Hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást a Ferencváros

2022. augusztus. 09., 12:21   |    

Hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást a Ferencváros

A Qarabagot fogadja az FTC, augusztus kilencedikén, kedden a Groupama Arénában, a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóján. Az első mérkőzésen 1-1-es döntetlen született.

Augusztus 9-én, kedden, 20:00-kor lép pályára a Ferencváros az azeri bajnok Qarabag ellen a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóján. Az első mérkőzésen a vezetést a zöld-fehérek szerezték meg, nem sokkal később azonban a hazaiak egyenlítettek. A találkozó hátralévő részében mindkét együttes veszélyesen futballozott, újabb gól viszont nem született, így a döntés Budapestre maradt.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a hazaiak részéről Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző és Vécsei Bálint nyilatkozott. 

A szakvezető elmondta, csapata felkészült, a legfontosabb pedig a győzelem és ezzel a továbbjutás kiharcolása: 

"A keddi egy teljesen új mérkőzés lesz, nem szabad abból kiindulni, hogy korábban melyik csapat mennyit birtokolta a labdát. A legfontosabb a győzelem, ebben nem feltétlenül játszik szerepet, hogy kinél hány százalékban lesz a labda. A megfelelő felkészülésre, a taktikára és saját magunkra koncentráltunk az utóbbi napokban, minden eshetőségre fel vagyunk készülve."

A Fradi középpályása, Vécsei Bálint rávilágított az ellenfél gyengeségeire, valamint kiemelte a szurkolók szerepét:

"A Qarabagnak különösen a támadójáték az erőssége, ám szerintem hátul sebezhető. Megvan a sebességünk ahhoz, hogy akár kontrajátékban, akár felállt védelem ellen jól teljesítsünk. Ezúttal mi leszünk hazai pályán, ami nagy előnyt jelenthet, hiszen telt ház lesz, sokat segíthet nekünk a szurkolóink támogatása. Arra készülünk, hogy dominálni fogunk, nyerni szeretnénk!"

Továbbjutás esetén a zöld-fehérek a Viktoria Plzen-Sheriff Tiraspol párharc győztesével küzdhet meg a BL-főtábláért, és már ekkor Európa-liga főtáblásnak mondhatná magát. Vereség esetén a Konferencia-liga szereplés biztos, az EL csoportkörért a Fradinak a Shamrock Rovers-FC Skupi párosítás továbbjutójával kellene megmérkőznie.

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS