Idegenben szerepelnek az éllovasok a Merkantil Bank Ligában

2021. április. 17., 08:09   |    

Idegenben szerepelnek az éllovasok a Merkantil Bank Ligában
Fotó: gyirmotfc.hu

Vasárnap bonyolítják le a Merkantil Bank Liga 33. fordulóját. A listavezető Vasas Kaposvárra látogat, a második helyre visszacsúszott DVSC Győrben szerepel.

DEBRECENI EGYETEMI AC–FC AJKA
(Debrecen, 17.00)

A DEAC március 3. óta nem szerzett pontot, ha nem nyer, matematikailag is biztossá válik a kiesése. Az Ajka a hatodik helyen áll, úgy is, hogy a legutóbbi három fordulóban mindössze egy pontot gyűjtött. Vendégként 2021 elejétől sorozatban négyet nyert, azóta kétszer kikapott, mégpedig Gyirmóton és a Fáy utcában.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–VASAS FC
(Kaposvár, 17.00)

A legutóbbi két fordulóban pont nélkül maradó Rákóczi visszaesett a tizenhetedik helyre, egyetlen pont az előnye a Kazincbarcika előtt. Pályaválasztóként öt mérkőzésen át veretlen volt, majd legutóbb 5–1-re kikapott Gyirmóton. A Vasas a mezőnyből egyedüliként szerzett kilenc pontot a legutóbbi három fordulóban. A legutóbbi két játéknapon öt ponttal szerzett többet, mint a DVSC. Idegenben a szolnoki vereség óta kétszer játszott, a Szeged-Csanádot és a DEAC-ot is 1–0-ra verte.

PÉCSI MECSEK FC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Pécs, 17.00)

A PMFC a múlt héten elvitt egy pontot Gyirmótról, így maradt a két csapat között az egypontos különbség, harmadik a Gyirmót 60 ponttal, negyedik a PMFC 59-cel. A pécsiek két gyengébben sikerült hazai mérkőzés után április 7-én megverték a Szolnokot. A szegediek felléptek a középcsapatok közé, miután a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer veszítettek. Vendégként a legutóbbi öt bajnoki meccsükön veretlenek maradtak, a mérlegük két győzelem és három döntetlen. A legutóbbi négy idegenbeli találkozójukból hármon is legalább két gólt szereztek. 

SOROKSÁR SC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Soroksár, 17.00)

A Soroksár a hetedik helyen áll, a legutóbbi három fordulóban nem tudott nyerni. Pályaválasztóként augusztus 23. óta veretlen, legutóbbi, a Siófok elleni döntetlene öt mérkőzésből álló győzelmi sorozatot zárt le. A Gyirmót még mindig harcban áll a feljutásért, hátránya négy pont a DVSC-vel szemben. Vendégként idén még nem kapott ki, négy győzelem mellett kétszer döntetlenre játszott.

DOROGI FC–SZOLNOKI MÁV FC
(Gyirmót, 17.00)

Az ellenfelét ezúttal Gyirmóton fogadó Dorog nagyon fontos győzelmeket aratott a legutóbbi két fordulóban, így nyolc pontra eltávolodott a kieső helyen álló Kazincbarcikától. Pályaválasztóként (a legutóbbi alkalmakkor albérletben) idén még veretlen, három győzelem és három döntetlen a mérlege. Február eleje óta mindössze egy gólt kapott pályaválasztóként. A Szolnok most éppen a mezőny első felébe tartozik, miután a múlt héten megverte a Soroksárt. Vendégként a legutóbbi négy meccséről üres kézzel mehetett haza.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–BFC SIÓFOK
(Nyíregyháza, 17.00)

A legutóbbi öt fordulót tekintve a Nyíregyháza veretlen, a Siófok nyeretlen. A piros-kékek az ötödik helyen állnak, a sárga-kékek ellenben visszaestek az utolsó előttire. A Szpari a legutóbbi öt hazai meccséből négyet megnyert, csak a Szentlőrinc tudott elvinni pontot. A Siófok idegenbeli mérlege gyenge, november vége óta csak a sereghajtó DEAC otthonában nyert, de a legutóbbi két mérkőzése, a Kaposvár és a Soroksár vendégeként, döntetlent hozott.

BUDAÖRS–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Tatabánya, 17.00)

A két csapat pontszáma, helyezése között nagy a különbség (a Budaörs kilencedik, a Kazincbarcika tizennyolcadik, előbbi 14 ponttal többet gyűjtött eddig), ugyanakkor az aktuális formában kisebb az eltérés: a Budaörs négy, a Kazincbarcika öt pontot szerzett a legutóbbi öt fordulóban. A zöld-feketék hazai mérlege sokkal jobb, mint a borsodiak idegenbeli mutatója. Utóbbi október 18. óta nyeretlen idegenben.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Békéscsaba, 17.00)

A tizennegyedik helyen álló Békéscsaba nyolc ponttal áll a már kiesőhelyen tanyázó Kazincbarcika előtt, a legutóbbi négy fordulóban négy pontot szerzett. Pályaválasztóként az első idei meccs óta nem kapott ki, három döntetlen és két győzelem a legutóbbi öt hazai találkozó mérlege. A Haladás középcsapat, 47 ponttal a nyolcadik helyen áll. A legutóbbi öt fordulóban csak egyszer nyert, s csak egyszer kapott ki, a vasi zöld-fehéreknél csak a Kaposvári Rákóczi játszott többször döntetlent az első 32 fordulóban.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZENTLŐRINC SE
(Csákvár, 17.00)

A Csákvár menekül, a legutóbbi négy mérkőzésén szerzett nyolc ponttal már tizenötödik, igaz, „csak” három pont az előnye a már kieső helyen lévő Kazincbarcikával szemben. Pályaválasztóként a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert! A Szentlőrinc nyert az előző fordulóban otthon a Békéscsaba ellen, s így a tizenhatodik, egy ponttal áll a Csákvár mögött. Idegenben a legutóbbi két meccsén pontot szerzett Nyíregyházán és Kazincbarcikán.

WKW ETO FC GYŐR–DEBRECENI VASUTAS SC
(Győr, 20.00)

A Győr a legutóbbi négy fordulóban egyszer nyert, három döntetlen mellett. Pályaválasztóként november 29. óta hét meccséből ötöt megnyert, s csak kétszer játszott döntetlent. Legutóbb 3-0-ra megverte a Haladást. A DVSC egy hete nem tudott nyerni a Nyíregyházát fogadva, emiatt elveszítette az első helyet. A Merkantil Bank Liga 2020–2021-es idényében még egyszer sem tudott két egymást követő idegenbeli mérkőzésen nyerni. Ettől még győzhet Győrben, hiszen legutóbb kikapott a Dorogtól Tatabányán.

OTP Bank Liga NB I. 33. forduló

Sorsolás
05-18
2024. 05. 18.
Groupama Aréna
05-18
2024. 05. 18.
Paksi FC Stadion
05-18
2024. 05. 18.
Mezőkövesd Városi Stadion
05-18
2024. 05. 18.
Puskás Akadémia Pancho Aréna
05-18
2024. 05. 18.
Székesfehérvári Sóstói Stadion
05-18
2024. 05. 18.
Kecskeméti Széktói Stadion


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS