Hibátlan maradt a DVSC és a Videoton FC

2013. augusztus. 11., 23:37   |    

Hibátlan maradt a DVSC és a Videoton FC

Az OTP Bank Liga 3. fordulójának vasárnapi játéknapján a DVSC-TEVA 4-0-ra verte a DVTK-t, a Videoton simán győzte le a meccs nagy részében kilenc emberrel küzdő PMFC-t, míg az Újpest-Budapest Honvéd találkozó 1-1-es döntetlennel zárult.

DVSC-TEVA-DVTK 4-0 (2-0)
Vezette:
Szabó Zsolt (Viszokai László, Buzás Balázs)
Gólszerzők: Bódi a 33., Volas a 38., Szakály P. a 61., Dombi a 92. percben

A DVSC uralta az első fél órát a DVTK ellen, a hazai nyomás a 33. percben érett góllá: Dalibor Volas ívelt az ötös sarkáról középre, a labdára ketten érkeztek, végül Bódi Ádám ballal kapásból remekül lőtt 12 méterről a bal sarokba (1-0). Öt perccel később Szakály Péter a baloldalról adott középre, az ötösön belül Volas emelkedett a legmagasabbra, fejese Nenad Rajics lábai között talált utat a hálóba (2-0). A fordulás után a 61. percben növelte előnyét a DVSC, Selim Bouadla balról ívelt a kapu előterébe, védője lemaradt Szakályról, aki közelről vette be a diósgyőriek kapuját (3-0). A 4-0-s végeredményt a 92. percben Dombi Tibor állította be fejjel.



Videoton FC-PMFC 5-1 (3-1)
Vezette:
Bognár Tamás (Kis Zoltán, Király Krisztián)
Gólszerzők: Nikolics (11-esből) a 27., Vinícius a 37., Nikolics a 44., Sándor Gy. a 70., Álvarez a 77., ill. Frőhlich a 24. percben
Kiállítva: Uzoma a 26., Grumics a 29. percben

A 24. percben Frőhlich Roland bombagóllal szerzett vezetést a Videoton otthonában a pécsieknek, szöglet után kapásból 19 méterről lőtt a jobb felső sarokba (0-1). Két perccel később Nemanja Nikolics lépett ki remek indítás után, a tizenhatoson belül Eke Uzoma szabálytalankodott ellene, Bognár Tamás tizenegyest ítélt és piros lapot mutatott fel a vendégek védőjének, a büntetőt a sértett értékesítette (1-1). Egy összecsapás után Paulo Vinicius és Miroszlav Grumics kakaskodott a 29. percben, előbbi sárga, utóbbi piros lapot kapott. A 37. percben a Videoton végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, Arturo Alvarez beívelésére Vinicius érkezett a hosszú oldalon az ötösön belül, és közelről helyezett a pécsiek kapujába (2-1). A 44. percben Nikolics kapott jó labdát a tizenhatoson belül Kovács Istvántól, egy csellel becsapta védőjét, majd higgadtan jobbal a bal sarokba helyezett (3-1). A 70. percben Alvarez végzett el szögletet, középen Zé Luis csúsztatta meg fejjel a labdát, a hosszún érkező Sándor György pedig laposan a jobb alsóba lőtt (4-1). Alvarezt hét perccel később nem támadták a tizenhatos előterében, 19 méterről leadott ballábas lövése után a labda utat talált a védők között a bal sarokba (5-1).



Újpest-Budapest Honvéd 1-1(1-0)
Vezette:
Vad II. István (Farkas Balázs, Horváth Zoltán)
Gólszerzők: Simon K. a 21., ill. Vernes (11-esből) a 48. percben

A két fővárosi csapat 195. élvonalbeli bajnokiján az Újpest a 21. percben szerzett vezetést, Simon Krisztián lépett ki Balogh Balázs remek kiugratásával, eltolta a labdát Kemenes Szabolcs mellett és 4 méterről az üres kapuba helyezett (1-0). Az első félidőben nem született több gól, a fordulást követően azonban gyorsan egyenlíteni tudott Honvéd. A 47.percben Chema Anton buktatta Vécsei Bálintot az ötös sarkánál, a megítélt büntetőt Vernes Richárd váltotta gólra (1-1). Az Újpest összességében veszélyesebben játszott, ám végül meg kellett elégednie az egy ponttal.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS