Három magyar győztese lett a Német Kupának

2022. május. 21., 23:23   |    

Három magyar győztese lett a Német Kupának

Az RB Leipziget erősítő Gulácsi Péter, Orbán Willi és Szoboszlai Dominik is magasba emelhette a német kupagyőztesnek járó trófeát.

Az RB Leipzig és az SC Freiburg berlini döntőjében három magyar játékos szerepelt a két kezdőcsapatban, Gulácsi Péter és Orbán Willi a lipcseieknél, Sallai Roland a freiburgiak színeiben volt a pályán a kezdő sípszónál.

A mérkőzés első félideje a Freiburgé volt, a 19. percben Sallai Roland előkészítése után Maximilian Eggesteing lőtt a kapuba. Bár a gól után a lipcseieknek voltak helyzetei, az egyenlítést nem tudták megszerezni, ráadásul a fordulás után Marcel Halstenberg kiállítása miatt emberhátrányba is kerültek. Nem sokkal később Sallai került nagy helyzetbe, de nem volt pontos a lövése, majd a 60. percben Szoboszlai Dominik is beállt a Lipcsébe.

A három magyar válogatott játékossal rohamozó együttes végül egyenlített, Orbán lefejelt labdáját Christopher Nkunku lőtte a hálóba (1-1). A folytatásban mindkét oldalon voltak lehetőségek, de gól nem született a rendes játékidő végéig és a kétszer 15 perces hosszabbításban sem (Sallai Roland ekkor már nem volt a pályán, a 80. percben lecserélték), így tizenegyesek döntöttek a győztesről.

Ebben a lipcseiek teljesítettek jobban (Orbán Willi is belőtte a saját tizenegyesét), így a lefújás után ők emelhették magasba a győztesnek járó trófeát.

RB Leipzig-SC Freiburg 1-1 - tizenegyesekkel 4-2


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS