Ismét nyert a Mezőkövesd, kisvárdai siker Debrecenben

2022. október. 24., 22:18   |    

Ismét nyert a Mezőkövesd, kisvárdai siker Debrecenben

Az OTP Bank Liga 12. fordulójának hétfői játéknapján a DVSC 1-0-ra és 2-1-re is vezetett a Kisvárda ellen, végül azonban a vendégek örülhettek a három pontnak. A Mezőkövesd a Fradi után az Újpestet is legyőzte hazai pályán.

Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Drazic (46.)
Mezőkövesd: Piscitelli - Kállai K., Lukic, Pillár, Vajda - Cseri (Vadnai, 77.), Karnyicki (Schmiedl, 84.), Da. Babunszki, Besirovic - Molnár G. (Brtan, 77.), Drazic
Újpest: Nikolic - Szabó II B. (Pauljevic, 61.), Csongvai, Diaby, Antonov - Boumal (Jakobi, 78.), Mack - Simon K. (Bjelos, 84.), Katona (Borello, 84.), Csoboth - Gouré

Már az elejétől fogva a támadójátékot helyezték előtérbe a csapatok, ennek megfelelően mindkét oldalon számos helyzet alakult ki. A nagyobb lehetőségek a vendég újpestiek előtt adódtak, Piscitelli többször is nagyot védve mentette meg együttesét a góltól. Az első félidő küzdelmes, kiegyenlített játékot hozott. A szünet után azonnal vezetést szerzett a Mezőkövesd - az ügyeletes gólfelelős, Drazic volt eredményes -, s a folytatásban is a hazaiak játszottak veszélyesebben. A félidő derekán aztán új erőre kaptak a fővárosiak, a Kövesd olasz kapusa azonban továbbra is hibátlanul tette a dolgát. A hajrában szinte már csak előnye tartására törekedett a házigazda, s ezt sikerrel tette, mert az Újpest támadásaiból hiányzott az átütőerő.  A hazaiak - akik az előző fordulóban a címvédő Ferencvárost verték - újabb sikerükkel pontszámban beérték és megelőzték a tabellán a lila-fehéreket. Most az Újpest áll kieső helyen.


Debreceni VSC-Kisvárda Master Good 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Neofitidisz (6.), Hindrich (48., öngól), illetve Makowski (37.), Kravcsenko (57.), Navratil (67.)
DVSC: Gróf - Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Varga J. (Olawale, 84.), Neofitidisz (Major, 65.) - Bódi (Horváth K., 84.), Sós (Kiziridisz, 70.), Dzsudzsák - Szécsi (Do. Babunski, 70.)
Kisvárda: Hindrich - Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni (Melnyik, 63.) - Ötvös, Karabeljov (Lucas, 77.) - Asani (Navratil, 64.), Makowski, Camaj (Vida, 87.) - Mesanovic (Ilievski, 76.)

Jól kezdte a mérkőzést a Debrecen, amely a lendületes rajtnak is köszönhetően már a hatodik percben előnybe került. Ezt követően némiképp visszaállt a hazai együttes, ez a taktika pedig a félidő hajrájában megbosszulta magát, a lengyel Makowski bombagólja ugyanis egyenlítést ért a Kisvárdának. A vendégek teljes mértékben megérdemelték a góljukat, mert az azt megelőző percekben komoly nyomást gyakoroltak a DVSC kapujára. Fordulás után megint nagyon hamar talált a kisvárdai kapuba a hazai együttes, amely szerencsés körülmények között került újfent előnybe. Szécsi jobb oldali lapos beadásába ugyanis a visszafutó Leoni úgy ért bele, hogy a labda előbb a kapufára, majd Hindrich kapus hátára, onnan pedig a hálóba pattant. A vendégek ugyanakkor ismét lendületbe tudtak jönni, s előbb egy szöglet után megint egyenlítettek, tíz perccel később pedig a csereként beállt Navratil lódulhatott meg egy kiváló indítással, és nem is hibázta el a ziccert. A DVSC együttesét cserékkel próbálták meg frissíteni a hajrában, de végül minden erőfeszítés kevésnek bizonyult a pontszerzéshez. A hajdúsági együttes hazai pályán először kapott ki a mostani idényben, míg a várdaiak egymás után három nyeretlenül megvívott idegenbeli bajnoki után győztek ismét.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS