Győri sikerével a bajnoki cím kapujában a Debrecen

2012. május. 06., 20:09   |    

Győri sikerével a bajnoki cím kapujában a Debrecen

Az OTP Bank Liga 27. fordulójának vasárnapi játéknapján a DVSC-TEVA nemcsak megőrizte veretlenségét, hanem le is győzte riválisát.

Győri ETO - DVSC-TEVA 1-2 (1-1)
Vezette:
Bognár Tamás (Kispál Róbert, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Varga a 32., ill. Bouadla a 38., Coulibaly a 64. percben

A győriek magabiztosan várhatták az éllovas elleni rangadót, eddigi tizenhárom hazai bajnokijukból ugyanis tizenkettőt megnyertek. A bajnokságban veretlen, és kedd óta friss kupagyőztes debreceniek ezzel együtt győzelmi szándékkal léptek pályára, szerették volna döntésre vinni bajnoki aranyért zajló csatát. A találkozó nagy iramban kezdődött, a gól nélküli első félórában sem unatkozhattak a nézők. A 32. percben a kapu előtt, a bal oldalon feltűnő Varga Roland kapott jó labdát Pátkai Mátétól, majd 7 méterről, kapásból a rövid sarokba lőtt (1-0). A debreceniek hat perccel később válaszoltak, a nagy kedvvel játszó Selim Bouadla 30 méteres lövését követően Szasa Sztevanovics hibázott, a labda a hálóban kötött ki (1-1). Az egyenlítés után a győriek játszottak mezőnyfölényben, de a 64. percben a DVSC szerzett vezetést, Bouadla bal oldali szöglete után Adamo Coulibaly elé pattant a labda, a vendégek gólkirályjelöltje pedig nem hibázta el a lehetőséget, közelről a hálóba lőtt (1-2). A győriek hiába próbáltak egyenlíteni, a Debrecen jól védekezett, és megnyerte a mérkőzést. Mindez azt jelenti, hogy Kondás Elemér együttese három fordulóval a bajnokság vége előtt nyolc ponttal vezet a második helyezett Videoton előtt, és akár már a következő fordulóban bebiztosíthatja bajnoki elsőségét.

Budapest Honvéd - Kaposvári Rákóczi 0-0
Vezette:
Iványi Zoltán (Kelemen Attila, ifj. Varga Gábor)
Kiállítva: Faggyas a 84., ill. Groszl a 12. percben

A Honvéd és a Kaposvár meccse nem a kihasznált lehetőségek találkozója volt, a kispestiek az első félidőben két tizenegyest is elhibáztak. A 12. percben Graszl Károly rántotta le Tchamit a 16-oson belül, a vendégek védője piros lapot, a hazaiak büntetőt kaptak, de Tchami a felső lécre lőtte a labdát. A 21. percben büntetőt hibázó hazai légiós helyére az első élvonalbeli meccsén pályára lépő, 16 éves és 8 hónapos Bobál Gergely állt. A 39. percben egy kezezést követően jutottak ismét tizenegyeshez a házigazdák, ezúttal Vécsei Bálint hibázott - jócskán a kapu fölé lőtt. A Honvéd a második félidőben sem tudta kihasználni emberelőnyét, a 84. percben ráadásul kiegyenlítődött a létszám (Faggyas Milán kapta meg második sárgáját), így a vendégek ponttal távoztak a Bozsik-stadionból.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS