Három meccs a Labdarúgás Napján, Felcsútra látogat a Fradi

2023. november. 24., 13:55   |    

Három meccs a Labdarúgás Napján, Felcsútra látogat a Fradi

Péntektől vasárnapig tart az OTP Bank liga 14. fordulója. A Magyar Labdarúgás Napjára három mérkőzés is jut, a listavezető Ferencváros vasárnap játszik a Pancho Arénában.

PAKSI FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Péntek, Paks, Paksi FC Stadion, 20.00)

A második helyen álló Paks, hosszú győzelmi sorozata után, a legutóbbi két fordulóban összesen egy pontot szerzett, így elvétette az esélyt, hogy az élre ugorjon. Pályaválasztóként legutóbb döntetlent játszott az MTK-val, de addig az idényben minden hazai mérkőzését megnyerte. A Diósgyőr viszont egy rossz széria után a legutóbbi két mérkőzésén négy pontot szerzett, tagja a nagyon szoros középmezőnynek, mindössze hárompontnyira van a harmadik helyezett Puskás Akadémiától. Vendégként éppen Hornyák Zsolt csapatával játszott döntetlent. Előtte sorozatban három idegenbeli találkozóját is elveszítette.

KISVÁRDA MASTER GOOD–MTK BUDAPEST
(Szombat, Kisvárda, Várkerti Stadion, 14.45)

A Kisvárda több edzőváltáson is túlesett már az idényben, az eddigi 13 mérkőzéséből tízet elveszített a mostani bajnoki idényben. A szezon eddigi szakaszában mindössze háromszor játszhatott pályaválasztóként, de ezekből is kétszer kikapott. Az MTK-nak is akadt szeptember 30-tól egy rossz hónapja, de a legutóbbi két mérkőzésén nem kapott gólt, a Paks elleni 0-0 éppen úgy jó eredménynek számított, mint a ZTE legyőzése.

ZALAEGERSZEGI TE FC–DEBRECENI VSC
(Szombat, Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 17.00)

A Zete edzőt váltott a válogatott mérkőzések közötti szünetben, Boér Gábor lemondása után Márton Gábor került (újra) a csapat élére. A kék-fehérek a legutóbbi négy fordulóban csupán három pontot szereztek, egyszer győztek. A hazai mérleg sem jó, augusztus 26 óta, 360 játékperc, négy mérkőzés alatt csupán egy pontot tudott otthon tartani a csapat. A DVSC a 13. fordulóban megszakította a Paks hosszú veretlenségi sorozatát, s azzal a három ponttal felugrott a tabella első felébe, a négy húszpontos csapat egyikeként az ötödik helyen áll. Idegenben még nyeretlen, noha elért két értékes döntetlent, a Ferencváros és a Puskás Akadémia ellen.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ÚJPEST FC
(Szombat, Mezőkövesd, Városi Stadion, 19.30)

A kövesdiek a tizenegyedik helyen állnak, a válogatott záró két Eb-selejtezője előtti utolsó fordulóban kikaptak, de előtte két találkozót is nyertek, az volt eddig a legjobb periódusuk az idényben. Pályaválasztóként sokáig nyeretlen volt a gárda az idényben, de október 7. óta kettőből kettő a mérleg, legyőzte az MTK-t és a Debrecent is. Az Újpestnek minden bizonnyal jól jött a kéthetes szünet, mivel előtte idénybeli leggyengébb sorozatát élte meg, sorozatban három mérkőzésen is pont nélkül maradt. Nebojsa Vignjevics együttese eddig csak a DVSC ellen győzött vendégként az OTP Bank liga 2023–2024-es idényében.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)

Az elmúlt évek eredményei és a mostani tabella alapján is a forduló rangadója ez a találkozó, a listavezető a harmadik helyezetthez látogat. Ahhoz a csapathoz, amelyik ellen eddigi három szezonbeli bajnoki vereségéből az elsőt elszenvedte. Hornyák Zsolt alakulata szenvedte el eddig, a Pakssal együtt, a legkevesebb vereséget az OTP Bank Liga mostani idényében, csupán kettőt, az egyedüli gárda, amelyik a legutóbbi öt fordulóban nem kapott ki, sőt, szeptember 23. óta veretlen. Pályaválasztóként csupán a Pakstól kapott ki eddig ősszel, fővárosi csapat egyébként több mint egy éve nem tudott győzni a Pancho Arénában. A Ferencváros a legutóbbi két fordulóban pont nélkül maradt, kikapott Kecskeméten, majd a Fehérvártól a Groupama Arénában. A KTE elleni vereség előtt viszont minden addigi bajnokiját megnyerte az idényben, a diósgyőri 2-1 kivételével mindig legalább öt gólt szerezve.

FEHÉRVÁR FC–KECSKEMÉTI TE
(Vasárnap, Székesfehérvár, Sóstó Stadion, 19.30)

A bajnoki évadot nagyon gyengén kezdő Fehérvár szerezte a legtöbb pontot a legutóbbi öt fordulóban, húsz pontjából tizenötöt a legutóbbi hat fordulóban gyűjtött, csupán Diósgyőrben kapott ki. Pályaválasztóként a legutóbbi négy bajnokiját kivétel nélkül megnyerte. Immár a negyedik helyen áll a tabellán, csupán hárompontnyira a képzeletbeli dobogó alsó fokától. A KTE egy rossz periódusból kilábalni látszik, a Ferencváros hazai legyőzése után győzni tudott Kisvárdán, javítva ezzel nagyon-nagyon rossz idegenbeli mérlegén, lezárva ezzel vereségsorozatát. A Sóstói Stadionban az a két csapat találkozik, amely a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot szerzett.

A Kecskemét ellen veszélyes felelőtlenül passzolgatni

A Kecskemét ellen veszélyes felelőtlenül passzolgatni

A legtöbb labdát a Kecskemét és a Paks szerzi (illetve szerzi vissza) az ellenfelének kapujához közel, azaz a támadóharmadban. Bognár István 14 ilyen labdaszerzésnél jár, a leggyakrabban pedig Kosznovszky Márk szerez ezen a területen labdát.

Tovább

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS