Izrael kihasználta emberelőnyét

2013. július. 31., 19:44   |    

Izrael kihasználta emberelőnyét

Bár kétszer is vezetett a meccsen, vereséggel kezdte meg szereplését a Nemzetközi Ifjúsági Tornán a magyar U17-es válogatott.

Jól kezdett a válogatott az Izrael elleni nyitányon, még egy perc sem telt el a meccsből, amikor Keresztes Bence remek indításával Dudás Richárd lódult meg a bal szélen, lefutotta védőjét, majd pontosan adott középre, az érkező Nyári Martin pedig 5 méterről a léc alá lőtt. Az izraelieket nem fogta meg a gól, Rany Hamzey révén már a 4. percben egyenlítettek, majd az első negyedóra végéig némi mezőnyfölényben játszottak. Ezt követően a magyar válogatott aktívabbá vált, és a 31. percben visszavette az előnyt, Nyári passzolt középről a balösszekötő helyén kilépő Bíró Bencéhez, aki 10 méterről higgadtan a jobb sarokba helyezett. A mieink biztosan tartották az előnyüket, de a 40. percben Ipacs Péter nagyot hibázott, a saját kapuja előtt eladta a labdát, majd csak szabálytalanul tudta megakadályozni az ellenfelet a gólszerzésben, a játékvezető tizenegyest ítélt, és kiállította a magyar kapust. Hamzey értékesítette a büntetőt, így a félidőt 2-2-es döntetlennel, emberhátrányban zártuk.

A második félidő első felében az emberelőnyben játszó vendégek jelentős mezőnyfölényt harcoltak ki, de helyzeteket nem tudtak kialakítani. A mieink egy-egy kontrával próbáltak veszélyeztetni, de a legközelebb egy szabadrúgásnál álltunk a gólszerzéshez, Korozmán Kevin a jobb kapufára csavart 20 méterről. A hajrában kiegyenlített volt a mérkőzés, de a 79. percben megszerezte a győztes gólt az izraeli válogatott: egy bal oldalról elvégzett szabadrúgás után Noam Bitton fejelt 8 méterről a jobb sarokba.

- Az első félidőben jól játszottunk, kétszer is vezettünk, sok pozitívumokat láttam a játékunkban - mondta a mérkőzést követően Tuboly Frigyes. - Sajnálom, hogy egy buta hiba miatt nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, mert tíz emberrel már nem tudtunk az első félideihez hasonló támadójátékot produkálni. Miután egy teljes félidőt emberhátrányban játszottunk, nem lehetett pontosan lemérni, hogy mire vagyunk képesek egy teljes mérkőzés alatt. Sokáig tíz emberrel is jól tartottuk magunkat, kár, hogy az utolsó pillanatokban egy védelmi hiba miatt kapott góllal elvesztettük a mérkőzést.

Magyarország-Izrael 2-3 (2-2)
Magyarország: Ipacs Péter - Szalai Ádám, Hursán György, Keresztes Bence (Csonka Bonifác, 61.), Dudás Richárd (Fék Zsolt, 41.) - Katona Máté, Korozmán Kevin, Sallai Roland (Haris Attila, 41.) - Gőgitz Ádám (Rátkai Zsolt, 40.), Nyári Martin (Petró Balázs, 55.), Bíró Bence
Gólszerzők: Nyári az 1., Bíró a 31., ill Hamzey a 4., Hamzey (11-esből) a 40., Bitton a 79. percben

A torna másik szerdai meccsén Albánia-Csehország 2-1.

[galleryRel id="46939]

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS