Hajrágóllal nyert Pakson a Ferencváros

2022. április. 29., 22:15   |    

Hajrágóllal nyert Pakson a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 30. fordulójának pénteki játéknapján, a MOL Magyar Kupa két döntősének mérkőzésén a Ferencváros a 92. percben szerzett góllal nyert 2-1-re a Paks otthonában.

OTP Bank Liga, 30. forduló:
Paksi FC-Ferencvárosi TC 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Lenzsér (7.), illetve Besic (20.), Auzqui (93.)
Paksi FC: Rácz - Medgyes, Szabó J., Lenzsér, Kinyik, Kovács N. - Szabó B. (Haraszti, 62.), Windecker, Kocsis (Kesztyűs, a szünetben) - Böde (Nagy R., 71.), Sajbán (Vas G., 91.)
Ferencvárosi TC: Bogdán - S. Mmaee, Blazic, Kovacevic (Botka, 66.), Pászka (Civic, 66.) - Vécsei, Besic (Sigér, 77.), Laidouni - Auzqui, Marquinhos (Marin, 63.), Bassey (Boli, 77.)

A fővárosiak legutóbb éppen a Pakstól kaptak ki a bajnokságban, amikor Bognár György együttese februárban 3-0-ra nyert a Groupama Arénában. A szakember ugyanakkor most nem számíthatott a góllövőlistát 29 találattal vezető Ádám Martinra, aki sárga lapjai miatt hagyta ki az összecsapást. A paksiak díszsorfallal köszöntötték a sorozatban negyedik, összességében 33. bajnoki címét bebiztosító Ferencvárost, amely dominált az első félidőben, ugyanakkor egy szöglet után már a hetedik percben hátrányba került. A fővárosi együttes hátrányban még inkább gólra törően futballozott, egyenlítéséhez Rácz nagy hibája is kellett. Nem sokkal a szünet előtt úgy tűnt, fordítanak a vendégek, de a játékvezető a videobíró segítségével úgy döntött, szabálytalanság miatt nem adja meg a találatot. A fordulást követően kissé leült a mérkőzés, nem alakultak ki komolyabb helyzetek a kapuk előtt. A Ferencvárosban 276 nap után újra pályára lépett a 14-szeres válogatott Sigér Dávid, aki tavaly júliusban szenvedett keresztszalag-szakadást. Az utolsó néhány percre megélénkült a játék, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A játékvezető két perc ráadást jelzett a végén, ezt mindössze hat másodperccel lépte túl, amikor Auzqui fejes góljával megszerezte a három pontot a Ferencváros. A Ferencváros immár 15 tétmérkőzés óta veretlen, a két csapat tizenkét nap múlva a MOL Magyar Kupa döntőjében is találkozik egymással a Puskás Arénában.

MOL Magyar Kupa-döntő: megkezdődött a jegyértékesítés

MOL Magyar Kupa-döntő: megkezdődött a jegyértékesítés

A Ferencváros és a Paksi FC május 11-én, 19.30-kor mérkőzik meg egymással a MOL Magyar Kupa döntőjében a Puskás Arénában. A döntőre szóló jegyek értékesítése április 29-én, pénteken 10 órakor indult el.

Tovább


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS