Hátrányból nyert Albániában az U21-es válogatott

2013. június. 07., 19:22   |    

Hátrányból nyert Albániában az U21-es válogatott

Róth Antal együttese az első félidőben hátrányba került, de Adorján Krisztián és Windecker József góljával fordított, így 2-1-es győzelemmel kezdte meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban.

U21-es válogatottunk az albániai Durres városában lépett pályára, és kezdte meg ezzel Eb-selejtező sorozatát. A házigazdák elleni mérkőzés előtt Róth Antal felhívta játékosai figyelmét, hogy az albán válogatottat a legkevésbé sem szabad félvállról venni, mert különben könnyen kellemetlen meglepetés érheti az együttesünket. A szövetségi edző a Jova Levente - Baráth Botond, Otigba Kenneth, Jagodics Márk, Szolnoki Roland - Radó András (Szécsi Márk, 85.), Windecker József, Adorján Krisztián (Vécsei Bálint, 71.), Bese Barnabás - Kovács István - Ugrai Roland (Gyurján Bence, 63.) összeállítású tizenegyet küldte a pályára.

A meccs elején kiegyenlített volt a játék, az első komoly lehetőségünk a 20. percben adódott, ekkor Kovács István indításával Ugrai Roland tört kapura, megpróbálta elpörgetni a labdát a kapus mellett, de nem sikerült a hálóba találnia. A 28. percben Hoxha remek labdát kapott a magyar térfélen, betört a 16-oson belülre, Jagodics Márk pedig egy ütemmel elvétette a belépőt, és szabálytalankodott a támadóval szemben. A megítélt büntetőt Taipi váltotta gólra (1-0).

Gyorsan válaszoltak a mieink, két perccel később, egy szép akció végén Szolnoki ívelte a labdát balról a jobb szélre, Radó András levette, és az alapvonal közeléből pontosan passzolt vissza a lendületből érkező Adorjánhoz, a Liverpoool támadója pedig nagyszerűen lőtt a kapu jobb oldalába (1-1). Az egyenlítés után a magyar válogatott játszott enyhe fölényben, a 35. percben Otigba tévesztett célt egy szabadrúgás után, a vezető találat azonban nem született meg.

A szünetben kettőt cseréltek az albánok, de nem tudták átvenni az irányítást, a második félidőben a magyar válogatott dominált, előbb egy jobb oldali beadás után Ugrai 5 méteres fejesét hatalmas bravúrral hárította a kapus, majd pontrúgásaink okoztak veszélyt az albán kapu előtt.

A 63. percben Gyurján Bence váltotta Ugrai Rolandot és állt be a bal szélre, Radó pedig centerként folytatta. A frissítés jót tett a csapatnak, egymás után alakítottuk ki a helyzeteket. A mieink látványos megoldásokkal építették akcióikat, a Bese-Radó-Kovács kisjátékokat a második félidő derekán csak közelről figyelték a hazaiak.

A 69. percben hatalmas góllal szereztük meg a vezetést, Windecker József 26 méterről küldött meg egy bombát a kapu felé, a labda a léc érintésével vágódott az albán kapuba (1-2), ezt a találatot még az albán szurkolók is megtapsolták. Nem sokkal később Radó duplázhatta volna meg az előnyt, de a Haladás támadója ziccerben a kapusba lőtte a labdát.
A 75. percben a hazaiak váratlanul lőttek egy felső kapufát, majd ezen felbátorodva nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés megszerzéséért. A mieink sem adták fel a támadásokat, a 84. percben például Bese lövését kellett védenie az albán kapusnak. A hátralévő időben fegyelmezetten játszva megtartottuk az előnyünket, és 2-1-re megnyertük a mérkőzést.

- Idegenbeli tétmérkőzést megnyerni a mai futballban akármilyen ellenféllel szemben nagy siker, azért pedig külön dicséret illeti a játékosokat, hogy hátrányból sikerült felállniuk - mondta az mlsz.hu-nak a lefújás után Róth Antal. - Egy kifejezetten jó albán válogatottat győztünk le, amely egész biztosan mások dolgát is megnehezíti még a csoportban. Az első negyedórát leszámítva elégedett voltam a játékkal, és bár nehéz győzelem volt, attól lett igazán nehéz, hogy nagy helyzeteinkből csak kettőt váltottunk gólra.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS