InStat: A DVSC és Jovanovic volt a forduló legjobbja

2016. szeptember. 27., 17:09   |    

InStat: A DVSC és Jovanovic volt a forduló legjobbja

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában Aleksandar Jovanovic, a DVSC hátvédje nyújtotta a legjobb teljesítményt az InStat adatai alapján. A forduló válogatottjába nem került be a Ferencváros–Újpest derbi egy játékosa sem.

A legtöbb játékost – szám szerint négyet – a Diósgyőrt idegenben legyőző DVSC adja a forduló csapatába. A Loki mellett a Haladás ad egynél több játékost: a két középpályás, Halmosi Péter és Iszlai Bence van ott a legjobbak között. Összesen hat csapat képviselteti magát az InStat legjobbjai között – érdekes viszont, hogy nincs közöttük egy játékos sem, aki pályára lépett a Ferencváros–Újpest derbin.

A forduló legjobb teljesítményét Aleksandar Jovanovic (DVSC, 299 pont) mutatta be, aki kiosztott 3 kulcspasszt, 4 labdát tett a tizenhatoson belülre, ráadásul mind a négyet pontosan ( 4/4 100%), emellett 16 labdát szerzett, ezek közül 5-öt az ellenfél térfelén.

Mellette mindenképp ki kell emelni a Gyirmót Fc Győr kapusát, Sebők Zsoltot, aki 528 perce őrzi gól nélkül a kapuját. A csapat utoljára a Ferencvárostól kapott gólt még a 6. fordulóban, Sebők azóta zsinórban öt bajnokin lehúzta a rolót.

A kapus előtt – a már említett Jovanovic mellett – Mészáros Norbert (DVSC), Debreceni András (Vasas), Stopira (Videoton FC) alkotja a védelmet, a középpályán a Haladás játékosai mellett Szakály Péter (DVSC) és Juhász Roland (Videoton FC) vívta ki magának a helyet.

A támadók közül a 11. fordulóban a DVTK ellen eredményes Holman Dávid és a kispesti Davide Lanzafame került be a legjobbak közé.

Az OTP Bank Liga 11. fordulójának válogatottja az Instat-index alapján: Sebők Zsolt (Gyirmót, 260) – Aleksandar Jovanovic (DVSC, 299), Mészáros Norbert (DVSC, 250), Debreceni András (Vasas, 253), Stopira (Videoton, 258) – Szakály Péter (DVSC, 258), Iszlai Bence (Haladás, 254), Juhász Roland (Videoton, 279), Halmosi Péter (Haladás, 248) – Holman Dávid (DVSC, 295), Davide Lanzafame (Honvéd, 255).

infografika_11_fordulo|

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS