Győzött és már biztosan érmes lesz a Kisvárda

2022. május. 05., 21:15   |    

Győzött és már biztosan érmes lesz a Kisvárda

Kisvárda Master Good-Újpest FC 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Bumba (4.), Asani (29.), illetve Diaby (44.)
 Kisvárda Master Good: Dombó - Hej, Prenga, Kravcsenko, Matheus Leoni (Nagy M., 91.) - Melnyik, Ötvös (Makowski, a szünetben), Karabeljov - Bumba, Camaj (Mesanovic, 78.), Asani (Navratil, 61.)
Újpest FC: Pajovic - Pauljevic, Csongvai, Diaby, Antonov - Croizet, Boumal, Onovo (Bjelos, 69.), Mitrovic (Viana, 69.), Beridze (Simon K., 83.) - Zivzivadze (Katona, 25.)

A második hely visszaszerzésének reményében támadólag lépett fel a Kisvárda, amely első veszélyesebb akcióját gólra váltotta Bumba gyönyörű lövésével. Ezután viszont az Újpest percei következtek, elsősorban Croizet és a nagyszerű formában lévő Zivzivadze volt elemében, de egyenlíteni nem sikerült, ráadásul a georgiai támadó egy szerencsétlen esetnél agyrázkódást szenvedett, ezért le kellett cserélni. A néhány perces szünet megtörte a fővárosiak lendületét, ezt pedig újabb góllal büntette meg a hazai együttes, amely kétgólos előnyben viszont elkényelmesedett, így a lila-fehérek még a szünet előtt szépítettek. A folytatásban kiegyenlített küzdelmet láthatott a publikum, az Újpest ugyan többet próbálkozott, de a Kisvárda volt veszélyesebb, egy ízben a gólvonalról egy vendégvédőnek kellett mentenie. A lila-fehérek a hajrában sem tudtak újítani, így a Kisvárda nemcsak a győzelmet, hanem a történelmi kijutást is ünnepelhette az európai kupaporondra. A hazaiak négy kör óta veretlenek, míg a fővárosiak legutóbbi három bajnokijukon nyeretlenek maradtak.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS