Győzelemmel kezdett a Honvéd, kikapott a Vasas

2023. július. 30., 21:44   |    

Győzelemmel kezdett a Honvéd, kikapott a Vasas

Csákvár elleni győzelemmel kezdte meg szereplését a Honvéd a Merkantil Bank Ligában. A Vasas hazai pályán veszített, legyőzte a Haladást a BVSC-Zugló az első fordulóban.

Az ETO nyerte a Merkantil Bank Liga 1. fordulójában a győri rangadót. Az ETO már egy félidei játék után 2–0-ra vezetett Huszár Marcell (32.) és Vingler László (41.) góljaival. Bumba Claudiu (54.) a második félidő elején növelte csapat előnyét, majd a Gyirmót Soltász István (57.) és Adamcsek Máté (71.) révén felzárkózott, de pontot nem sikerült mentenie.

Vernes Richárd (82.) találatával a BVSC-Zugló győzelemmel kezdte a szezont a Haladás ellen, ahogy a Nyíregyháza is megszerezte a három pontot az 1. fordulóban. Nagy Dominik (25.) és Géresi Krisztián (52.) révén lett a végeredmény 2–0 a Siófok ellen.

Az Ajka és a Sorokár 1–1-es döntetlennel kezdett. Tóth Gergely a 42. percben esett góljával vezetést szerzett az Ajka, majd a vendég együttes a 61. percben egyenlített Kaján Norbert révén.

A Csákvár 2–1-es legyőzésével indította szereplését a Honvéd a Merkantil Bank Ligában. Az újonc László Noel (4.) öngóljával szerzett vezetést, majd Nagy Zoárd (47.) egyenlített. A győztes gólt a hajrában Kerezsi Márk Zalán (86.) jegyezte.

Hazai pályán kapott ki a Kazincbarcika: Borvető Áron (23.) góljával 1–0-ra nyer a Szeged.

A Tiszakécske is idegenből hozta el a három pontot, a Kozármisleny ellen nyert 2–1-re. A hazaiaknál Kirchner Krisztián már az első percben büntetőt rontott, hamarosan pedig a vendégek szereztek vezetést (Zamostny Balázs, 18.). A hosszabbtás tartogatta a mérkőzés igazi izgalmait, a 92. percben Barkóczi Benedek góljával egyenlítettek a hazaiak, a 95.-ben pedig Márkus Attila révén mégis győzött a vendégcsapat.

A Pécs és a Budafok is egygólos győzelmet aratott. A PMFC Harsányi István (14.) révén nyert a Mosonmagyaróvár ellen hazai pályán. A BMTE pedig a Vasastól hozta el a három pontot Szerető Krisztofer (45.) találatával.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS