Idegenben nyertek az élvonalból érkezők az NB II-ben

2021. augusztus. 01., 21:09   |    

Idegenben nyertek az élvonalból érkezők az NB II-ben
Fotó: Budafoki MTE

A Vasas otthon, az előző szezonban még élvonalbeli DVTK és Budafok pedig idegenben nyert a Merkantil Bank Liga első fordulójában. A hétfői játéknapon a Haladás 1-0-ra nyerni tudott a PMFC otthonában.

Négygólos győzelmet aratott első NB II-es mérkőzésén a Budafok. A tavaly még az OTP Bank Ligában szereplő gárda a Merkantil Bank Liga nyitányán a III. Ker. TVE csapatát győzte le Ihrig-Farkas Sebestyén (43.), Zuigéber Ákos (45+1.), László Dávid (68.) és Papp Marcell (90.) góljaival.

Hátrányból felállva nyert a Nyíregyháza a Dorog ellen. A vendégek már 2–0-ra is vezettek Szedlár Zoltán (1., 10.) duplájával, ám a hazai együttes végül 3–2-es sikert ért el (Novák Csanád 50., Gresó Mátyás 90+1., 90+2.).

Az OTP Bank Liga előző kiírásának másik kiesője szintén győzelemmel nyitott az NB II-ben: a DVTK idegenben győzte le 1–0-ra a Csákvárt, a gólszerző Könyves Norbert (32.) volt.

Az ETO is egy góllal, Vitális Milán (41.) találatával győzte le a Tiszakécskét, míg a Siófok és a Soroksár találkozóján 0–0-s döntetlen született. Szintén döntetlent játszott a Szolnok és a Szentlőrinc, itt 1–1 lett a végeredmény (Sipos Zoltán 82., illetve Miroslav Grumic 80. voltak a gólszerzők).

A Vasas 2–1-re győzte le az Ajkát: Radó András a 22. percben büntetőt értékesített, majd Berecz Zsombor (28.) is betalált, de Présinger Ádám (30.) még a szünet előtt szépített. A második játékrész gólt már nem hozott, így a Vasasé lett a három pont.

Vendégként, ötgólos találkozón tudott nyerni a Budaörs, az ellenfél a Kecskeméti TE volt. Vinkó Imre már a harmadik percben eredményes volt, majd Winkler András (12.) is bevette a hazai kaput. A vendégek harmadik gólját Sajbán Miklós jegyezte a 33. percben. A továbbiakban egy gólra zárkózott a Kecskemét Lukács Dániel (42., 70.) révén, de az egyenlítés nem jött össze.

A Szeged pedig Békéscsabáról hozta el a három pontot, a találkozó egyetlen gólját Germán Tamás (61.) jegyezte.

A Pécsi MFC a Szombathelyi Haladást fogadta, a vendégek a 19 éves Tóth Milán góljával 1-0-ra nyerni tudtak.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS