Hatodikként zártuk a Telki Kupát

2013. augusztus. 04., 18:31   |    

Hatodikként zártuk a Telki Kupát

A vasárnapi helyosztón Albánia korosztályos csapatával szemben maradt alul U17-es válogatottunk.

A Nemzetközi Ifjúsági Torna utolsó játéknapján a helyosztókat rendezték meg, a magyar válogatott Ráckevén az albánokkal mérkőzött meg az ötödik helyért. Tuboly Frigyes csapata mezőnyben ezúttal sem volt rosszabb ellenfelénél, de játékából hiányzott az a plusz, ami a győzelemhez szükségeltetett volna. A gólnélküli első félidő után a 49. percben egy röviden hazaadott labdára csapott le az albánok befejező csatára, majd lőtt az üres kapuba. A hajrában mezőnyfölénybe került a magyar válogatott, a 79. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Hursán György elhúzta a labdát a kapus mellett, aki pedig az ő lábát húzta el. A kapus piros lapot kapott, a megítélt büntetőt pedig a sértett gólra váltotta. Az albánok a középkezdés után emberhátrányban is tudtak lőni egy gólt, ezzel 2-1-re megnyerték a találkozót, és megszerezték az ötödik helyet.

- Ez a mérkőzés hűen tükrözte a teljes tornán mutatott teljesítményünket - mondta a mérkőzést követően Tuboly Frigyes szövetségi edző. - Szerettünk volna győzelemmel búcsúzni, de egyéni hibáink megbosszulták magukat, így sajnos nem tudtuk megvalósítani a célunkat. Az elmúlt napok pozitívuma, hogy a játékosok megtapasztalhatták, milyen a nemzetközi színvonal, és saját bőrükön tapasztalták meg, hogy a válogatottban sokkal többet kell nyújtaniuk, mint amit ezen a három meccsen mutattak.

Magyarország-Albánia 1-2
Magyarország:
Rátkai Zsolt - Fék Zsolt, Hursán György, Keresztes Bence - Szalai Ádám (Bíró Bence, 18.), Haris Attila (Gőgitz Ádám, 77.), Katona Máté, Forgács Péter - Damásdi Alex, Nyári Martin (Sallai Roland, 54.), Korozmán Kevin (Petró Balázs, 52.)

További helyosztók:

Harmadik helyért:
Izrael-Horvátország 0-1

Döntő:
Szerbia-Csehország 3-2

A torna gólkirály Luca Jovic (Szerbia) lett 5 góllal, a legjobb kapusnak a cseh Dovid Zaleskyt választották meg.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS