Háromgólos győzelem Barcelonában

2013. szeptember. 26., 23:07   |    

Háromgólos győzelem Barcelonában

A Szepessy László vezette U16-os válogatott az Espanyol korosztályos csapata ellen győzött 3-0-ra.

U16-os válogatottunk kedden érkezett meg Barcelonába, és szerdán játszotta le első meccsét, melyet az Espanyol nyert meg 2-0-ra. Mint később kiderült, a hazaiak egy évvel idősebbekkel álltak ki, és az U17-es együttesük győzött ellenünk két hajrágóllal.

Csütörtökön a házigazdák az 1998-as születésű játékosaikat szerepeltették, és egész másként alakult a meccs képe is, mint egy nappal korábban. A magyar válogatott már a 3. percben vezetéshez jutott, egy letámadás utáni labdaszerzést követően Herjeczki Kristóf volt eredményes. Az első félidőben hullámzó volt a játék, mindkét csapat előtt adódtak szép számmal helyzetek, kapusunknak, Szalai Alexnek is gyakran volt munkája.

A második félidőben már a mieink domináltak, a hazaiak örülhettek, hogy végül megúszták három kapott góllal, a helyzetek alapján akár öt-hat találatig is eljuthattunk volna. A 61. percben Bíró Bence szerzett labdát a kapussal szemben, és lőtt éles szögből a hálóba, a 78. percben pedig egy szabadrúgás után Szalai Attila továbbított a kapuba, így alakult ki a 0-3-as végeredmény.

- Az Espanyol az egyik legnagyobb spanyol utánpótlásképző egyesület, négyszáz játékost foglalkoztat különböző korosztályaiban, és csapatain is látszott, hogy nagyon magas szinten képzik a fiatalokat, az ilyen ingerkörnyezetben lejátszott meccsek számítanak a legtöbbet a fejlődésünk szempontjából - mondta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Szepessy László. - Fokozatosan vettük át a játék irányítását a mérkőzésen, a második félidőben már jelentős fölényben játszottunk, és akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Amióta tavasszal átvettem a korosztály irányítását, most játszottunk a legjobban, a mai teljesítményünk kifejezetten biztató a jövőt illetően. Gratulálok a játékosoknak, mindenki a maximumot nyújtotta, igaz, ilyen erős rivális ellen nem is lehetett volna másképp sikert elérni.

Espanyol-Magyarország 0-3 (0-1)
Magyarország:
Szalai Alex – Patik Márton, Czeglédy Levente, Szalai Attila, Vogyicska Bálint – Szőke Dániel (Gergényi Bence, 34.), Cseszlai Bence, Tajti Mátyás – Dragóner Filip (Kovács Dávid, 41.), Bíró Bence, Herjeczki Kristóf
Gólszerzők: Herjeczki a 3., Bíró a 61., Szalai a 78. percben

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS