Győzni tudott a Vasas a Groupama Arénában

2016. augusztus. 13., 20:19   |    

Győzni tudott a Vasas a Groupama Arénában

Csak az MTK Budapest tudott pontot szerezni az OTP Bank Liga 5. fordulójában, szombat délután rendezett meccseken.

DVSC-Teva-MTK Budapest 1-1 (0-1)
Gólszerző: Castillon (75.), ill. Vogyicska (35.)

Komolyabb helyzet nélkül, eseménytelenül telt el a találkozó első fél órája. Hiába játszott mezőnyfölényben a DVSC, gólhelyzetig nem jutott. Az MTK viszont kihasználta az első kínálkozó lehetőségét, így előnnyel várhatta a második játékrészt. A szünet után sem lett hatékonyabb a hazaiak támadójátéka, az egyenlítésre a 75. percig kellett várni, amikor a néhány másodperccel korábban beállt Castillion közelről talált a kék-fehérek kapujába. Az utolsó negyedórában lényegében a kapujához szegezte ellenfelét a DVSC, azonban újabb gólt már nem tudott szerezni.

Budapest Honvéd-Paksi FC 3-1 (0-1)
Gólszerző: Eppel (67., 77., mindkettőt 11-esből), Vasiljevic (78.), illetve Hahn (16.)

A mérkőzés elején az agresszíven letámadó Honvéd akarata érvényesült, bő negyedóra elteltével mégis a vendégek szereztek vezetést. A váratlanul bekapott gól "megfogta" a kispestieket, így kiegyenlítetté vált a játék, s a szünetig nem született újabb találat. A folytatásban sem sikerült felpörögnie a hazai csapatnak, mert bár támadott, komoly lehetőségig nem igazán jutott el, mígnem 11-esből Eppel egyenlített. Tíz perccel később Kulcsár megkapta második sárga - és az ezzel járó piros - lapját, a Honvéd pedig újabb büntetőhöz jutott - ezt ismét Eppel értékesítette, akárcsak az előző körös duplázásakor. A második kispesti gólt azonnal követte a harmadik, így a hajrára nem maradt izgalom, a Honvéd otthon tartotta a három pontot.

Haladás-DVTK 3-1 (3-0)
Gólszerző: Williams (4.), Németh (21.), Rácz (43.), illetve Lipták (75.)

Az első forduló óta veretlen szombathelyiek a szemfüles Williams révén hamar megszerezték a vezetést a két győzelemmel kezdő, de azóta kétszer vereséget szenvedő diósgyőri alakulat ellen. A 21. percben Németh szép emelésével megduplázta előnyét a hazai gárda, amely továbbra is hatékonyabban futballozott, a túloldalon a piros-fehérek viszont ritkán jutottak el Király kapujáig. A szünet előtt egy mintaszerű kontra végén Rácz is betalált. A második félidőt a Diósgyőr kezdte jobban, többször veszélyeztetett, mígnem Lipták fejesével sikerült szépítenie. A bátran támadó vendégek jóvoltából nem csökkent az iram, de több gól már nem született. A Haladás ezzel megszerezte első hazai győzelmét a mostani szezonban az otthonául választott soproni stadionban. A szombathelyiek utóbbi hat meccsükből hármat megnyertek, háromszor pedig döntetlent értek el a DVTK ellen.

Újpest FC-Gyirmót 3-1 (0-1)
Gólszerző: Bardhi (66., 73.), Balázs B. (69.), illetve Máté J. (4.)

Jól kezdte a mérkőzést az újonc vendégcsapat, ugyanis Máté János találatával már a negyedik percben vezetéshez jutott. A gól után átvette az irányítást a fővárosi együttes, de helyzeteket nem tudott kidogozni, mert a Gyirmót védői rendre kifejelték a beadásokat, vagy pedig az asszisztens lest jelzett. Az első félidő végén mindkét oldalon adódtak lehetőségek, több gól azonban nem született. A szünet után gyökeresen megváltozott a játék képe, egyértelműen az Újpest irányított, és hét perc alatt elért három találatával végül magabiztosan szerezte meg a három bajnoki pontot. A Gyirmót továbbra is nyeretlen az élvonalban.

Videoton FC-Mezőkövesd 2-0 (2-0)

Gólszerző: Pátkai (9.), Lazovic (13.)

A mérkőzés elején azonnal magához ragadta a kezdeményezést a hazai gárda, és a 9. perc végén egy szöglet után Pátkai révén a vezetést is megszerezte. Ezt követően sem vett vissza a Videoton FC a támadásokból, Lazovic góljával pedig megduplázta előnyét. A félidő felétől visszavettek az iramból a székesfehérváriak, ettől kezdve kiegyenlítettebb volt a játék. A Mezőkövesd próbálkozott a szépítéssel, de támadásai kevés veszélyt hordoztak magukban. A fordulást követően sem sokat változott a játék képe: a Vidi magabiztosan őrizte vezetését, míg a vendégcsapat próbálkozásai eredménytelenek voltak.



Ferencváros-Vasas 1-2 (1-1)
Gólszerző: Trinks (45.), ill. Vaskó (28.), Pavlov (89.)

A mérkőzés esélyeséhez méltóan kezdett a Ferencváros, amely az első félórában egymás után vezette akcióit, a Vasas pedig csak a pontatlanul célzó zöld-fehér játékosoknak köszönhette, hogy nem került hátrányba. Az angyalföldi együttes aztán egy szöglet után - a meccs addigi képét tekintve meglepetésre - megszerezte a vezetést. A hazaiak nagyon igyekeztek, hogy minél előbb kiegyenlítsenek, s ez még a szünet előtt sikerült nekik, Trinks gyakorlatilag a játékrész lefújása előtti pillanatban talált a rivális kapujába. Fordulás után a címvédő támadásban maradt, a Vasas negyedóra után már az időhúzással is próbálkozott. A Ferencváros a 66. percben közel jutott a vezetéshez, Trinks szögletből a keresztlécet találta el, négy perccel később az angyalföldieknek a gólvonalról kellett tisztázniuk. A zöld-fehérek már-már a kapujához szegezték az ellenfelet, amely azonban a 90. percben egy kiváló támadás végén újra betalált, ezzel eldöntötte a mérkőzést és elvitte a három pontot az Üllői útról.

(Forrás: MTI)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS