Jakabfi csapata 10 góllal a BL-negyeddöntőben

2018. november. 02., 08:59   |    

Jakabfi csapata 10 góllal a BL-negyeddöntőben
Fotó: uefa.com

A Jakabfi Zsanettel felálló Wolfsburg előbb négy, majd a visszavágón hat gól lőtt az Atlético Madridnak a női Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Egyre közelebb az együttes a budapesti döntőhöz.

Miután a Wolfsburg az első fordulóban 4–0-ra legyőzte az Atlético Madridot, Jakabfi Zsanették nyugodtan készülhettek a spanyol bajnok elleni visszavágóra a női Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A nagy előny ellenére sem vett vissza a német csapat és a második mérkőzésen 6–0-ra lemosta a spanyolokat, így összesítésben 10–0-s gólkülönbséggel jutottak a legjobb nyolc közé. Jakabfi Zsanett kezdőként lépett pályára a mérkőzésen és gólpasszt is jegyzett. Az előző kiírásban is a Wolfsburg állította meg az Atléticot, akkor a 32 között búcsúztatták a madridiakat.  

Szintén hatot rúgott a Chelsea a Fiorentina vendégeként, így az angolok 7–0-s összesítéssel mentek tovább. A Marozsán Dzsenifert foglalkoztató Olympique Lyon az idegenbeli 4–0 után otthon is megverte az Ajaxot, kilencet lőtt az amszterdami alakulatnak, így a legnagyobb különbségű győzelemmel a címvédő franciák jutottak a negyeddöntőbe.

A Paris Saint-Germain az első fordulóban elért sima 2–0 után most szorosabb harcra kényszerült, végül 3–2-re behúzta a visszavágót is a svéd Linköping ellen. A Slavia Praha és a Rosengard viszont nem bírt egymással a 90 perc alatt, 0–0 lett a meccs vége, az első találkozó alapján így a cseh együttes jutott a nyolc közé.

A negyeddöntőben március 20-21-én, illetve március 27-28-án játszanak a csapatok.

A döntőn Budapesten, a Groupama Arénában mérkőzik majd meg a két legjobb együttes május 18-án. Hosszú idő után idén először rendezik a finálét a férfi BL-döntőtől függetlenül, külön helyszínen.

Az UEFA célja a szervezéssel összefüggésben, hogy Magyarországon – az eseménynek is köszönhetően – jelentősen fejlődjön a női labdarúgás, s ez az irány megegyezik az MLSZ stratégiai célkitűzésével is. Az év talán legrangosabb női labdarúgó-mérkőzésének magyarországi megrendezése, a szervezet reményei szerint, új híveket toboroz a női futballnak.

A nyolcaddöntő eredményei:

Brøndby–LSK Kvinner 0–2 (összesítve: 1–3)
Lyon–Ajax 9–0 (összesítve: 13–0)
Bayern München–FC Zürich 3–0 (összesítve: 5–0)
Fiorentina–Chelsea 0–6 (összesítve: 0–7)
Paris Saint-Germain–Linköping 3–2 (összesítve: 5–2)
Atlético Madrid–Wolfsburg 0–6(összesítve: 0–10)
Slavia Praha–Rosengard 0–0 (összesítve: 3–2)
Glasgow City–Barcelona 0–3 (összesítve: 0–8)

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS