Idegenbeli Vasas-siker, fehérvári győzelem Kispesten

2022. október. 29., 21:39   |    

Idegenbeli Vasas-siker, fehérvári győzelem Kispesten

Az OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati játéknapján a Vasas megszerezte első idegenbeli sikerét, a MOL Fehérvár pedig először nyert Huszti Szabolcs irányításával. A DVSC egy pontot szerzett Kecskeméten.

Budapest Honvéd-MOL Fehérvár FC 0-1 (0-1)
Gólszerző: Kodro (13.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Szabó A., Klemenz, Capan - Doka, Zsótér, Mitrovic (Plakuscsenko, 60.; Traoré, 90.), Jonsson (Kocsis D., 60.), Tamás (Bocskay, 23.) - Samperio (Kerezsi, 90.), Lukic
MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Nego, Fiola, Serafimov, Heister - Pokorny, Houri (Bese, 92.) - Schön, Kastrati (Menyhárt, 83.), Lednyev (Makarenko, 74.) - Kodro

Egyértelműen a vendégek kezdték jobban a mérkőzést, a Honvéd elképzelés nélkül és sok technikai hibával futballozott, a támadásai sokszor még a félpálya előtt elhaltak. Kodro hajszálpontosan csavart a bal felső sarokba, ezzel a Fehérvár megérdemelten jutott vezetéshez, majd előnyét több ízben is növelhette volna, de Schön ziccert rontott, kétszer pedig Tujvel védett bravúrral. Harminc perc után kissé visszaállt a Fehérvár, így átvették az irányítást a kispestiek, akik azonban egyenlíteni nem tudtak a szünetig. A második félidő fehérvári helyzettel indult, utána viszont ismét a hazaiak játszottak veszélyesebben, ziccerük is volt, de Lukic két közeli próbálkozását előbb Fiola, majd Serafimov blokkolta. Többet volt a labda a Honvédnál, míg a Fehérvár gyors ellentámadásokra rendezkedett be, és bár mindkét fél vezetett ígéretes akciókat, egyik sem tudott betalálni a hajráig. Az utolsó negyedórában letámadtak a piros-feketék, zavart is tudtak kelteni, de Kocsis a vendégkapusba lőtte a helyzetét, a túloldalon pedig Makarenko dönthette volna el a meccset, végül azonban maradt az egygólos vendégsiker. Dean Klafuric vezetőedző így vereséggel mutatkozott be a kispestieknél, akik immár sorozatban tizedik hazai találkozójukon maradtak nyeretlenek. Legutóbb március 5-én tudták begyűjteni a három pontot a Bozsik Arénában. A vendégek új trénere, Huszti Szabolcs pedig második meccsén megszerezte első győzelmét, amely április 30-a óta az első volt idegenben a székesfehérváriak számára.

Kecskeméti TE-Debreceni VSC 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Nagy K. (12.), Banó-Szabó (48.), illetve Szécsi (56.), Varga J. (87.)
Kecskemét: Varga B. - Szalai, Belényesi (Rjasko 36.), Szabó A. - Nagy K., Banó-Szabó (Sági 68.), Vágó, Szuhodovszki, Zeke - Tóth, Katona (Szabó L. 58.)
Debrecen: Gróf - Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Varga J., Neofitidisz (Manrique 62.) - Bódi (Sós 72.), Babunski (Bárány 80.), Dzsudzsák - Szécsi (Kiziridisz 72.)

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést és egy szép góllal korán vezetéshez jutottak. A folytatásban mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de a szünetig nem változott az állás. A fordulást követően szinte azonnal növelte előnyét a házigazda és eldőlni látszott a mérkőzés, ám a vendégek fokozni tudták a tempót és alig tíz perc után szépítettek, majd komoly nyomás alatt tartották a hazai kaput. A Dzsudzsák Balázs vezette vendégek több nagy lehetőséget is kidolgoztak, de a hajráig nem tudták ledolgozni hátrányukat. A 87. percben aztán sikerült bevenni a kecskeméti kaput, majd a ráadásban a fordításhoz is közel állt a DVSC, de Varga Bence bravúros védésének köszönhetően egy pontot otthon tartott a KTE, amely pontszámban beérte az éllovas Ferencvárost, igaz, a címvédő három mérkőzéssel kevesebbet játszott nála. A kecskemétiek a győzelmet nem tudták megszerezni, de így is hét meccsesre növelték veretlenségi sorozatukat, amely során négy siker mellett ez volt a harmadik döntetlenjük.

Paksi FC-Vasas FC 0-1 (0-1)
Gólszerző: Novothny (1.)
Paks: Nagy G. - Kinyik, Szélpál, Kádár, Szabó J. (Debreceni, a szünetben) - Papp K. (Gyurkits, a szünetben), Balogh B. - Bőle, Haraszti (Hahn, 60.), Szabó B. (Sajbán, a szünetben) - Varga B.
Vasas: Jova - Szivacski, Iyinbor, Hidi P., Silye - Vida M. (Hidi M., 78.), Berecz, Márkvárt (Baráth B., 91.) - Radó (Hinora, 77.), Novothny (Feczesin, 89.), Holender (Cipf, a szünetben)

Az első perc végén rögtön megszerezte a vezetést a Vasas, miután Silye Erik középre passzolt labdáját Novothny Soma a paksi védők asszisztálása mellett négy méterről az üres kapuba lőtte. A folytatásban a fővárosiak tudatosan átadták a kezdeményezés lehetőségét ellenfelüknek, a tolnaiak így némi mezőnyfölénybe kerültek, de nem igazán tudtak mit kezdeni ezzel. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, a legnagyobb egyenlítési lehetőség a 43. percben maradt ki, amikor Haraszti Zsolt szabadrúgását követően Varga Barnabás a keresztlécre fejelte a labdát. A szünetben három helyen is változtatott Waltner Róbert paksi vezetőedző, de a játék képe nem változott, az angyalföldiek az ellenakciókra apelláltak, mindkét kapu előtt voltak ígéretes próbálkozások, ám a kapusok jól teljesítettek. A hajrában is több nagy helyzete akadt a Paksnak, ám Jova Levente mindannyiszor védeni tudott. Az angyalföldiek 11. alkalommal léptek pályára élvonalbeli meccsen a tolnai városban, és kilenc vereség, illetve egy döntetlen után először győztek, ezzel egyben első idegenbeli sikerüket aratták a mostani idényben. A Paks immár négy forduló óta nyeretlen.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS