogadja ellenfelét, novemberben még nem szerzett pontot. Pályaválasztóként szeptember eleje óta a Soroksártól, a Nyíregyházától, a Kazincbarcikától és a Csákvártól is kikapott, nem szerzett pontot. A budaörsiek a válogatott mérkőzések miatti szünetben kikaptak az ETO-tól, de így is a második helyen állnak. Idegenben hat, sorozatban elért győzelmet követte a győri botlás.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BFC SIÓFOK
(Békéscsaba, 13.00)

A sok gonddal küzdő csabai legénység a legutóbbi négy fordulóban pont nélkül maradt (a legutóbbi játék nélkül veszítette el, miután nem tudott kiállni a DVSC ellen), így az élcsoport mögül visszaesett a tizedik helyre. A Kórház utcai pályán a legutóbbi három bajnokiját elveszítette, mégpedig 1–8-as gólkülönbséggel. A Siófok két hete, a szünet előtti utolsó meccsén megverte a Kazincbarcikát, s ezzel javított helyzetén, de így is csak a 16. helyen áll. Idegenben a hét eddigi mérkőzésén négy pontot szerzett.

DOROGI FC–VASAS FC
(Dorog, 13.00)

A dorogiak a legutóbb, két hete, szereztek egy pontot Szegeden, s ezzel lezárt egy négy meccsből álló vereségsorozatot. Így is maradt a szeptember 27. óta tartó nyeretlenség. A csapatot immár Fenyvesi László vezetőedző és a klubhoz visszatérő Balogh Pál szakmai igazgató irányítja. A Vasas a hatodik helyen áll, a rossz kezdés után már csupán két pontnyira van a harmadik helytől, hatra a másodiktól. A piros-kékek október eleje óta minden bajnoki meccsüket megnyerték a pécsi döntetlen kivételével. Idegenben viszont csak kétszer nyertek eddig a bajnoki szezonban, előbb a Szentlőrinc, majd az Ajka ellen.

DEBRECENI EGYETEMI AC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Debrecen, 13.00)

Az újonc egyetemisták mind a kilenc pontjukat otthon szerezték, legutóbb, három hete, a Szentlőrincet győzték le. Az utolsó helyen állnak. A Haladás a hetedik helyen áll, egyetlen botlástól eltekintve győzött az utóbbi hetekben játszott bajnoki meccsein. Vendégként az idény elején, Siófokon aratott siker óta csak októberben tudtak nyerni.

PÉCSI MFC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
A Kaposvár jelezte, hogy nem áll ki a Pécs ellen a Merkantil Bank Liga 17. fordulójába, november 22-re kisorsolt mérkőzésen. A Versenybizottság határozata szerint a három bajnoki pont a pécsieké lett.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–DEBRECENI VASUTAS SC
(Csákvár, 17.00)

A csákváriak a nagyon hosszú hullámvölgy után sorozatban háromszor is nyertek, de két hete kikaptak Tatabányán a Budafoktól. Pályaválasztóként november 4-én a Haladás ellen nyert, az az egyetlen pályaválasztóként elért sikere eddig az idényben. A DVSC fölényesen, négypontos előnnyel vezeti a mezőnyt, de az idegenbeli mérlege nem a legjobb, nyolc mérkőzésből csak hármat nyert meg, ezek közül az elsőt ráadásul a saját pályáján, a DEAC ellen.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–SZOLNOKI MÁV FC
(Kazincbarcika, 17.00)

A borsodiak a legutóbbi négy fordulóban nem szereztek pontot, így visszaestek a tizenötödik helyre. Otthon különösen rossz a mérlegük, hétből ötször kikaptak. A szolnoki csapat az utóbbi hetekben ismét a szebbik arcát mutatta, a legutóbbi három fordulóban szerzett hét ponttal a nyolcadik helyen áll. Vendégként az eddigi hét meccséből négyen döntetlent játszott, hármat elbukott.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–SZEGED-CSANÁD GROSICS ARÉNA
(Nyíregyháza, 17.00)

A Nyíregyháza négy forduló óta veretlen és az ötödik helyen áll. Pályaválasztóként viszont szeptember 16. óta nem nyert bajnoki mérkőzést. A szegediek a tizennegyedik helyen állnak, legutóbb döntetlen játszottak, az előző két meccsüket elveszítették. Az augusztusi, csákvári döntetlen óta vagy nyernek, vagy veszítenek idegenben, szinte felváltva.

WKW ETO FC GYŐR–GYIRMÓT FC GYŐR
(Győr, 19.45)

Kilenc pont van a két csapat között, az ETO a tizenkettedik, a Gyirmót harmadik. A zöld-fehérek a bajnoki szünetben legyőzték a Budaörsöt. A sárga-kékek a legutóbbi két meccsüket elveszítették, egyaránt 1–0-ra. (Egyiket a bajnokságban, a másodikat a Magyar Kupában.) Tavaly decemberben döntetlenre végződött a városi rangadó, az előző két meccset az ETO Parkban a zöld-fehérek nyerték.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS