Jakabfi Zsanett és Marozsán Dzsenifer a BL-döntőben

2020. augusztus. 28., 11:46   |    

Jakabfi Zsanett és Marozsán Dzsenifer a BL-döntőben
Fotó: vfl-wolfsburg.de

A tavalyi, budapesti döntőben gólt is szerző Marozsán Dzsenifer és a kétszeres győztes magyar válogatott Jakabfi Zsanett csapata néz egymással szembe a 2020-as Bajnokok Ligája döntőjében, Spanyolországban, vasárnap 20.00-tól.

Az Olympique Lyon az előző évadban Budapesten győzte le a Barcelonát és nyerte meg zsinórban negyedik Bajnokok Ligája döntőjét. A magyar származású, ám német válogatott Marozsán Dzsenifer csapata – miután a negyeddöntőben búcsúztatta a Bayern Münchent (2–1) – idén a PSG-vel mérkőzött meg az elődöntőben, ahol 1–0-re győzni tudott, így bejutott a 2020-as fináléba is.

A francia csapat ellenfele a korábban kétszeres Bajnokok Ligája-győztes VfL Wolfsburg lesz – az a klub, amelyben a magyar válogatott Jakabfi Zsanett is futballozik. A német együttest 2009 óta erősítő támadó csapata mindkét BL-győzelméből szerepet vállalt, első magyar futballistaként 2013-ban és 2014-ben is felért a csúcsra, a 2016-2017-es szezonban pedig a legrangosabb európai kupasorozat gólkirálynője lett. A Wolfsburg a Glasgow Cityt (9–1) és a tavalyi ezüstérmes Barcelonát (1–0) is kiejtette miközben az idei döntőbe menetelt.

A két csapat 2016-ban és 2018-ban is találkozott a döntőben, mindkétszer a Lyon nyert, 2016-ban 1–1-es eredmény után büntetőkkel, 2018-ban viszont 4–1-es kiütéssel. A Lyon sorban ötödször hódíthatja el a BL-trófeát, összesen pedig hetedik győzelmére készülhet, a Wolfsburg harmadik sikere előtt áll.

A finálét San Sebastianban rendezik vasárnap, 20.00-tól.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS