Izland ellen a legjobbak a jegyhez jutás esélyei

2016-01-05 16:15:08   |   nyomtatás

Izland ellen a legjobbak a jegyhez jutás esélyei

Az UEFA tájékoztatása szerint a magyar válogatott csoportmérkőzésein a 2-es kategóriájú jegyek igénylésénél jobbak az esélyek.

Az Európai Labdarúgó-szövetség december 14-én indította el a franciaországi Európa-bajnokság mérkőzéseire szóló jegyvásárlás második ütemét, melynek során a tornán érintett válogatottak szurkolói saját csapatuk mérkőzéseire igényelhetnek belépőket. Az Európa-bajnokság magyar érdekeltségű mérkőzéseire a www.euro2016.com internetes oldalon lehet jegyet igényelni január 18-ig.

Az UEFA a napokban azt is nyilvánosságra hozta, hogy a csoportkörben mely mérkőzésekre és mely jegykategóriákban mutatkozott eddig jelentősebb érdeklődés a belépőkre. A magyar válogatott három csoportmérkőzése közül a június 14-i, Ausztria elleni, valamint június 22-i, Portugália elleni összecsapás belépői iránt nagy kereslet mutatkozik, míg az Izland elleni 18-i találkozóra jobb esélyekkel lehet jegyekhez jutni. Mindhárom meccsre igaz, hogy a két legolcsóbb (3-as és 4-es) kategóriájú jegyek iránt nagyon nagy a kereslet, míg a 2-es kategóriában jobbak az igénylők esélyei. Mint ismert, ha a rendelkezésre álló helyeknél többen jelentkeznek jegyért egy adott mérkőzésre, akkor sorsolás útján választják ki a szerencséseket, akik vásárolhatnak belépőket. A fentiek miatt az igényléskor érdemes bejelölni, hogy adott esetben az eggyel magasabb kategóriájú jegyekből is vásárolna az igénylő, így ha az elsődleges kategóriában nem jár sikerrel a sorsoláson, akkor bekerül az eggyel magasabb árkategória sorsolására is, vagyis növeli saját nyerési esélyeit.

További fontos információk az igénylés folyamatáról:

- Az igénylés során kizárólag a jegyigénylő személy adatait kell megadni, ezek az adatok kerülnek rá az összes igényelt belépőre (egy fő maximum négy jegyet tud vásárolni). Minden esetben a jegyigénylő felel a vendégeiért, ezt a megvásárolt jegyek felhasználásakor érdemes szem előtt tartani.

- Az igénylés során VISA és Mastercard kártya (hitelkártya) adatait kell megadni, melyet a sorsolás után az UEFA azonnal megterhel a jegy(ek) árával, valamint a postázás költségével.

- A jegyelosztást/sorsolást követően az UEFA azonnal levonja a megadott bankkártyáról a jegyek árát, a belépők utólagos visszamondására nincs lehetőség.

- Azoknak sem kell feltétlenül lemondaniuk az Eb-n való meccsnézésről, akik a januári jegyvásárlási etapban nem tudnak belépőhöz jutni, ők az UEFA március-áprilisban sorra kerülő jegybörzéjén vásárolhatnak közvetlenül jegyeket azoktól, akik a tavaly nyári első értékesítési szakaszban "vakon" vásároltak belépőket, de a sorsolás tudatában úgy döntenek, inkább eladják azokat.

- Aki eddig még nem igényelt jegyet, nem maradt le semmiről, mert a sorsoláskor nem lesz különbség az első napon és a január 18-i határidő végén jelentkezők esélyei között a nyerésre.

- Az UEFA külön felhívta a szurkolók figyelmét, hogy csak annyi jegyet igényeljenek, amennyire valóban szükségük van, mert a megnyert, de feleslegessé vált jegyeket semmilyen fórumon nem lehet a későbbiekben eladni. A francia rendezők a stadionba való belépéskor ellenőrizhetik a jegyek tulajdonosának személyazonosságát, és amennyiben az nem egyezik a jegy vásárlójával, megtagadhatják a stadionba való belépést.

AZ UEFA RÉSZLETES JEGYINFORMÁCIÓS DOKUMENTUMA

A jegyvásárlásról szóló kérdéseket az ebjegy@mlsz.hu e-mail címre várjuk.

Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • MOL

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • Förch
  • Jet Sol