Idén még nyeretlen csapat látogat az éllovashoz

2024. április. 07., 09:48   |    

Idén még nyeretlen csapat látogat az éllovashoz

Nyolc vasárnapi mérkőzés után hétfőn lép pályára a listavezető Nyíregyháza a Merkantil Bank Liga 27. fordulójában. A második helyezett ETO a Soroksárt fogadja, a harmadik helyen álló Vasas Csákváron játszik.

BFC SIÓFOK–GYIRMÓT FC GYŐR
(Vasárnap, Siófok, 16.00)
A Siófok továbbra is bajban van, a legutóbbi négy mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett. Otthon egy picivel jobb a mérlege, de a bennmaradáshoz nem biztos, elegek az otthoni döntetlenek. A Gyirmót ugyancsak visszaesett, a legutóbbi három fordulóban pont nélkül maradt, de így is a hetedik helyen áll. Idegenben a legutóbbi két mérkőzésén 1-0-ra kikapott.

BVSC-ZUGLÓ–FC AJKA
(Vasárnap, Zugló, 16.00)
A BVSC a leggyengébb nem kieső helyen áll, két ponttal a 15. helyezett PMFC előtt. Előretörését kiváló idei hazai mérlegének köszönheti, tavasszal még százszázalékos. Az Ajka is feltámadt 2024-re, sőt nem csupán otthon, de idegenben is sikeres. Tavasszal még veretlen a Merkantil Bank Ligában, idegenben három győzelem után kétszer döntetlent játszott.

BUDAPEST HONVÉD–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Vasárnap, Kispest, 16.00)
A Honvéd két győzelem után múlt héten ismét kikapott, csupán ötpontnyira van a legjobb kiesőhelytől. Legutóbb legyőzte a Bozsik Stadionban a Soroksárt, de előtte négy mérkőzésen összesen három pontot gyűjtött. A Szeged-Csanád váratlan vereséget szenvedett az előző fordulóban otthon, a Tiszakécskétől, ezzel hat pontra nőtt a hátránya a második és a harmadik helyezettel, az ETO-val és a Vasassal szemben. Idegenben a legutóbbi hat bajnokiján nem kapott gólt, igaz, négyszer nem is szerzett.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–VASAS FC
(Vasárnap, Csákvár, 17.00)
A Csákvár hét pontot gyűjtött a legutóbbi hét mérkőzésén, középcsapat lett, a kilencedik helyen áll. Az olimpiai bajnok kardvívóról, Tersztyánszky Ödönről elnevezett sportközpontban legutóbb megverte a PMFC-t, de előtte háromszor kikapott. A Vasas szerfán a MOL Magyar Kupában szerepelt, a 90. percben még továbbjutásra állt a Paks ellen, aztán a hosszabbítást elrontotta. Kérdés, mennyit vett ki a játékosokból az intenzív csata. A piros-kékek a legutóbbi öt fordulóban 11 pontot szereztek.

HR-RENT KOZÁSMISLENY–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Vasárnap, Kozármisleny, 17.00)
A Kozármisleny története legjobb idényét éli, az ötödik helyen áll. Otthon augusztus eleje óta csak egyszer kapott ki bajnoki mérkőzésen, a legutóbbi három alkalommal győzött. A Kazincbarcika a tizedik helyen, bár a legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet nyert meg. Egyike a középmezőnyt alkotó öt 34 pontos csapatnak. Idegenben a legutóbbi három mérkőzésén szerzett gól nélkül kikapott.

TISZAKÉCSKEI LC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Vasárnap, Tiszakécske, 17.00)
Az utolsó előtti fogadja az utolsó helyezettet, de a Tiszakécske kétszer annyi pontot gyűjtött eddig, mint a Mosonmagyaróvár. A legutóbbi két fordulóban négyet is. Ugyanakkor negatívum, hogy pályaválasztóként szeptember 3. óta nyeretlen. A kisalföldi ellenlábas minden eddigi idegenbeli mérkőzésén vereséget szenvedett 2024-ben.

SZOMBATHELYI HALADÁS–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Szombathely, 17.00)
A Haladásnak akadt egy nagyon jó sorozata, de a legutóbbi két fordulóban mindössze egy pontot szerzett. Pályaválasztóként négy, egymást követő győzelme után kikapott az ETO-tól. A Budafok két hellyel, de négy ponttal áll a Haladás mögött, pedig az utóbbi időben javított mérlegén. A Nyíregyháza legyőzésével kezdődően a legutóbbi három fordulóban hét pontot szerzett.

ETO FC GYŐR–SOROKSÁR SC
(Vasárnap, Győr, 17.00)
A második helyen álló ETO a legutóbbi két bajnokiját megnyerte. Otthon a legutóbbi, Siófok elleni 4-2 előtt három mérkőzésen egyetlen gólt sem szerzett. A Soroksár a hatodik helyen áll, de mindössze kettővel előzi meg a 12. helyezett Bp. Honvédot. Idegenben idén négy mérkőzésen négy pontot szerzett eddig.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–PÉCSI MFC
(Hétfő, Balmazújváros, 20.00)
A MOL Magyar Kupában a legjobb négy közé jutott Nyíregyháza vezeti a Merkantil Bank Ligát, a második (miként a harmadik) helyezettel szemben hét pont az előnye. Pályaválasztóként a legutóbbi két bajnokiján döntetlent játszott, ami leginkább azért feltűnő, mert előtte sorozatban kilencszer nyert. A Pécs mind a három eddigi 2024-es idegenbeli bajnokiját elveszítette, idén még nem nyert mérkőzést a Merkantil Bank Ligában.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS