Hátrányból fordított és győzelemmel zárta a szezont az Újpest

2022. május. 13., 22:29   |    

Hátrányból fordított és győzelemmel zárta a szezont az Újpest

A lila-fehérek négy nyeretlenül megvívott bajnokit követően sikerrel búcsúztak a szezontól, és akár még az ötödik helyen is végezhetnek azt követően, hogy az idény közepén még a kiesés elől menekültek.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC–Újpest FC 2–3 (1–0)
Mezőkövesd, v.: Káprály
gólszerzők: Jurina (3.), Besirovic (93.), illetve Katona (60.), Beridze (66.), Zivzivadze (71.)
sárga lap: Vajda S. (17.), Kocsis G. (83.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Farkas D. (Kocsis G., a szünetben), Pillár, Karnyickij, Vadnai (Bodnár, 89.), Vajda S. – Cseke, Qaka, Cseri (Madarász, 61.) – Jurina, S. Drazic (Csurko, 72.)

Újpest FC: Pajovic – Pauljevic (Simon K., 60.), Kutrumpisz, Csongvai, Antonov – Bouma, Mitrovic (Mack, a szünetben) – Croizet (Bjelos, 84.), Katona (Kovács Do., 60.), Beridze, Zivzivadze

Mozgalmas első félidőt láthatott a közönség, a komoly tét nélküli összecsapáson a hazaiak már a harmadik percben előnybe kerültek. Mezőnyben kiegyenlített volt a küzdelem, mindkét kapu előtt veszélyes helyzetek alakultak ki. A játékrész végén könnyen egyenlíthetett volna az Újpest, de előbb Kutrumpisz, majd Beridze sem járt sikerrel, utóbbi fejesét Piscitelli elképesztő bravúrral hárította.

Negyedórával a fordulást követően az addig remeklő Piscitelli hibájából egyenlített az Újpest, amely ettől lendületbe jött és gyakorlatilag tíz perc alatt eldöntötte a három pont sorsát. Előbb Beridze, majd a korábban Mezőkövesden is futballozó Zivzivadze talált a hálóba.

A Mezőkövesd nem adta fel, becsülettel harcolt a hajrában, és végül a 93. percben a másik kapus, Pajovic hasonlóan nagy bakiját kihasználva még szépíteni tudott.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS