Idén is FTC-MTK aranypárharc lesz a Jet-Sol Ligában

2018. május. 07., 10:52   |    

Idén is FTC-MTK aranypárharc lesz a Jet-Sol Ligában

A DVTK a Ferencvárostól elszenvedett vereségét követően eldőlt, hogy az MTK Hungária jut a Jet-Sol Liga döntőjébe.

A diósgyőriek a Förch Női Magyar Kupa döntőjében szoros meccset játszottak a Ferencvárossal, a hétvégi bajnokin azonban nem tudták megszorítani a bajnoki listavezetőt: a Fradi a 3. percben Fenyvesi Evelin találatával szerzett vezetést, egy perccel később Kocsán Petra duplázta meg az előnyt, majd az első negyedóra végén Kocsán újabb góljával el is dőlt a találkozó. A zöld-fehérek a második félidő elejét is megnyomták, Mosdóczi Evelin és Allegra Poljak találatával már 5-0-ra vezettek, a DVTK fiatalja, Vachter Fanni hiába duplázott a hajrában, így is sima Fradi-sikert hozott a meccs.

A DVTK vereségével az MTK Hungária számára tét nélkülivé vált a másnapi, ETO FC elleni hazai találkozó. A kék-fehérek részben talán ezért is játszottak kissé visszafogottabban, az ETO pedig ezt kihasználva, a hetek óta nagy formában focizó Süle Dóra, valamint a Jet-Sol Liga góllövőlistáját vezető Sipos Lilla góljaival 2-0-ra megnyerte a mérkőzést. A rájátszás utolsó fordulójára egy kérdés maradt, hogy a bronzéremért rendezendő, két nyert meccsig tartó párharcban a DVTK vagy az ETO FC kezdhet hazai pályán.

Az alsóházban már nem maradtak nyitott kérdések a forduló előtt, a Haladás Viktória 3-0-ra legyőzte a Kókát, az Újpest és az Astra egymás elleni mérkőzését május 16-án rendezik meg.

Jet-Sol Liga, rájátszás, 5. forduló:

Felsőház:

Ferencváros-DVTK 5-2 (3-0)
MTK Hungária-ETO FC Győr 0-2 (0-2)

Alsóház:

Haladás Viktóra-Kóka FNLA 3-0 (3-0)


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS