Győzelemmel búcsúzott a Puskástól a válogatott

2014. június. 07., 22:35   |    

Győzelemmel búcsúzott a Puskástól a válogatott

Nemzeti csapatunk magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott a kazahok ellen a Puskás Ferenc Stadion utolsó válogatott meccsén.

Pintér Attila több változtatást is eszközölt együttesében az albánok elleni kezdőcsapathoz képest, igaz, a cseréket részben a kényszer szülte, sérülés vagy betegség miatt többen is kidőltek a sorból. Ismét Rózsa Dániel védett, előtte Heffler Tibor, Lang Ádám, Korcsmár Zsolt és Korhut Mihály játszott, a középpályán Zsidai László, a debütáló Nagy Gábor, illetve az albánok ellen bemutatkozó Vécsei Bálint kezdett. Elöl Gyurcsó Ádám, Priskin Tamás és Varga Roland kapott helyet a csapatban.

Pintér Attila ugyanakkor nem lehetett ott a kispadon, egy rosszulléte miatt orvosi javaslatra nem vett részt aktívan a meccsen, pályaedzője, Farkas József helyettesítette.

A mieink kezdték jobban a meccset, a 7. percben Korhut elfutott a bal oldalon, beadott, de az érkező támadók lemaradtak, a labda a lábak között gurult ki a veszélyes zónából. Egy perccel később egy jobb oldali beadás után Vécsei Bálint fejelt kevéssel a jobb kapufa mellé.

A 26. percben megszereztük a vezetést, Varga Roland jobb oldali szögletét követően Priskin robbant be az öt és felesnél, és előrevetődve a kapu közepébe fejelt (1-0). A kazahok a 30. percben veszélyeztettek először, Hizsnyicsenko 16 méteres, lapos lövését Rózsa védte.

A félidő utolsó öt percében Varga Roland háromszor is helyzetbe került, először Vécsei Bálint remek átadásával tört kapura a balösszekötő helyén, de lövés helyett a passzt választotta, centerezéséről viszont lemaradt középen Priskin. Egy perccel később Varga egy 30 méteres lövéssel késztette vetődésre a kazah kapust. A játékrész utolsó helyzeténél a győri támadó Priskin Tamástól kapott jó passzt, de egy kazah védő testtel eltaszította a labdától.

A második félidőt is mi kezdtük jobban, de az első negyedórában mezőnyfölényünk nem hozott komolyabb lehetőséget. A 62. percben, egy magyar kontra helyzettel fejeződhetett volna be, de Valerij Korobkon szabálytalankodott Korhut Mihállyal szemben, ezért megkapta második sárga lapját. Egy percen belül kihasználtuk az emberelőnyt, a megítélt szabadrúgást Varga Roland végezte el, 27 méteres lövése meglepte Szigyelnyikov kapust, aki jó helyen állt ugyan, de valahogy sikerült beütnie a labdát saját kapujába.

A kazahok a hajrához közeledve már nem tudtak erősíteni, a magyar válogatott emberelőnyben több formás akciót is vezetett, és sorra alakította ki helyzeteit. A mieinknél debütált Simon Krisztián is, aki a hosszabbításban főszerepet játszott a harmadik gólunk megszerzésében, Futács Márkó nagyszerű átadásával kapura tört, lövés helyett önzetlenül középre passzolt, a Futács elől felszabadítani igyekvő Konsztantyin Engelról pedig a kazah hálóba pattant a labda, így alakult ki a 3-0-ás végeredmény.

Magyarország-Kazahsztán 3-0 (1-0)
Magyarország: Rózsa Dániel - Heffler Tibor, Lang Ádám, Korcsmár Zsolt, Korhut Mihály - Nagy Gábor (Kovács István, 55.), Zsidai László - Gyurcsó Ádám (Simon Krisztián, 77.), Vécsei Bálint (Kalmár Zsolt, 79.), Varga Roland (Nikolics Nemanja, 87.) - Priskin Tamás (Futács Márkó, 81.)
Kazahsztán: Andrej Szigyelnyikov - Konsztantyin Engel, Renat Abdulin, Szergej Malij, Alekszandr Kiszlicin (Gafurzsan Szujumbajev, a szünetben) - Ulan Koniszbajev (Sztanyiszlav Lunyin, 78.), Valerij Korobkin, Anatolij Bogdanov (Andrej Karpovics, 87.), Andrej Finoncsenko (Bauirzsan Iszlamhan, 59.) - Szergej Hizsnyicsenko (Alekszej Scsetkin, 70.), Marat Hajrullin (Aszhat Tagibergen, 65.)

[galleryRel id="69339|Magyarország-Kazahsztán 3-0]

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS